به گزارش
گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الجزیره؛ بیست و هشتمین نشست سران عرب در بحر المیت اردن امروز (چهارشنبه) با حضور بسیاری از مقامات عالی رتبه کشورهای عربی، ساعت 11 به وقت محلی برگزار می شود.
وزاری عرب در نشست مقدماتی خود بررسی 17 موضوع را برای دستورکار و برنامه این نشست پذیرفته و قرار است درباره فلسطین و راه ها احیای روند صلح برای برپایی دو دولت و همچنین پرونده مبارزه با تروریسم و بحران سوریه، عراق و یمن با یکدیگر بحث و تبادل نظر کنند.
به گزارش اسکای نیوز، در جلسه افتتاحیه این نشست ملک عبدالله ثانی، پادشاه اردن ریاست این نشست را به صورت رسمی می پذیرد و سخنرانی می کند.
در جلسه صبحگاهی این نشست نیز آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا، یوسف بن احمد العثیمین، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، مشعل بن فهد السلمی، رئیس پارلمان عربی و موسی فکی، رئیس کنسولگری اتحادیه آفریقا حضور دارند.
در حاشیه نشست سران عرب و پیش از جلسه رسمی آن، برخی از مقامات کشورها با یکدیگر دیدار و درباره مسلئل مشترک و منطقه ای بحث و تبادل نظر کردند.
ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان با ملک عبدالله ثانی، پادشاه اردن دیدار کرده و درباره بحران سوریه و مسئله فلسطین با یکدیگر گفتگو کردند.
دو طرف در این دیدار بر حمایت خود از تلاش های بین المللی برای مبارزه با افراط گرایی و تروریسم تاکید کردند.
دو کشور بر اهمیت ایجاد راه حلی سیاسی برای پایان دادن به تراژدی مردم سوریه و حفظ وحدت این کشور بر اساس توافقنامه ژنو1 و قطعنامه 2254 شورای امنیت نیز تاکید کردند.
همچنین میشل عون، رئیس جمهور لبنان در محل اقامت خود در هتل "ماریوت" بحر المیت با میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه با حضور جبران باسیل، وزیر خارجه لبنان دیدار کرد.
بوگدانف و عون در این دیدار اوضاع کلی منطقه و راه های دستیبابی به راه حل سیاسی مناسب برای آن و همچنین مسائل دوجانبه بررسی کردند.
رئیس جمهور لبنان همچنین با حیدر العبادی، نخست وزیر عراق دیدار کرد و درخصوص وحدت بخشیدن به تلاش های موجود در مسیر مبارزه با تروریسم داعش و تقویت روابط دوجانبه با یکدیگر تبادل نظر کردند.
ابراهیم جعفری، وزیر خارجه عراق نیز با استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل به سوریه در اردن دیدار کرد.
وی در این دیدار درباره ابتکار عمل عراق برای بازگشت سوریه به نشست سران عرب برای افزایش دادن گفتگوها در پایان یافتن بحران این کشور سخن گفت.
وزیر خارجه عراق بر حمایت کشورش از امنیت و ثبات منطقه تاکید کرد و گفت: هرگونه درگیری و نزاع در منطقه به تروریسم و انتشار یافتن آن کمک می کند. گروه تروریستی داعش اختلافات منطقه ای و بین المللی را ابزاری برای تفرقه افکنی میان کشورها قرار داده و باید به تلاش های خود در مسیر مبازره با این تروریست ها وحدت ببخشیم.
ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن نیز در دیدار با صائب عریقات، دبیر کمیته اجرایی سازمان ازادی بخش فلسطین بر اهمیت نشست سران عرب در فعال سازی عملکرد مشترک عربی و مرکزیت بخشی به مسئله فلسطین و ضرورت حل و فصل مسالمت آمیز نزاع فلسطینینان و صهیونیست تاکید کرد.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز با جیمز گرنبلات، فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در گفتگوهای بین المللی دیدار کرد و بر مواضع ثابت خود در حل مسئله فلسطین تاکید کرد.
وی بار دیگر اعلام کرد: ما از بیست سال گذشته تاکنون گفته ایم که خواهان تشکیل دو دولت بر اساس مزرهای سال 1967 به پایتختی قدس شرقی هستیم.
فرستاده دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز که با وزیر خارجه اردن نیز دیدار داشته است، اعلام کرد: تصمیمات نشست سران عرب بسیار خوب است و گفتگوهای ما با همه کشورها پیامی برای جهان در اثبات یکپارگی و وحدت کشورهای عربی است.
نشست سابق سران عرب در نواکشوت، پایتخت موریتانی و تنها با حضور مقامات 8 کشور عربی برگزار شد، این درحالی است که مقامات 17 کشور عربی در نشست سران امروز (چهارشنبه) در بحرالمیت اردن حضور دارند.
انتهای پیام/