به گزارش
حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور شب گذشته در ارتباط زنده تلویزیونی با بخش خبر ٢١ شبکه اول سیما اظهار داشت: برای ایجاد اشتغال باید به حوزه سرمایه گذاری و تولید داخلی توجه ویژهای شود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به هدف گذاری صورت گرفته در کشور برای ایجاد یک میلیون شغل در سال جاری، بیان کرد: موضوع اشتغال، تولید و اقتصاد مقاومتی سه موضوع مهم در کشور است که در سال ۹۵ مورد توجه بوده و با توجه به نامگذاری امسال تحت عنوان اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، باید برنامه جدیدی برای آن تدوین و اجرایی شود.
وی ادامه داد: سیاستهای اقتصاد مقاومتی مجموعه سیاستهای مورد اجماع همه کارشناسان و نسخهای خوب و شفابخش برای حل مشکلات کشور است.
معاون اول رئیس جمهور موضوع اشتغال و چالش بیکاری را از مهمترین مسائل کشور برشمرد و عنوان کرد: ملت بزرگ ایران اطلاع دارند که اقتصاد ایران ظرفیت اشتغالزایی مشخصی داشته و در سال ۷۴ تا ۸۴ که بیشترین شغل ایجاد شده میزان آن حدود ۶۰۰ هزار شغل در سال بوده است.
وی ادامه داد: در بازه زمانی سال ۸۴ تا ۹۲ میزان شغل خالص ایجاد شده در کشور صفر بوده است، زیرا در مقابل اشتغالی که ایجاد شده، افرادی نیز بیکار شده اند و این موضوع میزان اشتغال در این سالها را صفر کرده است.
جهانگیری با تاکید بر اینکه از دو سال قبل حجم نیروهای جویای کار به میزان چشمگیری افزایش یافته است، ادامه داد: در دو سال اخیر یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به افراد جویای کار در کشور اضافه شده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته در اقتصاد ایران ۷۰۰ هزار شغل ایجاد شد، گفت: اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را به عنوان اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری کرده اند، نشان میدهد که نبود شغل و بیکاری از چالشهای جدی در اقتصاد کشور است.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت تاجر و تولید کننده خوبی نیست، تصریح کرد: در سخنان روز گذشته رهبر معظم انقلاب به سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی اشاره شد و بر مبنای آن بخش خصوصی محور اصلی اقتصاد کشور است.
جهانگیری ادامه داد: همه باید بپذیریم که بخش خصوصی میداندار اقتصاد کشور باشد و باید فضای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی برای توسعه فعالیتهای بخش خصوصی فراهم شود.
رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با اشاره به این مطلب که در کشور منابع عظیم بانکی وجود دارد، گفت: در ۱۰ ماه نخست سال گذشته ۴۳۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی در کشور پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، ۴۶ درصد رشد داشته است.
وی خاطرنشان کرد: نظام بانکی قادر است بخش زیادی از مسئولیت تامین مالی بنگاههای اقتصادی را بر عهده بگیرد.
معاون اول رییس جمهور بر ضرورت اصلاح نظام بانکی تاکید کرد و ادامه داد: صندوق توسعه ملی در شرایط کنونی بیش از ۴۰ میلیارد دلار منابع دارد که میتواند به بخش خصوصی کمک کند.
جهانگیری در بخش پایانی سخنانش یادآور شد: بازار سرمایه نیز از سال گذشته حضور فعالی در تامین مالی بنگاههای اقتصادی و منابع مورد نیاز دولت داشته است و این اولین بار است که این بازار با چنین حجمی تامین مالی بنگاههای اقتصادی و دولت عهده دار شده است.
انتهای پیام/