کیوان کثیریان مدیر روابط عمومی جشنواره جهانی فیلم فجر با اشاره به روند برگزاری این جشنواره بینالمللی، به خبرنگار
حوزه سینماگروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: کار ثبت نام اهالی رسانه را خیلی زودتر شروع کردیم و تا آخر سال گذشته بستیم و الان که در خدمت شما هستیم، از دهم فروردین 90 درصد کارت ها چاپ و تصویرش از طریق ایمیل برای صاحبان کارت ایمیل شده است. یک عده هم در ثبت نام مشکل داشتند که دو سه روز قبل حل شد و پرونده آنها را نیز بستیم. حدود پانصد نفر از اهالی رسانه را پذیرش کردیم و یکصد و اندی را نپذیرفتیم. به این دلیل که شرایط و ضوابطی برای اثبات یک رسانهای وجود دارد که باید شاغل، منتقد و یا نویسنده سینمایی باشد.
*سینما فلسطین ویژه اهالی باشگاه جشنواره جهانی فجر
وی افزود: امسال تلاش کردیم یک سالن اختصاصی برای خبرنگاران تخصیص دهیم تا دوستان بدون رزرو بلیط از آن استفاده کنند اما برای استفاده از سایر سالن ها همه باید بلیط رزرو کنند و یک سهمیهای برای خبرنگاران، اهالی رسانه و منتقدان وجود دارد که آن را نیز باید رزرو کنند. در سینما فلسطین هم سالن اصلی را برای روزنامه نگاران با کارت مجاز کردیم که بتوانند بهره ببرند.
وی ادامه داد: سینما فلسطین مخصوص باشگاه است که امسال حدود بیست هزار نفر ثبت نام کردند که نسبت به پارسال که شش هزار نفر بود، افزایش قابل توجهی دارد. این افراد الان عضو جشنواره جهانی هستند و می توانند بلیط رزرو کرده و از جشنواره استفاده کنند.
وی اضافه کرد: جشنواره یک درصد بسیار پایینی رزرو بلیط روزانه دارد که مثل دیگر جشنواره ها عمل شده است.
کثیریان عنوان کرد: در سینما فلسطین بیشتر اهالی عام هستند اما اهالی مطبوعات هم می توانند از آن استفاده کنند اما کاخ جشنواره مخصوص استقرار اکثریت اهالی مطبوعات خواهد بود.
*نمایش نسخه مرمت شده «خانه خدا» و «ناخدا خورشید»
این مدیر بیان کرد: جشنواره از 12 بخش تشکیل شده که دو بخش رقابتی دارد، بخش سینمای سعادت و جلوگاه شرق که در هرکدام 3 فیلم ایرانی و 12 فیلم خارجی رقابت میکنند. از 6 فیلم ایرانی که در این دوره حضور دارند 4 فیلم برای اولین بار به نمایش در میآید. در بخش های دیگر چون بزرگان سینما، آثار 2016 صاحبان دنیا به نمایش گذاشته میشود که 2 فیلم ایرانی هم در این بخش قرار داد. بخشی داریم به نام سینمای وحشت که کمتر در سینمای ایران پرداخته شده، در ساعت 12 شب به 7 فیلم اختصاص داده شده که یک فیلم ایرانی هم برای اولین بار در این بخش حضور دارد. بخش بالتیک که در ایران و دنیا ناشناخته است و برای اولین بار در جشنواره جهانی فجر یک بخش به آن اختصاص داده شده و پس از ما چند جشنواره بین المللی این بخش را اضافه کردند. بخش دیگر مرمت آثار کلاسیک را داریم که ده فیلم سینمای ایران و جهان بصورت مرمت شده با کیفیت عالی تهیه و نمایش داده می شود در این بخش سه فیلم ایرانی و هفت فیلم خارجی حضور دارد که «خانه خدا» جلال مقدم را قبلا اعلام کردیم و الان «ناخدا خورشید» را رسانه ای می کنم و نام یک فیلم دیگر را هم به زودی اعلام خواهیم کرد. در بخش نمایش فیلم های خارجی شاهد حضور «آشوب» کروساوا و بازیگر زن آن، خواهیم بود.
کثیریان اظهار داشت: مهمانان ما از 66 کشور در بخش دارالفنون بخش اصلی و بازار خواهند بود. از 360 نفری که به ایران می آیند حدود 55 نفر در بخش دارالفنون (استعدادیابی) هستند. آغاز جشنواره دقیقا از فردای اتمام جشنواره داخلی فجر سی و چهارم زده شد. چون قصد رضا میرکریمی این بود که جشنواره کم نقصی برگزار کنیم تا بتواند در سطح منطقه حرف اول را بزند؛ چون در منطقه اساسا جشنواره خوبی نداریم و ما باید این نقش را با توجه به قدرت و جایگاه سینمای ایران در دنیا ایفا کنیم.
*ارزیابی جشنواره جهانی فجر توسط فیاپف
وی تصریح کرد: امسال سال مهمی برای سینمای ایران و جشنواره جهانی فیلم فجر است؛ چرا که قرار است توسط هیات رئیسه فیاپف (فدراسیون بین المللی انجمن های تهیه کنندگان فیلم) مورد ارزیابی قرار بگیرد و نتیجه دریافت گرید جهانی را اعلام کنند. به این علت تمام سعی ما بر این است که استاندارد های جهانی را در آن رعایت کنیم.
کثیریان عنوان کرد: افتتاحیه مانند سال گذشته در یک سالن توسط رضا میرکریمی با یک میکروفون انجام میشود و در اصل افتتاحیه نداریم؛ اما مراسم اختتامیه کوتاهی داریم که بدون هیچ تشریفات اضافهای در قالب اعلام و اهدای جوایز در تالار وحدت برگزار می شود.
* 1 فروردین، زمان افتتاحیه و 7 اردیبهشت، زمان اختتامیه
وی افزود: در سینما فلسطین، مراسمی کوتاه به عنوان افتتاحیه روز 31 فروردین برای اهالی باشگاه جشنواره جهانی فجر با حضور آن ها و مدیران برگزار خواهد شد.
کثیریان گفت: جشنواره رسما از روز 31 فروردین در چارسو کلید میخورد که چند فیلم به انتخاب میرکریمی برای منتقدان نمایش داده میشود اما آغاز رسمی آن از اول تا هشتم اردییهشت خواهد بود و اختتامیه هفتم اردیبهشت برگزار می شود.
کثیریان درباره بلیط فروشی جشنواره اذعان داشت: مانند همه جشنوارههای مهم دنیا بلیطفروشی به معنای عام و آن چیزی که در جشنواره ملی بود، نداریم. کسانی میتوانند بلیط رزرو کنند که قبلا در سایت ثبت نام کردند.
*ارجاع خبرنگاران خارجی به وزارت امور خارجه و ارشاد برای دریافت ویزا
وی در خصوص حضور خبرنگاران خارجی بیان کرد: در بین پانصد خبرنگاری که حضور دارند، خبرنگاران بسیاری از رسانه های مختلف خارجی ثبت نام کردند که آن ها را به وزارت ارشاد و وزارت امور خارجه برای دریافت ویزا ارجاع دادیم اما اکثریت نمایندگان رسانه های خارجی که در ایران مستقر هستند، حضور دارند و نمایندگان 30 رسانه در این دوره شرکت خواهند کرد.
مدیر روابط عمومی جشنواره جهانی فجر خاطرنشان کرد: مهمانان معتبر فراوانی داریم که تعداد آنها حدود سه برابر شده است و در کنار آنها، داوران مهم و مطرحی نیز در جشنواره خواهند بود.
انتهای پیام/