به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ارومیه؛ سفر به سرزمینهای دور و عجایب دنیا خواسته و آرزوی همه انسانها است.
کنجکاوی و سوالات بشر هیچوقت تمامی نداشته و همچنان ادامه دارد. این احساس گاه وسوسه هایی را با خود به همراه میآورد و تو را راهیِ مقاصدی میکند که رازهایی را در سینه دارند. اگر نیروی کنجکاوی قویتر باشد دیگر فرقی نمیکند این مقاصد در کدامین نقطه جای دارند.
در شمالی غربیترین نقطه کشورمان استانی به نام آذربایجان غربی وجود دارد که تمدنهای کهن زیادی را در دل خود جای داده است.
در جنوب شرقی آذربایجان غربی شهرستانی به نام تکاب واقع شده است ،این شهرستان در دل خود رازهایی را نهان کرده است که به این سادگیها خودشان را نشان نمیدهند. این رازها بسیاری را به سوی این مکان کشانده، اما تا به امروز هیچ کس نتوانسته مرزها را در هم شکند و به این اسرار نفوذ کند.
تخت سلیمان تکاب محوطهای پر رمز و راز و پیچیده در کرباسی از ابهام و معماو از گذشته ای بسیار دور بر جا مانده است. خشتهای کهنه اش آخرین آثار کاخ تابستانی خسرو پرویز هستند.
افسوس که زبان ندارد این سنگها و خشتها تا قصههای تلخ و شیرین مرز و بوم کهنمان را باز گویند.
سفری پر از هیجان به تخت سلیمان میراث دار گنج سلیمان
این مجموعه تاریخی کم نظیر و آثار باستانی آن یکی از مهمترین و مشهورترین مراکز تاریخ و تمدن کشور ایران است.
بقایای مجموعه بر روی جبههای از سنگ در ۴۸ کیلومتری شمال شرق تکاب قرار گرفته و در میان انبوهی از آثار طبیعی و مصنوعی مانند دریاچهها، آبگرمها، قبور کهنسال و ابنیه تاریخی دیگر احاطه شده است.
تخت سلیمان به باور بسیاری، محل تولد زرتشت به حساب میآمده و احداث آتشکده آذرگشنسب در این محوطه به عنوان مهمترین معبد مورد احترام ایرانیان زرتشتی در زمان ساسانیان میتواند مهر تاییدی برای این باور باشد.
این آتشکده در حیات سیاسی- اجتماعی ساسانیان نقش مهمی داشت و شعلههای آتش جاویدان آن به مدت هفت قرن خاموش نشد تا به عنوان نماد اقتدار آئین زرتشت محسوب شود.
این مجموعه در سال ۱۳۱۶ با شماره ۳۱۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. همچنین نام این اثر در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز به چشم میخورد.
دریاچه سحرآمیز و رمز آلود مجموعه جهانی تخت سلیمان
افسانههای این مجموعه جهانی پر رمز و راز یکی دوتا نیستند. داستانهای زیادی در بسیاری محافل بر سر زبان هاست که خبر از وجود دریاچهای پر رمز و راز میدهد.
در فاصله ۲۰ کیلومتری تخت سلیمان نیز یک دریاچه سحرآمیز قرار گرفته که یک جزیره بر روی آن شناور است، قطر دریاچه ۸۰ متر و قطر جزیره شناور روی آن ۶۰ متر است که وزش باد، هر روز دو بار این جزیره را از این سو به آن سو جابجا میکند.
چمن متحرک یا "چملی گول" یکی از بی نظیرترین پدیدههای ایران و حتی جهان است که در دل طبیعت و در کنار مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب جا خوش کرده و هنوز رازی سر به مهر به شمار میرود، "چملی گول" در زبان محلی این منطقه یعنی "جزیرهای از چمن بر روی برکه"، چمن متحرک چملی، قطعه بزرگی از نیهایی است که از به هم چسبیدن ریشه آنها بدون ارتباط با زمین بر روی آب شناور مانده، تشکیل شده است.
بحث برانگیز ترین گنجی که ممکن است در کف دریاچه وجود داشته باشد انگشتر حضرت سلیمان است
اهالی منطقه تخت سلیمان معتقدند که در کف این دریاچه شهری پر از طلا وجود دارد و حضرت سلیمان گنجهایش را آنجا پنهان کرده است، بر اساس باور این افسانه تاکنون افراد زیادی قصد داشتند به کف دریاچه بروند، اما هیچ وقت بازنگشتند همچنین چندین غواص باستاشناس نیز سعی کردهاند که تا به کف این دریاچه برسند، اما به علت عمق بیش از ۷۵ متری دریاچه و ته نشین شدن رسوبات معدنی هنگامی که غواص پایین میرود، رسوبات کف بالا میآیند و فضا را تاریک میکنند در نتیجه به علت تاریک شدن امکان نفوذ به کف دریاچه ممکن است.
و، اما رازهای این مجموعه جهانی با موسیقیهای بومی و محلی در ایام نوروز به اجرا گذاشته شد حسن فتحی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی هم در گفتگو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ارومیه؛ با اشاره به برگزاری مراسمهای مختلف در این مجموعه جهانی گفت:اجرایی برنامه نوروزگاه در مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب یکی از برنامههای متفاوت متفاوت ستاد اجرائی خدمات سفرهای نوروزی بود که از سوم فروردین تا امروز / ۸ فروردین/ ادامه دارد.
وی ادامه داد:این مراسم که در محوطه تاریخی سایت جهانی تخت سلیمان تکاب در حال برگزاری است با مشارکت فعالان هنری و فرهنگی شهرستان تکاب، انجمنهای محلی و سازمانهای مردم نهاد و با همکاری فرمانداری شهرستان و مدیریت این اداره کل برگزار میشود.
فتحی گفت:از زمان برگزاری مراسم نوروزگاه در این مجموعه جهانی گردشگران داخلی و خارجی زیادی از برنامههای ویژه و خاص بازدید کرده اند که مهمترین این برنامهها آیین تکم خوانی بود.
وی ادامه داد: در این مراسم، تکم گردانی که یکی از آئینهای بومی استان در ارتباط با پیشواز از نوروز است به شکل زنده اجرا و معرفی میشود مضافاً اینکه سرودن نغمهها و اشعار بومی، روایت قصههای فولکلور و اجرای موسیقی محلی آشیقلار بخش دیگری از این جشن است.