به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، همواره در ایام نوروز، زنان روستایی مازندران با پخت انواع نان و شیزینی های سنتی و محلی، سفره های عید را می آرایند و از مهمانان نوروزی پذیرایی می کنند و یا به عنوان سوغات به مسافران هدیه می دهند.
عطر نان و شیرین محلی تازه در گذر از روستاههای ییلاقی و کوهستانی مازندران به مشام می رسد و زینت بخش سفره های مسافران شده است.
پخت شیرینی های خانگی در ایام پایان سال سنتی قدیمی در میان بانوان مازندرانی است و این روزها در آشپزخانه خانه کوچک خانم راعی هم انواع شیرینی سنتی ویژه عید مثل پشت زیک ،آغوزنون ، رشته به ذشته ،آب دندون ،آغوزحلوا ،باردونه و کماج در حال پخت است.
خانم راعی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: بیش از 4 سال است که به پخت انواع شیرینی های سنتی مازندران مشغول است و سفارشات عید هم ا 15 اسفند آغاز می شود و تا 14 فرودین سال آینده ادامه دارد .
وی افزود: در این آشپزخانه کوچک ماهیانه 200 کیلوگرم انواع شیرینی محلی پخت می شود و هشت نفر برای تولید و توزیع مشغول به کار هستند .
پخت این نوع شیرینی ها با طعم بی نظیرش در روستاها و شهرهای مازندران طرفداران زیادی دارد
خانم قنبریان نیز گفت: در ایام عید تو هرخانه ای که بروید این شیرینی های خانگی را در سفره هفت سین می ببینید .
وی افزود:این نوع شیرینی ها در مراسم های خاص مثل عید نوروز ،شب یلدا ، مراسم عروسی استفاده می شود.
این شیرین ها به دلیل مواد طبیعی مثل گردو،کنجد ،آرد گندم ،روغن و تخم مرغ محلی مورد استفاده درآن و اضافه نکردن افزودنی و نگهدارنده دارای کیفیت و ماندگاری بالاست.
خانم رستمی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: این نوع شیرینی ها به علت اضافه نکردن افزودنی و استفاده از مواد اولیه طبیعی تا 2 ماه بعد از عید هم این شیرینی ماندگاری دارد و طعم اش را از دست نمی دهد.
ابراهیم احمدی که پخش این شیرینی های سنتی را برعهده دارد در گفتگو با خبرنگار گفت: روزانه 20 کیلوگرم انواع شیرینی های پخته شده محلی به داخل شهر نکا و شهرهای اطراف پخش می کنند.
وی افزود: با فروش این شیرین ها ماهیانه 300 هزارتومان درآمد کشب می کنند .
حسینی رییس هماهنگی روسای اتحادیه سراسر مازندران و ریس اتحادیه قنادان شهرستان ساری نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: سالانه 500 هزار کیلو گرم انواع شیرینی سنتی به روش صنعتی در قنادی های استان پخته و عرضه می شود.
وی افزود: شیرینی های سنتی در قنادی های مازندران فقط با داشتن پروانه کسب و ،مکان مورد تایید بهداشت عرضه و بفروش می رسد .
رییس صنف قنادان شهرستان ساری گفت: در صورت پخت این نوع شیرینی ها در خارج از قنادی ها و تهیه آن بصورت خانگی حتما با دارای برچسب ،کد بهداشتی و تاریخ تولید و انقضا باشد .
حسینی افزود: استفاده نکردن از افزودنی و مواد نگهدارنده و ماندگاری بالا و بکار بردن مواد مرغوب و با کیفیت از ویژگی مهم شیرینی سنتی مازندران است.
وی گفت: شیرینی های سنتی درکارگاهای قنادی هر کیلو حدود 12 تا 15 هزارتومان در بازار بفروش می رسد.
وی افزود: هم اکنون هزارشرینی فروشی و پانصد واحد تولیدی فعال می باشند.
اوصانلو مسئول واحد مردم شناسی و میراث معنوی اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت: درمازندران حدود 12 نوع نان و شیرینی سنتی پخته می شود و هم اکنون پرونده شیرینی و نان سنتی مازندران به عنوان اثر معنوی تشکیل و برای ثبت در فهرست آثار ملی به سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ارسال شد .
وی افزود: در صورت تولید انبوه و برند سازی ظرفیت مناسبی برای ایجاد اشتغال و رونق گردشگری در استان است.
انتهای پیام/ ر