مجتبی شاکری رئیس کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار
حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به ارزیابی عملکرد دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران، اظهار داشت: اگر بخواهیم عملکرد را نسبت به دوره سوم شورای شهر بسنجیم، به دلیل اینکه دوره چهارم تعداد نامزدها دو برابر شد و شورا از 3 کمیسیون فشرده به 6 کمیسیون تبدیل شد، عملکردها بهتر بود.
وی با بیان اینکه در دوره چهارم مطالب بازتر شد و همچنین فرصت و زمان نیز افزونتر شد، افزود: این موضوع خود یک موقعیت جدید را فراهم کرد که بتوانیم تا حدودی مشکلات را کاهش دهیم.
رئیس کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: دوستان در دوره سوم 70 ساعت موظفی خود را پر نمی کردند و بیشتر به کارهای علمی و پژوهشی می پرداختند اما در دوره چهارم بیشتر اعضا بیش از 70 ساعت موظفی در ماه وقت می گذارند.
شاکری اضافه کرد: این امر نشان میدهد که در دوره چهارم با توجه به تعداد کمیسیونها و با توجه به حجم مطالباتی که مردم دارند، کارهایی صورت گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه مردم در گذر ایام با مسئولیت های شورا بیشتر آشنا شدهاند و بیشتر مطالبات خود را مطرح میکنند،گفت: در گذشته مردم از عملکردهای شورای شهر اطلاع زیادی نداشتند اما هم اکنون جایگاه نظارت و قانون گذاری که شورا دارد را همه می شناسند، به همین منظور عملکرد شورا ارتقا پیدا کرده است.
رئیس کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نسبت به آنچه که مطلوب ما بود کارهایی انجام دهیم، تصریح کرد: باید به مسئولیت نظارتی خود در شهرداری تهران به درستی عمل کنیم، چراکه هم اکنون به دلایلی این مطلوب به صورت کامل حاصل نمیشود.
شاکری با اشاره به اینکه به دلیل حجم بالای کار، عدهای از اعضا به تنهایی نمیتوانند کار خود را انجام دهند، تاکید کرد: آنها نمیتوانند در تمام مسائل تحقیق و پژوهش انجام دهند و ابعاد مختلف یک کار را بسنجند.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران 21 سازمان، 19 شرکت، 22 منطقه و 7 معاونت دارد، یادآور شد: حجم کار بسیار سنگین است، به همین دلیل هر عضوی برای نظر دادن با مسائل مختلف باید با آنها آشنایی داشته باشد.
رئیس کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: به دلیل متنوع و اندک بودن موضوعات و همچنین تعداد اعضای شورای شهر تهران اگر زمانی در شورا چند نفر نباشند برای اظهار نظرها، نقد و حتی رأی گیریها دچار مشکل می شویم.
شاکری با بیان اینکه شورای اسلامی شهر تهران هم مانند مجلس شورای اسلامی نیازمند به یک مرکز پژوهش است، گفت: برای قوت پیدا کردن طرح ها و لوایح ما به مرکز پژوهشی نیازمند هستیم تا کارهای مطالعاتی را انجام و فرآیند به درستی شکل گیرید تا زمانی که به صحن می آید دیگر مشکل پس زمینه پژوهشی و پیوست مطالعاتی نداشته باشد، چراکه در خصوص این امر اکنون با مشکل مواجه هستیم.
رئیس کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به دسترسی نداشتن به سامانه به هنگام، افزود: این سامانه خیلی موثر است، چراکه شهرداری تهران هم برای همه کارهای خود حدود 40 سامانه دارد.
شاکری با تاکید بر اینکه اعضای شورای شهر تهران به این سامانه ها دسترسی ندارند، گفت: هم اکنون شهرداری برای تعدادی از روسای کمیسیون ها و همچنین تعدادی از سامانه ها دسترسی ایجاد کرده است، اگرچه باید برای همه اعضای شورای شهر نیز دسترسی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه شورای اسلامی شهر تهران باید سامانه مستقل داشته باشد، یادآور شد: با این سامانه همیشه می توانیم بر عملکردها نظارت داشته باشیم.
رئیس کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه از ابتدای دوره چهارم تاکنون شفاف سازی شهرداری خیلی بالا رفته است، یادآور شد: بدون شک علت اصلی هوشمندی خود اعضای شورای شهر تهران است.