به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، «فیصل امین» سخنگوی وزارت تحصیلات عالی افغانستان اظهار داشت: دانشجویان افغانستانی برای استفاده از این بورسیهها در یک آزمون با حضور هیائی مشترک از 2 کشور شرکت خواهند کرد.
وی گفت که ۱۰ درصد این بورسیهها به مهاجران افغانستانی مقیم در ایران اختصاص یافته است و آنان در داخل ایران به روند این بورسیهها خواهند پیوست.
فیصل همچنین گفت: بورسیههای دیگری از کشورهای دیگر جهان نیز در اختیار وزارت آموزش عالی قرار گرفته است.
سخنگوی وزارت آموزش عالی افغانستان افزود: ۹۰۰ بورسیه خارجی در چارچوب پیشرفت زنان که از طرف آمریکا به اجرا درمیآید، برای زنان افغان در نظر گرفته شده است.
فیصل گفت: هند نیز علاوه بر بورسیههای قبلی، اعلام کرده است که یک هزار بورسیه دیگر به دانشجویان افغانستانی اختصاص خواهد داد.
امین افزود: ۱۰ بورسیه از کشور فرانسه در مقطع کارشناسی ارشد و ۷۵ بورسیه دیگر از کشور آلمان نیز به افغانستان اختصاص داده شده است.
سخنگوی وزارت تحصیلات عالی افغانستان در گفتگو با ایرنا افزود: تلاشهای ما بیشتر بر اعزام دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد متمرکز شده تا آنان بتوانند در پایان تحصیلات خود به ارتقای آموزشی کشور کمک کنند.
سخنگوی وزارت تحصیلات عالی افغانستان گفت: در سالهای اخیر متقاضیان دختر و پسر برای تحصیل در دانشگاهها افزایش یافته و این وزارت خانه برای جذب به دنبال ساخت دانشگاههای جدید در برخی از ولایت هایی است که تاکنون از داشتن دانشگاه و یا موسسههای آموزش عالی دولتی و خصوصی محروم بودهاند.
وی تاکید کرد: آزمون ورودی دانشجویان برای سال ۱۳۹۶ آغاز شده که در چند مرحله برگزار خواهد شد.
فیصل گفت: امسال یک دوره از آزمون کنکور در کابل برگزار شد که نزدیک به ۸ هزار دانشجو در آن شرکت کرده بودند.
سال ۱۳۹۵ در افغانستان ۲۲۰ هزار تن متقاضی آزمون ورودی دانشگاهها بودند و وزارت تحصیلات عالی ۵۸ هزار و ۳۱۰ دانشجو را در دانشگاههای دولتی و ۶۰ هزار و ۴۵۰ دانشجو را در موسسههای آموزش نیمه دولتی در سطح کاردانی جذب کرد و حدود ۴۵ هزار نفر دیگر نیز جذب دانشگاه های خصوصی کشور شدند.
افغانستان دارای ۱۵۶ دانشگاه دولتی و خصوصی است که از این تعداد ۱۲۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی خصوصی و ۳۶ دانشگاه دولتی است. کابل ۴ دانشگاه دولتی و ۵۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی خصوصی دارد.
فارس نوشت: دانشگاه کابل قدیمی ترین دانشگاه دولتی کشور در سال ۱۳۱۱ بنا نهاده شده است.درحال حاضر در دانشگاه کابل ۱۵ دانشجو در سطح دکترا، ۵۰۰ دانشجو در سطح کارشناسی ارشد و ۲۸ هزار دانشجو در سطح کارشناسی به تحصیل اشتغال دارند.
۱۷۱هزار دانشجو در دانشگاه های دولتی سراسر کشور مشغول تحصیل هستند که ۲۱ درصد آنان را دختران تشکیل می دهند.ایران و آمریکا از جمله کشورهایی هستند که در افغانستان دارای دانشگاه هستند. امریکا یک دانشگاه در کابل دارد و دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور و دانشگاه جامعه المصطفی از دانشگاه های ایران در افغانستان به شمار می روند.
وزارت تحصیلات عالی درصدد است تا ظرفیت های کمی و کیفی دانشگاه ها را افزایش دهد و طرح هایی را برای افزایش پذیرش دانشجو و استاد و گسترش رشته های دانشگاهی همراه با بالابردن کیفیت دروس دانشجویان، به اجرا گذاشته است.
انتهای پیام/
شرایطش چیه؟
لطفاراهنمایی کنید.