به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، چند روز قبل خبرگزاری «آسوشیتدپرس» به نقل از منابعی در گروه طالبان افغانستان مدعی شد که هیأتی متشکل از هفت تن از مقامات عالی رتبه این گروه به نمایندگی از شورای کویته، شورای پیشاور و شبکه حقانی به سرکردگی «ملا عباس ستانکزی» با مقامات پاکستانی در اسلامآباد دیدار و گفتوگو کردهاند.
در ادامه این گزارش آمده است که در این دیدار اسلامآباد تلاش کرده است تا طالبان را برای مشارکت در نشست مسکو آماده سازد و محور این گفتگوها نیز بررسی صلح در نشست مسکو بوده است.
«ذبیحالله مجاهد» سخنگوی رسمی گروه طالبان افغانستان در واکنش به این گزارش به «صدایآمریکا» گفته است که هیچ یک از رهبران این گروه به اسلامآباد سفر نکردهاند و هیچ گفتوگوی بین رهبران این گروه با مقامات پاکستانی صورت نگرفته است.
بر اساس این گزارش سخنگوی طالبان تأکید کرده است که این گروه تنها در صورتی در رابطه با نشست صلح در مسکو واکنش نشان خواهند داد که به صورت رسمی از آنها دعوت به عمل آید.
این در حالی است که «اکسپرستریبیون» نیز گزارش داده است که برخی از مقامات طالبان تنها در صورتی تمایل به مشارکت در نشست مسکو دارند که به صورت رسمی از جانب روسیه به این نشست دعوت شوند.
این در حالی است که رسانههای روسی نیز قبل از این از احتمال مشارکت طالبان در نشست مسکو صحبت کرده بودند که با واکنش صریح دولت افغانستان مواجه شدند.
با این وجود قبل از این نیز رسانههای غربی گزارشهای مبنی بر دیدار مقامات طالبان با مقامات افغان در رابطه با روند صلح در دفتر قطر نیز منتشر کرده بودند که طالبان با انتشار بیانیهای هرگونه دیدار مقامات افغان با این گروه را رد کردهاند.
تسنیم نوشت: پس از انتشار گزارشهای مکرر از سوی رسانههای غربی، طالبان در گذشته نیز با واکنش به این گزارشها بیانیهای منتشر کردند که رسانههای غربی دروغپرداز خواند بود.
با این وجود سخنگوی طالبان سال گذشته نیز پس از موج گسترده از گزارشهای مرتبط با تماس دولت افغان با مقامات این گروه تأکید کرده بود که در صورت هرگونه فعالیت و یا دیدار این گروه در رابطه با روند صلح بیانیهای در وبسایت رسمی این گروه منتشر خواهد شد که در غیر اینصورت هرگونه گزارش رسانههای غربی حقیقت نخواهد داشت.
انتهای پیام/