به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رفتار عجیب عادل فردوسی پور در برنامه دیشب 90 از دید کاربران فضای مجازی پنهان نماند و انتقاد زیادی را به وی وارد کرد. اما ماجرا از چه قرار بود؛ گادوین منشا مهاجم 27 ساله نیجریه ای تیم پیکان دیشب مهمان برنامه پربیننده فردوسی پور شد و در کمال صداقت و شفافیت به سوالات مجری برنامه پاسخ داد.
گفتگوی برنامه مثل همیشه با سوال و جواب فوتبالی آغاز و با روندی معقول ادامه پیدا کرد تا اینکه پس از چند دقیقه فردوسی پور صحبت را به سمت ظاهر متفاوت این مهاجم نیجریه ای کشاند. سوالات و لحن کنایه آمیز فردوسی پور در اصرار و پافشاری به زیبایی رنگ پوست خود و انتقاد از پوست تیره و مدل مو این بازیکن موضوع جالبی در این گفتگو به نظر نمی رسید.
در جایی از مصاحبه فردوسی پور عنوان کرد که مدل موی تو اینجا منشوری است، کلمه ای که فردوسی پور حتی برای ترجمه صحیح آن توسط مترجم نیز دچار شک و تردید بود، گادوین که گویا با این نوع رفتارهای نابجا و کنایه آمیز آشنایی نداشت در جواب فردوسی پور تنها به گفتن این جملات که میدونی من ایرانی نیستم بسنده کرد. فردوس پورر در ادامه از وصف حال برخی بازیکنان در انتخاب راه های عجیب و غریب برای متفاوت کردن رنگ پوست گفت که این موضوع نیز یکی دیگر از دلایل نارضایتی کاربران از حرف های دیشب فردوسی پور شد.
برای دانلود
اینجا کلیک کنید
انتهای پیام/
۹۳/۱۱/۰۶
رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای در پیام اخیر خود به جوانان اروپایی و آمریکای شمالی فهرستی از رفتارهای گذشته غرب را که بعدها به آن اعتراف و نسبت به آن از افکار عمومی جهان عذرخواهی کرده اند برشمرده و از جوانان غربی خواستند دلیل این تاخیر در اعتراف و عذرخواهی را از روشنفکران خود جویا شوند. آنجا که فرمودند: «تاریخ اروپا و امریکا از بردهداری شرمسار است، از دورهی استعمار سرافکنده است، از ستم بر رنگینپوستان و غیر مسیحیان خجل است؛ محقّقین و مورّخین شما از خونریزیهایی که به نام مذهب بین کاتولیک و پروتستان و یا به اسم ملیّت و قومیّت در جنگهای اوّل و دوّم جهانی صورت گرفته، عمیقاً ابراز سرافکندگی میکنند. این بهخودیخود جای تحسین دارد و هدف من نیز از بازگوکردن بخشی از این فهرست بلند، سرزنش تاریخ نیست، بلکه از شما میخواهم از روشنفکران خود بپرسید چرا وجدان عمومی در غرب باید همیشه با تأخیری چند ده ساله و گاهی چند صد ساله بیدار و آگاه شود؟ چرا بازنگری در وجدان جمعی، باید معطوف به گذشتههای دور باشد نه مسائل روز؟ چرا در موضوع مهمّی همچون شیوهی برخورد با فرهنگ و اندیشهی اسلامی، از شکلگیری آگاهی عمومی جلوگیری میشود؟».
واقعیت این است که در یکی دو قرن اخیر غرب شماری از رفتارهای غیر اخلاقی و غیر انسانی را نسبت به جوامع و ادیان مختلف از جمله جوامع غربی، سیاهان، سرخ پوستان، آسیاییها، آفریقاییها، آمریکای لاتین ، پروتستانها، کاتولیک ها، مسلمانان و... روا داشته و بعد از گذشت چند دهه نسبت به آن در نزد افکار عمومی تبری جسته و یا عذرخواهی کرده است.
واقعا متاسفم آقای فردوسی پور