نوید ناصری عضو دندانپزشک شورای عالی سازمان نظام پزشکی در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان این که صنعت بیمه و بخصوص بیمههای پایه توجهی به خدمات دندانپزشکی و بخش سلامت دهان و دندان ندارند؛ اظهار داشت: بالغ بر ٩٣ درصد هزینه خدمات دندانپزشکى و سلامت دهان و دندان را مردم از جیب خود میپردازند و کمتر از ٧ درصد را بیمهها تقبل میکنند که این میزان بیشتر منجر به ترغیب بیماران برای کشیدن دندانهایى میشود که اغلب قابل نگهدارى هستند.
وی هدف از تأسیس صنعت بیمه را پیشگیرى از معلولیت و نقص عضو دانست و افزود: متأسفانه سالیان متمادی است که دندانپزشکى دچار نقض غرض شده و بیمهها با سیاست تحت پوشش قرار دادن کشیدن دندان به جاى ترمیم، عصب کشى و سایر درمانهایى که مانع کشیدن دندانهاى قابل نگهدارى مىشوند، بیماران را به سمت کشیدن این دندانها ترغیب نمودهاند.
وی با اشاره به این که سالانه در مراکز دندانپزشکى دولتى که کمتر از ١٠ درصد کل خدمات دندانپزشکى را ارائه مى دهند، بیش از ٢ میلیون دندان کشیده مىشود؛ ادامه داد: حدود دو سوم این دندانها قابل نگهدارى بوده و به دلیل بالای هزینهها و عدم حمایت بیمه، محکوم به کشیدن دندان مىشوند.
ناصری تصریح کرد: با احتساب حداقل همین میزان دندان کشیده شده در بخش خصوصى، مىتوان حدس زد که بین ٤ تا ٥ میلیون دندان دائمى بصورت سالانه در کشور کشیده مىشود که قریب به ٣ میلیون آن با انجام یکسری درمانها، قابل نگهدارى هستند.
این متخصص ارتودنسی یاد آور شد: هیچ توجیهى براى این میزان از معلولیت و نقص عضو عمدى گسترده در بخش دهان و دندان، به نفع صنعت بیمه وجود ندارد در حالی که شرایط پیشگیرى از معلولیتها با انجام اقداماتى حمایتگرانه از سوى بیمهها وجود دارد.
وی گفت: مهمتر از حمایتهاى درمانى بیمهها در بخش دهان و دندان، باید اقدامات پیشگیرانه همراه با فرهنگ سازى در ابعاد سلامت دهان و دندان توسط بیمهها اجرایى شود.