به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اراک؛محوطه تاریخی ذلف آباد در 30 کیلومتری شمال اراک و در دشت فراهان ، نمونه ای کم نظیر از محوطه های تاریخی و از پر بازدیدترین مکان های گردشگری استان مرکزی است .
شراهی مدیر باستان شناسی میراث فرهنگی استان مرکزی می گوید : این محوطه تاریخی 110 هکتاری مربوط به سه دوره تاریخی است که با دو کاوش سر از خاک بیرون آورده است .
قدمت محوطه تاریخی شهر زیرزمینی زلف آباد به دوره ایلخانیان باز می گردد و با بیرون آمدن از زیر خاک، بخشهای مهمی از اصالت فرهنگی، رفتارها و منش انسانی و رویدادها و حوادث دوران خود را عیان کرده است.
این محوطه منطقه ای مکان محور و با اهمیت در سده های ششم و هفتم قمری بوده و واحدهای مسکونی ، میدان گاه و مسجد از بخش های این شهرک است .
شراهی افزود : در کاوش های باستانی در سال 88 آثاری به دست آمده که ثابت می کند مردمان صنعتگر متمدنی در این مطقه سکونت داشتند .
بر اساس کتب ناسخ التواریخ و روضه الصفا ، شهر زیرزمینی ذلف آباد، در قرن ششم تا نهم هجری قمری، شهری آباد و بزرگ بوده که در شاهراه تجارت قم، تهران و اصفهان واقع شده بوده ولی در باره مدفون شدنش در زیر خاک نقل های متفاوتی وجود دارد.
در برخی از مستندات تاریخی علت تخریب شهر ذلف آباد به دوره قاجار نسبت داده شده و علت آن را شورش مردم علیه حاکمان وقت مطرح کرده اند و در منابع دیگر تاریخی وقوع زلزله ای شدید عامل دفن این شهر در دل خاک عنوان شده است.
محوطه تاریخی ذلف آباد که در میان اهالی فراهان به خرابه های شهر زیرزینی شهرت دارد ، عرصه ای به وسعت 110 هکتار را شامل می شود که در دو طرف جاده آسفالته فرمهین به آشتیان و تفرش قرار گرفته و به شکل دو بخش مجزای کاوش باستان شناسی خودنمایی می کند.
قرار گرفتن این محوطه تاریخی در کنار راه اصلی زمینه حضور گردشگران را فراهم کرده به طوری که و پارسال بیش از 10 هزار گردشگر از این اثر تاریخی دیدن کردند .
انتهای پیام/ج