در یک مورد بازرسی از شهرهای ساحلی توسط دستگاههای نظارتی، مشخص شد که در یک محموله ته لنجی که بر اساس قانون تنها بایستی مایحتاج معمول افراد از طریق آن وارد شود حدود ۱۰کانتینر کالا تخلیه شده است.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مبارزه با قاچاق کالا بعد از سخنرانی نوروزی مقام معظم رهبری در نخستین روز سال جاری، دارای اهمیت ویژه تری شده است و از این رو حساسیت و پیگیری بیش از پیش مسئولان را طلب می‌کند.

بر اساس اعلام وزیر صنعت حدود 4 میلیارد دلار کالای قاچاق از  طریق ته لنجی در شهرهای ساحلی وارد کشور می‌شود. در واقع یک سوم از حجم کل قاچاق 15 میلیارد دلاری کشور به وسیله ته لنجی وارد مرزها شده است.

نعمت زاده چندی پیش  با اشاره به اینکه طبق مقررات هر ملوان در سال شش بار مجوز ورود کالا به کشور را دارد، گفته بود: پشت این کالاها مقادیر زیادی کالای قاچاق در حدود سه تا چهار میلیارد دلار در سال با عنوان «ته لنجی» وارد کشور می شود.

در همین رابطه اواخر سال گذشته در یک مورد بازرسی که از شهرهای ساحلی توسط دستگاههای نظارتی صورت گرفته است، مشخص شد که در یک محموله ته لنجی که بر اساس قانون تنها بایستی مایحتاج معمول افراد از طریق آن وارد شود حدود 10کانتینر کالا تخلیه شده است.

این محموله در حالی وزنی کمتر از  500تن داشته که تنها  30 کارتن آن به گمرک اظهار شده است. همچنین گفتنی است، عمده بار این محموله ته‌لنجی، انواع برنج هندی بوده است.

نکته حائز اهمیت آن این است که برای ترخیص این کالاها علاوه بر عدم پرداخت حقوق و عوارض دولتی، مجوزهای استاندارد و بهداشت نیز اخذ نمی‌شود.

در این خصوص گفتنی است، عمده کالای ته لنجی از طریق استانهای جنوبی به ویژه گمرکات استان بوشهر وارد کشور شده است.

اعطای تسهیلات به ملوانان نباید به بهانه‌ای برای قاچاق کالا تبدیل شود تا با سوء استفاده از این فضا زمینه لازم برای قاچاق گسترده کالا به کشور فراهم شود. از سوی دیگر در این نوع از تجارت حتی به ناخدا و ملوانان این لنجها نیز مبلغ زیادی اختصاص نمی‌یابد و با مبلغی ناچیز، قاچاق کالا  تحت پوشش ته لنجی در شهرهای ساحلی جنوب کشور انجام می‌شود.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.