به گزارش
خبرنگار احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حجتالاسلام حبیبالله غفوری قائممقام مدیر حوزههای علمیه در امور استانها و شهرستانهای که به مناسبت سالروز تاسیس حوزه علمیه قم در پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته تهران سخن میگفت، با اشاره به تاسیس این نهاد دینی در سال 1301 توسط حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، به مرور سابقه و فعالیتهای حوزه در ادوار گذشته تاکنون پرداخت.
وی با یادآوری اینکه تاسیس حوزه علمیه در شهر قم مربوط به قرون گذشته است، خاطرنشان کرد: در زمانی که شیعیان معروف به اشعریون بودند، اساس روایتگری و نقل احادیث از ائمه اطهار را در قم بنیان گذاشتند.
حجتالاسلام غفوری با بیان اینکه در دوران صفویه نیز حوزه قم رونق پیدا کرد و جمعی از طلاب و علما همچون "صاحب قوانین" یعنی میرزای قمی در این شهر اجتماع پیدا کردند، گفت: اما نقطه اوج حوزه علمیه قم زمانی است که آیت الله حائری یزدی از سوی علمای قم به این شهر دعوت میشود. ایشان در آن زمان پس از حضور در حوزه علمیه سامرا و شاگردی میرازی شیرازی به ایران باز میگردند و همانطور که امامان ما همچون امام صادق وعده داده بودند حوزه علمیه قم را پایهگذاری میکنند.
وی خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه اینکه، زمان تاسیس حوزه علمیه قم توسط آیت الله حائری هم زمان است با حضور رضا خان قلدر و مستبد در ایران که با نیت از بین بردن دین خدا در این کشور گمارده میشود. پس از آیت الله حائری اوج فعالیتهای حوزه مربوطه به زمان حیات آیت الله بروجردی است که حوزه توسعه پیدا کرد.
قائممقام مدیر حوزههای علمیه کشور با اشاره به فعالیت ضددینی رضاخان از جمله ممنوعیت پوشیدن لباس روحانیت و برگزاری روضه امام حسین و کشف حجاب متذکر شد: این اقدامات در حالی انجام شد که بعد از گذشت حدود 57 سال به برکت همین حوزههای علمیه و رهبری امام خمینی رژیم پهلوی منقرض شد.
وی با تاکید بر اینکه پس از پیروزی انقلاب و به برکت خون شهدا و رهبری امام خمینی(ره)، حوزه علمیه قم تبدیل به حوزه کشوری میشود که تمام حوزههای علمیه کشور خود را به آن مرتبط میکنند، خاطرنشان کرد: شورای مدیرت حوزه علمیه زیر نظر مراجع و با سفارش امام شورای مدیرت شکل گرفت و پس از آن شورای عالی حوزههای علمیه زیر نظر رهبر انقلاب و مراجع تقلید شکل گرفت.
به گفته حجتالاسلام غفوری امروز حوزههای علمیه کشور با حضور انسانهایی متعهد و جوانان مستعد و متدین و حضور هزاران استاد فرهیخته، دوران اوج اعتلای خود را سپری میکند.
وی با بیان اینکه تاکنون 600 حوزه علمیه تحت نظر حوزه علمیه قم در سراسر کشور فعالیت میکنند، به انتظارات رهبر انقلاب، مراجع و مردم از حوزه اشاره و یادآور شد: حوزه علمیه باید در سطح جامعه ایران و بین الملل نقش فعالی داشته باشد و پاسخگوی نیازهای جامعه و بشر امروز باشد.
قائممقام مدیر حوزههای علمیه کشور افزود: انتظار بعدی که از حوزه میرود این است که حوزه روحیه انقلابی خود را حفظ، تداوم و نشر دهد. یعنی حوزه علمیه قم باید انقلابی بماند و منشا نشر افکار انقلابی برای جهان بشریت باشد.
به گفته وی "مسئولیتشناسی و مسئولیتپذیری"، "دشمنشناسی" و "ولایتمداری" از جمله مولفههای حوزه انقلابی است که باید این حوزه پاسخگوی شبهات باشد تا بتواند هدایتگری فرهنگی و سیاسی را به بهترین وجه انجام دهد.
حجتالاسلام غفوری در ادامه به نظام آموزشی بومی حوزه عملیه اشاره کرد و گفت: نظام آموزشی حوزه به اذعان مراکز معتبر عملی جهان از جمله مترقیترین نظام آموزشی است چراکه نظام آموزشی حوزه برخلاف دانشگاه که وارداتی است از دین و جامعه خودمان برخاسته است.
وی از استقبال خوب جوان متعهد و مستعد برای تحصیل در حوزه عملیه در سراسر کشور خبر داد و متذکر شد: استقبال برای تحصیل در حوزه علمیه همواره بیش از ظرفیت حوزهها است. پذیرش حوزه با کیفیت و دقت انجام میشود چراکه تربیتشدگان آن در آینده باید هدایتگر جامعه باشند.
انتهای پیام/