رسول اکرم(ص) می فرمایند: اگر قرار باشد برای امتم دعای کنم، برای عاقبت به خیری آنها دعا می کنم.

عاقبت به خیری،  بهترین آرزو در لیلة الرغائب
حجت الاسلام سید جلال موسویان در گفتگو با خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛در خصوص فضیلت ماه رجب گفت: یکی از ارکان عبادت، توجه به زمان هایی است که خداوند تبارک و تعالی آنها را ماه و فصل عبادت نام گذاری فرمودند. ماه های رجب، شعبان و رمضان فصل عبادت هستند.

وی ادامه داد: جالب است بدانید که استاد بزرگوار حضرت آیت الله بهجت تاکید می کردند که اگر شخصی در ماه رجب عبادت حسنه اندوخته کند، خداوند در شب قدر مقدرات حسنه ای برای او منظور می فرمایند.ماه رجب، ماه امیر المؤمنین علی(ع)؛ ماه شعبان، ماه پیامبر(ص) و ماه رمضان، ماه خداوند است. این بدان معنی است که ما از وجود امیر المؤمنین(ع) و پیامبر(ص) به وجود عظمت الهی خواهیم رسید.

موسویان در خصوص اعمال ماه رجب اظهار داشت: مرحوم آیت الله میرزا جواد آقای ملکی تبریزی در کتاب شریف المراقبات خود،به انجام چندین عمل در ماه رجب تأکیدمی کنند.
 
نخستین عملی که می توان به آن اشاره کرد، روزه گرفتن در روزهای اول، میانه و آخر ماه رجب است. همچنین برخی از بزرگان مخصوصاً آیت الله العضمی جوادی آملی، شب بیست و هفتم رجب مصادف با مبعث پیامبر اکرم(ص) را شب قدر و نزول قرآن می دانند.

حجت الاسلام موسویان در مورد  لیلة الرغائب تأکید کرد: اولین شب جمعه ماه رجب، شبی ارزشمند در میان شب های ماه رجب است که به نام، لیلة الرغائب مشهور است. البته درجه ی اعمال این شب پس از اعمال اعکتاف در ایام بیض قرار دارد. اما در هفته پیش رو، روز پنجشنبه اول رجب و مستحب است شخص پس از روزه گرفتن در شب جمعه ما بین نماز مغرب و عشاء اعمال  لیلة الرغائب را انجام دهد.

وی افزود: رغبه به معنای تمایلات است و لیلة الرغائب یعنی شبی که انسان درآن به تمایلات خودش دست می یابد. با این تفاوت که ما دو نوع آرزو داریم، نخست آرزو های دست یافتنی که پیامبر اکرم(ص) به در خواست  آرزو سفارش کرده اند. نوع دیگر از آرزو، آرزو های دست نیافتنی نام دارد که پیامبر اسلام(ص) در این خصوص می فرمایند: امیال و آرزو های بلند و طولانی نداشته باشید، چرا که شما را نسبت به دنیا ناامید می کند.

در پایان حجت الاسلام سید جلال موسویان در خصوص آرزو کردن در این شب، بیان کرد: پیشنهاد بنده به جوانان و تمام اشخاصی که این گفتگو را می خوانند این است که در این شب و ماه، برای عاقبت به خیری خود دعا کنند. چرا که در عاقبت به خیری همه دعا ها نهفته است. در این خصوص رسول اکرم(ص) می فرمایند: اگر قرار باشد برای امتم دعای کنم، برای عاقبت به خیری آنها دعا می کنم.نکته قابل توجه این است که منظور از عاقبت به خیری، عاقبت به خیر شدن تمام کارها و امور زندگی است. بنابراین بزرگترین آرزو و بهترین آرزو در خواست خیر است.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.