به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اهواز؛ غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان با اشاره به برنامههای استانداری خوزستان درباره انتخابات اظهار داشت: هدف و تلاش ما برگزاری انتخاباتی سالم و بدون دخالت همراه با سیانت از آرای مردم با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر حق الناس بودن، است. هر کاری که این مسئله را خدشه دار کند به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.
وی به بخش صنعت اشاره کرد و افزود: با رونق گرفتن تولید نفت صنعت با توجه به وابستگی این موضوع به نفت، بر اساس آمار شهرک های صنعتی رونق گرفت البته در تلاشیم که بستر مناسب برای سرمایهگذاری در بخش صنعت و تولید را ایجاد کنیم.
استاندار خوزستان بیان کرد: در سفری که به لهستان داشتیم تفاهم نامه های خوبی منعقد شد و همچنین هیئت لهستانی آمادگی خود را برای پیگیری تفاهم نامههایی که در زمینه هایی از جمله صنایع تبدیلی، انرژی های نو و بحثهای پسماند اعلام کردهاند.
شریعتی درباره عزل و نصب ها در مجموعه مدیریتی استان اذعان داشت: این چنین نیست که نماینده ها در این زمینه اعمال نظر کنند ولی در این زمینه پیشنهادها و یا تعامل ها انجام می شود. در تلاشیم که مدیریت جوانی بر سیستم حاکم شود به طوری که نسل جدید مدیریتی شکل بگیرد. آنچه که تحویل گرفتم در مقایسه با امروز اگر چه که سرعت کندی داشته ولی به سمت تعادل در مدیریت رفته است.
وی خاطرنشان کرد: امروز موافقتی در زمینه جابه جایی اعتبارات نفت به سمت تملک دارایی را گرفتیم. تملک های دارایی ما 10 درصد تخصیص داشته به طوری که برخی موارد در بعضی از حوزه ها قرضی بوده است.
استاندار خوزستان افزود: اعتبارات عمرانی استان در سال 96 نسبت به سال 95 در حدود 107 درصد رشد داشته است. درآمد مالیاتی در سال آینده نسبت به امسال 1.2 درصد رشد خواهد داشته در صورتی که متوسط رشد درآمدهای مالیاتی استان های دیگر 9.4 درصد است.
غلامرضا شریعتی با اشاره به سدهای استان تصریح کرد: در گذشته 5 تا 5.5 میلیارد متر مکعب آب در پشت سدهای استان ذخیره می شد اکنون بیش از 18 میلیارد متر مکعب توانایی ذخیره دارد. رودخانه کارون در گذشته 22 میلیارد متر مکعب آورد آب داشته ولی امروزه آورد آب این رودخانه به 15 میلیارد متر مکعب رسیده است.
وی با بیان اینکه بیابان زدایی 42 هزار هکتار از کانون های ریزگرد برای یک سال در نظر گرفته شده است، گفت: اینکه نهال کاشته شود یا نشود در تخصص ما نیست به همین منظور کمیته ای فنی به دستور بنده و وزیر جهادکشاورزی متشکل از اعضای هیئت علمی دانشگاه چمران، کارشناسان سازمان آب و برق و نیز اساتید مرکز تحقیقات جنگل کاری و منابع طبیعی سازمان جهاد کشاورزی تشکیل شد.
شریعتی بیان کرد: در آن قسمت که نهال کاری نتیجه بخش خواهد بود این کار انجام می شود همچنین کارهای مطالعاتی در حال انجام است. بیابان زدایی 350 هزار هکتار از کانون های ریزگردها برای 5 ساله ششم در نظر گرفته شده است.
وی افزود: امسال 30 میلیارد تومان برای بیابان زدایی و نهال کاری کانون ها نیز 100 میلیارد تومان برای کانون های ریزگرد کل کشور که اکثر این مبلغ به خوزستان تعلق می گیرد، در نظر گرفته شده است همچنین 100میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای بیابان زدایی کانون ها هزینه خواهد شد.
استاندار خوزستان با اشاره به اینکه کار تماما به دست جهادنصر نیست بلکه فقط قسمت فنی کار به جهاد سپرده شده است، بیان کرد: از کانال کوت امیر برای کاشت 8 هزار هکتار یک متر بر ثانیه آب سهمیه گرفته ایم.
شریعتی عنوان کرد: بنا است که 20کیلومتر کانال از رودخانه کارون برای تامین آب مورد نیاز کانونهای ریزگردها حفر شود. مهمترین کانون ریزگردها در روستای مدینات است ولی از آنجا که فاصله زیادی دارد تاکنون کاری در آن صورت نگرفته شده است. 18 عملیات مختلف مقابله با ریزگردها با توجه به نوع زمین انجام میشود.
وی درباره طرحهای انتقال آب افزود: اصلا طرح بهشت آباد اجرا نمیشود؛ اجرا شدن این طرح 18هزار میلیارد تومان هزینه میبرد که برای ایجاد ردیف اعتباری در راستای اجرای طرح بهشت آباد تلاش شد ولی این طرح به واسطه مسئولان خوزستانی لغو شد. سعی میکنیم که مانع سد بهشت آباد را شویم. ساخت تونل کوهرنگ3 سال گذشته شروع شده و به اتمام رسیده که 100میلیمتر مکعب آب منتقل میکند و اکنون ساخت سد آن باقی مانده است.
استاندار خوزستان به نرخ بیکاری اشاره و بیان کرد: نرخ بیکاری بر اساس آماری که امروز به اعلام شده در خوزستان 12.7درصد است و در کشور 12.4 درصد است. این آمار نسبت به نیروی جوان فعال در نظر گرفته میشود نه نیروی بیکار که اگر چنین باشد من نیز حدس میزنم که نرخ بیکاری بیش از این باشد.
وی با بیان اینکه تفاهم نامه بازسازی بیمارستان شفا اهواز و تبدیل آن به مرکز جامع سرطان امضا شده است، گفت: این تفاهم نامه با ستاد اجرایی فرمان امام و استانداری بسته شده که باید به سمت اجرایی شدن قرار داد حرکت کند.
غلامرضا شریعتی با اشاره به اعتراض نماینده مجلس به ابتکار در شورای اداری عنوان کرد: ابتکار بر اساس آمار صحبت میکند؛ «خدایی هست باید حقایق گفته شود» ابتکار همیشه پیگیر فلرهای نفتی بوده است و آنچه که انجام شده گفته و آنچه انجام نشده نیز گفته که انجان نشده است.
وی درباره کارخانه قند و نیشکر اهواز افزود: صنایع نیشکر برای واگذاری این کارخانه اعلام آمادگی کردند در همین راستا جلساتی با بانک ملت و ملی داشتیم که در نهایت تصمیمگیری به بانک ملت واگذار شد. «آقایون نیشکر گفتند که ما فقط کارخانه را میخواهیم و بدهیها و بقیه مسائلش را تقبل نمیکنیم» با اینکه سخت بود سعی کردیم ولی بانک تقبل کرد که فقط کارخانه را واگذار کند.
استاندار خوزستان در ادامه بیان کرد: ولی بعد دوباره مسئولای نیشکر گفت که ما در گذشته مقداری شکر دادهایم که هنوز پول آن را دریافت نکردیم پس حالا کارخانه را رایگان به جای پول شکرها باید به ما بدهید. بانک نیز نپذیرفت و ما نیز به آنها گفتیم که چنین چیزی هیچ منطقی در آن وجود ندارد. توسعه نیشکر بعدها حرفهایی زد که نسبت به حرفهای اول متفاوت بود.
انتهای پیام/گ