به
گزارش گروه استان های
باشگاه خبرنگاران
جوان از شیراز؛ روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس اعلام کرد: شهرستان بوانات در شمال شرقی استان فارس و در دامنه رشته کوه های زاگرس مرکزی با آب و هوای نیمه کوهستانی و معتدل از روزگار قدیم به نام "نگین سبز فارس" مشهور بوده است.
این گزارش حاکی است، یکی از رسوم مردمان این دیار توجه به سبزه و سبز شدن گل بنفشه بوده و آن را نمادی از آمدن بهار می دانند و در گذشته از آن برای رنگ کردن تخم مرغ های سفره هفت سین نیز استفاده می کردند.
بر اساس این گزارش، در رسوم گذشته، نوجوانان و کودکان بواناتی در روزهای آخر اسفند ماه، به دشت و مزارع رفته و گل های بنفشه ها را جمع آوری و بعد از آمدن به خانه مقداری از گل ها را همراه با چند عدد تخم مرغ درون کتری یا ظرفی روی آتش می گذاشتند تا بجوشد و با جوشش آب، تخم مرغ ها رنگ بنفش به خود گرفته و بعد آن ها را که برای مردم نماد زندگی و آمدن بهار بودند درون سفره هفت سین در کنار سبزه های قرار می دادند و گاهی نیز از این تخم مرغ های رنگی برای عیدی دادن به کوچکترها استفاده می کردند.
بنابر این گزارش، هنوز هم در روستاهای شهرستان بوانات هستند نوجوانان و بانوانی که برای رنگ کردن تخم مرغ های سفره هفت سین از این گل های بنفشه استفاده کنند.
انتهای
پیام/ن