به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
قزوین؛این مورخ از شعرا و منشیان مطلع زبان فارسی و از علاقه مندان به ایران بود و از جوانی علاقه فراوانی به گردآوری اطلاعات تاریخی و مباحثه با فضلا و دانشمندان داشت .
از وی سه کتاب معتبر فارسی در تاریخ و جغرافیا و ادب فارسی (نظم و شعر) باقی مانده است.
بنای آرامگاه حمدالله مستوفی برج آجری کوچکی است که پلان برج به صورت مربع توسط ۴ فیل پوش، ۸ ضلعی شده و با گنبد مخروطی پوشیده شده است.
در داخل بنا کتیبه ای وجود دارد که سوره مبارکه انسان به خط نسخ روی آن گچبری شده است. نمای بنا آجری و مانند سایر بناهای سبک ایلخانی دارای بند های مهری است .
این بنا دارای سردابی است که ورودی آن مقابل در مقبره قرار دارد و مزار حمد الله مستوفی در آن قرار گرفته است .
گنبد و زیرسازی آن از بناهای مجلل و زیبای عهد مغول و با کتیبهای از کاشی لاجوردی است که به خط نستعلیق چگونگی زندگانی حمدالله مستوفی، نیاکان و تالیفات وی به اختصار بیان شده .
در قرن چهاردهم شمسی عدهای از مردم محله، دیواری دور محوطه بقعه که به صورت ویرانهای درآمده بود، کشیدند و تعمیر مختصری در بقعه انجام دادند ولی در سال ۱۳۱۹ این بنای آرامگاهی تاریخی مرمت اساسی شد.
در ورودی محوطه در سمت جنوب غربی است و آرامگاه درمیان حیاط قرار دارد و شکل آن از کف حیاط به بالا مربع و قسمت بالاتر ۸ ضلعی و بقیه تا زیر گلویی گرد، گنبد آن مخروطی شکل و همه بنا از آجر است که فاصلههای آن بندکشی شده .
درگوشه شمالی بقعه نیز دو اتاق و دو زیرزمین برای نگهبانان آرامگاه با حوض و آب انبار احداث شده است.
این مقبره به سبک معماری آذری بنا شده است.
این آرامگاه در محله پنبه ریسه در شرق میدانگاه میان امامزاده علی و آمنه خاتون شهر قزوین واقع شده است که به آن گنبد دراز نیز میگویند.
انتهای پیام/