به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛تاریخ بنای نخستین بقعه 714 هجری قمری یعنی سال درگذشت سید حمزه است. سید جلیل القدر به نام ابوالحسن حمزه بن حسن محمد میباشد که به شانزده واسطه نسبش به امام موسی بن جعفر(ع) می رسد .
بنای اولیه در این سال توسط فرزندش سید حسین بر تربت وی احداث گردید.
مجموعه سید حمزه عبارت است از صحن نسبتا وسیعی که درسمت جنوب آن مقبره و درسمت مشرق و شمال آن محل تدریس و حجرات طلاب علوم دینی قرار دارد در بالای سردر ، سنگ نبشته مرمرین دیگری نصب شده که مربوط به زمان قاجار و درتاریخ 1279 هجری است و حاکی از مرمت بنا توسط حاجی رستم بیک دراین سال میباشد .
ازجمله تزئینات حرم آئینه کاری زیبای بالای قبر امام زاده است که با کتیبه ای به خط نستعلیق زینت یافته چنانکه از مترخانه ن کتیبه استفاده میگردد امیر علی اکبمیرپنجه فرزند پناه الحق پاشاخان و به مباشرت معتمدالسلطان عادل خان این آئینه کاری درماه جمادی الاول 1313 ه ق انجام داده است .
بقعه دارای سردابه ای است که قبر اصلی سید حمزه درآن قرار گرفته است درجانب شرق بقعه سید حمزه گورستان متروکه ای قرار داشت که بنا به مندرجات تذکره ها و کتب مزاران قسمتی از مقبره الشعرای معروف محله سرخاب می باشد.
دراین قبرستان شعراء فقها و عرفا و اولیای بسیاری دفن گردیده اند که میتوان به اسدی طوسی ،خاقانی، شروانی، ظهیر فارابی، قطران تبریزی، محمد شیرین مغربی، همام تبریزی، سلمان ساوجی ،فلکی شروانی، قاضی بیضاوی، قطب الدین شیرازی، و استاد و شاعر بزرگ شهریار اشاره نمود در دو دهه اخیر بنا های معظم و زیبایی به عنوان یادبود بزرگان فوق از طرف انجمن آثار ملی احداث گردیده است.
انتهای پیام/خ