به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مساله «حجاب» یکی از مسائلی بود که در همان آغاز پیروزی انقلاب اسلامی مرکز بحثها و اظهارنظرهای گوناگون قرار داشت. برخی از گروهها و افراد به حجاب اجباری اعتقادی نداشتند و معتقد بودند که باید این امر در اختیار و انتخاب خود افراد باشد، برخی دیگر هم با تکیه بر دستور اکید احکام و معارف اسلامی بر حفظ حجاب و محیط عفیفانه اجتماعی معتقد بودند که اجباری بودن حجاب، بهترین راهکار برای این منظور است. دکتر حسن روحانی، در کتاب خود به بخشی از این مجادلات اشاره کرده است. او که مسئول اجرای طرح اجباری کردن حجاب در ادارت مربوط به ارتش پس از انقلاب بوده است، افزون بر اینکه نظر و اقدامات خود در این باره را شرح داده است به برخی نقل قولهای جالب توجه افراد و گروهها در آن زمان هم اشارتی کرده است که متن زیر، دربرگیرنده این مطالب است:
«طرح مساله پوشش و حجاب زنان در اسفند ۱۳۵۷ بدون مشکل نبود و تا مدتها مسئولین را به خود مشغول کرد. پس از ۲۲ بهمن که سازمانها و ادارات دولتی کار خود را آغاز کردند و مدارس نیز از اواسط اسفند به فعالیت پرداختند، شمار زیادی از خانمهای کارمند و دانشآموزان دختر، بدون حجاب و با سر برهنه در ادارت و سازمانهای دولتی حاضر میشدند و در میان آنها گاهی زنان باحجاب در اقلیت بودند. بعضی پرستاران بیمارستانها و پزشکان و معلمان زن نیز بدون روسری به محل کار خود میرفتند و در خیابانها هم زنان بیحجاب رفت و آمد داشتند. البته زنان باحجاب نیز فراوان بودند و در همه جا به چشم میخوردند.
به هر حال اول بار، علمای قم به بیحجابی زنان اعتراض کردند و گفتند: درحکومت اسلامی همه زنان باید باحجاب باشند. امام نیز در یکی از بیانات خود به لزوم حجاب برای زنان اشاره کردند و همین باعث شد عدهای از زنان بیحجاب در خیابانها تظاهرات کنند و در مقابل کاخ دادگستری و نخستوزیری تحصن نمایند. در این هنگام نیز آقای طالقانی پای پیش گذاشت و سخنانی درباره حجاب ابراز کرد و گفت: «حجاب اجباری نداریم و خانمها باید خودشان حجاب را انتخاب کنند.» در اینجا نظر آقای طالقانی با نظر علمای دیگر متفاوت بود. به یاد دارم روزی آقای بنیصدر به سازمان رادیو-تلویزیون در جام جم رفته بود و در آنجا زنان بیحجاب دور وی جمع شده و پرسیده بودند که دلیل لزوم حجاب زنان چیست. بنیصدر در پاسخ بحثی کرد و در ضمن گفت: زنها باید روسری سر کنند، زیرا از موی سر آنان اشعهای متصاعد میشود که باعث میشود چنین و چنان شود! این سخنان موجب تعجب همه شده بود.
گروهکها و مجاهدین خلق هم اطلاعیه میدادند که حجاب نباید اجباری باشد. در دولت موقت هم بحث بود که آیا حجاب باید اجباری شود یا نه. خلاصه همان طور که اشاره کردم، آقای طالقانی در سخنرانی خود گفت: ما نمیتوانیم زنان اهل کتاب را مجبور به پذیرفتن حجاب کنیم، ولی مسلمانان را میتوانیم تشویق کنیم که حجاب داشته باشند و در هر صورت نباید کسی را به زور باحجاب کنیم. با وجود این، در ستاد ارتش با دوستان تصمیم گرفتیم حجاب الزامی کنیم، که آغازی برای وزاتخانهها و ادارات دولتی باشد.
طرح اجباری شدن حجاب در ادارت مربوط به ارتش، به عهده من گذاشته شد و بدین جهت در گام اول، همه زنان کارمند مستقر در ستاد مشترک ارتش را که نزدیک به سی نفر بودند، جمع کردم و پس از گفتگو با آنان قرار گذاشتیم از فردای آن روز با روسری در محل کار خود حاضر شوند. زنان کارمند که همگی به جز دو یا سه نفر بیحجاب بودند، شروع کردند به غر زدن و شلوغ کردن، ولی من محکم ایستادم و گفتم: از فردا صبح دژبان مقابل درب ورودی موظف است از ورود خانمهای بیحجاب به محوطه ستاد مشترک ارتش جلوگیری کند. پس از ستاد ارتش، نوبت به نیروهای سهگانه رسید. در آغاز به پادگان دوشان تپه رفتم و همه کارمندان زن را که تعداد آنها هم زیاد بود در سالنی جمع و درباره حجاب صحبت کردم. در آنجا زنها خیلی سر و صدا راه انداختند اما من قاطعانه گفتم: «این دستور است و سرپیچی از آن جایز نیست.» بعد توضیح دادم که ما نمیگوییم چادر سر کنید، بحث چادر مطرح نیست، سخن بر سر استفاده از روسری و پوشاندن سر و گردن است. در نهایت، در آنجا هم گفتم به دژبان دستور دادهایم از فردا هیچ زن بیحجابی را به پایگاه راه ندهند.
در نیروی زمینی و نیروی دریایی نیز برای کارمندان زن صحبت کردم و با خواندن آیات و روایات و کشاندن بحث حجاب به مسائل اجتماعی و سلامت جامعه و ارائه دلایل مختلف درباره لزوم حجاب، موضوع را تبیین کردم و دست آخر نیز با بخشنامه، رعایت حجاب الزامی شد. بحمدالله این تلاشها نتیجه مثبت داشت و پس از تعطیلات نوروز، همه زنان کارمند در ارتش با روسری به محل کار خود میآمدند. در وزاتخانهها و سازمانهای دولتی و حتی صداوسیما نیز بهتدریج حجاب عملی شد و همه زنان با روسری از خانه بیرون میآمدند. البته در روزهای رفراندوم هنوز شماری از زنان بیحجاب بودند و با سر برهنه در پای صندوقهای رای حاضر شدند، ولی این معضل اجتماعی خیلی زود جمع و جور شد و به سامان مناسبی رسید.»
منبع: خاطرات دکتر حسن روحانی، جلد اول، صفحه ۵۷۱-۵۷۳
منبع:مشرق
انتهای پیام/
اگر آزادی زنان در امتخاب پوشش اهمیت دارد، به همان اندازه هم آرامش خاطر مردان و نبودن عوامل نابود کننده خانواده اهمیت داره.
شما نمیتونی بگی هر کسی یه نفر رو کتک زد، کار غلطی نکرده؛ چون به حکم آزادی، باید همه در شیوه ابراز خشم خود، ازاد باشن.
وقتی دعوا میشه، یک نفر میزنه و یک نفر میخوره؛ واضحه که شما نباید فقط آزادی ظالم رو ببینی؛ بلکه حق مظلوم هم باید دیده بشه.
مشکل شما اینه که فکر میکنید مساله حجاب ط یک طرف داره؛ در صورتی که دو طرفه هست. بی حجابی در ظاهر آزادی زنان هست؛ ولی در واقع ظلم به افراد دیگر جامعه هست؛ فقط برای دیدن این ظلم باید بیشتر دقت کرد. هر چند خود زن بی حجاب(یا بد حجاب که این روزها فراوان است) قطعا در دراز مدت، از این مساله آسیب روحی شدیدتری میخورد
اینکه شد پاک کردن صورت مسئله....
ینی فقط اجباری کردن حجاب باعث بی حجابیها وبد حجابیهامیشه واقعا؟؟
رسانه هاوتبلیغات هیچ تاثیری نداره
تازگیای مستند میدیدم میگفتن حجاب ک کمرنگ بشه غیرت کمرنگ میشه غیرت کمرنگ بشه روحیه دفاع از شرف و ناموس کمرنگ میشه و همه چیمونو از دس میدیم
خدایا مارو از این شک وتردید های اخرالزمان حفظ کن امین
اینکه شد پاک کردن صورت مسئله....
ینی فقط اجباری کردن حجاب باعث بی حجابیها وبد حجابیهامیشه واقعا؟؟
رسانه هاوتبلیغات هیچ تاثیری نداره
تازگیای مستند میدیدم میگفتن حجاب ک کمرنگ بشه غیرت کمرنگ میشه غیرت کمرنگ بشه روحیه دفاع از شرف و ناموس کمرنگ میشه و همه چیمونو از دس میدیم
خدایا مارو از این شک وتردید های اخرالزمان حفظ کن امین
وظیفهی دیگری افراد در قبال دیگر افراد جامعه انسانی خود دارند ؛
و اما وظیفه دیگر وظیفه مسئولیتپذیرفتگان مردم یعنی حاکمیت در جامعه اسلامی انسانی است .
.
.
.
مثال دیگر بهداشت و وظیفه افراد عادی و مسئولین جامعه در قبال خود و دیگران است .
.
رعایت بهداشت فردی وظیفه فردی هر یک از ما است
و توصیه و امر به معروف بهداشتی و نهی از منکر خلاف آن وظیفه اجتماعی هر یک از افراد
و و و اجبار به رعایت بهداشت و سلامت اجتماع وظیفه مسلّم و اجباری حاکمان و مسئولین حاکمیت است . همراه با تبلیغ و اصلاح فرهنگ عمومی جامعه ( فرهنگ سازی ؛ اما این چیزی از وظیفه اجباری و حاکمیتی آنها کم نمیکند
دم انتخابات همه حرفای گذشتشون یادش میره
حجاب اجباری به نظر من مثل اجبار مردم به دوری از دزدی و دوری از قتل و دوری از فساد و غیره هست که همه اینا با هم اسمشون هست قانون. بی حجابی با اون همه مفسده اش اگر آزاد بشه فردا روز باید فساد هم آزاد باشه و بعدش و بعدش و بعدش. مثل آمریکا. قدیما انقدر بی حجاب و برهنه نبودن. کم کم آزاد شد و آزاد شد و رئیس جمهور هاشون برای اینکه انتخاب بشن وعده ی آزادی برای همجنس گرایان میدن! ما نباید اجازه بدیم جامعه اسلامی عزیزمون به اون وضع کشیده بشه.
از تو شناسنامه ها که نمیتوان به عقیده ادما پی برد .
چندتا از فامیلای خودت از خواهر خواهر زااده هات یا برادر برادرزاده هات به سخنت ایمان دارن ؟
تو خیابونا که راه میری چند درصد مردم رو میبینی که حجاب کامل دارن؟
سامان بدن که دختر پسرها دیگه از دیدن بد حجابی اینقدر احساساتی نشن
خواسته مردم از مسئولین ادامه دادن راه شهیدان است
هر چیزی رو که محدود کنید بدتر میشه
نتیجه حجاب اجباری رو هم الآن میتونید توی خیابونا مشاهده کنید
فقط خود امام زمان باید بیاد