در سال جاری 27 فقره تفاهم‌ نامه بین سازمان جهاد کشاورزی و سرمایه‌گذاران در استان سمنان منعقد شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان؛خدابخش عرب معاون جهاد کشاورزی سمنان گفت : این تفاهم‌نامه‌ها هرکدام طرح و برنامه خاصی را دنبال می‌کند و 10 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته که تا پایان سال 97 به مرحله اجرا می‌رسند؛ با اجرای این طرح‌ها، تحول عظیمی در بخش کشاورزی به وجود می‌آید.
 
خدابخش عرب افزود: برای ارزیابی و اثربخشی این طرح‌ها قبل از هر چیزی نیازمند تغییر در رویه‌های پیشین هستیم؛ تغییر روش معمولاً مستلزم تغییر رفتار و ساختار و عبور از روش‌های سنتی است.

وی با بیان اینکه برنامه‌های اقتصاد مقاومتی در سازمان جهاد کشاورزی به‌خوبی تحقق ‌یافته است، تصریح کرد : فهم مشترک و درک متقابل بین اجزا و بازیگران اصلی در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی ازجمله مهم‌ترین مؤلفه‌های مهم و اثرگذار در اجرای برنامه‌های اقتصاد مقاومتی است.

عرب به سه مؤلفه اصلی برای ارزیابی دقیق برنامه‌های اقتصاد مقاومتی در سال جاری اشاره و اظهار داشت  برنامه‌ریزی به‌عنوان یک مؤلفه اصلی، پایش و نظارت بر اجرای برنامه‌هایی که در حوزه اقتصاد مقاومتی اتفاق افتاد و اثربخشی برنامه‌ها را مورد ارزیابی دقیق قرار می‌دهیم.

معاون برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تدوین برنامه‌های اقتصاد مقاومتی در حوزه کشاورزی را با اتکا به افراد کارشناس و کارگروه‌های تخصصی مؤثر دانست و خاطر نشان کرد : یک برنامه مدون در حوزه برنامه‌های زیرساختی و همچنین در حوزه برنامه‌های تولیدی مدنظر سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفت و ارائه شد.

وی  در ادامه به برخی برنامه‌های طراحی‌شده توسط کارشناسان اشاره کرد و افزود : این برنامه‌های بخش کشاورزی مورد استقبال فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی قرار گرفت.

عرب بیان کرد: مرحله عملیاتی مبنای کار آن تقسیم مسؤولانه بود که برای هر فعالیت و اقدامی که در حوزه کشاورزی برنامه‌ریزی‌شده بود، مسؤول مربوطه موظف به اجرای ابلاغ‌های رسمی شد.

وی درباره نظارت دقیق بر روندهای اجرایی برنامه‌های اقتصاد مقاومتی تصریح کرد : این مرحله بعد از ابلاغ مصوباتی که از ستاد فرماندهی به سازمان جهاد کشاورزی در استان رسید، به مجریان در شهرستان‌ها نیز ابلاغ شد و مرحله پایش و نظارت دقیق برای حفظ جدیت و تداوم کار در اولویت قرار گرفت.

معاون برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه هر 15 روز از مجریان و مدیران شهرستان‌ها گزارش عملکرد دریافت شد، اظهار داشت : ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان در جلسات 15 روز یک‌ بار استانی نیز مجموع گزارش‌ها بخش‌های مختلف در شهرستان‌ها را نیز از سازمان جهاد کشاورزی استان دریافت می‌کند.

وی مشارکت فعال و مؤثر بهره‌برداران و تولیدکنندگان را اولین اثربخشی برنامه‌های اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی دانست و افزود : مشارکت تولیدکنندگان و بهره‌برداران بخش کشاورزی محصول باور و اعتقاد به یک برنامه بوده و باور نقش کلیدی و اساسی در اثربخشی یک برنامه است.

عرب  در ادامه از ورود تولیدکنندگان خرد و کلان برای سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی در طول سال گذشته خبر داد و اظهار داشت : این در حالی بود که اکثر سرمایه‌گذاری‌های با نرخ 18 درصد در سال 95 در بخش کشاورزی انجام شد و این مهم نشان‌دهنده برنامه‌های اثرگذار برای تولیدکنندگان بوده است.

معاون برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزایش تولید و درآمد تولیدکنندگان و بهره‌برداران را از دیگر بخش‌های اثربخشی برنامه‌های اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی عنوان و خاطر نشان کرد : در برنامه‌ریزی‌های سازمان طراحی کردیم تا به نرخ 9/4 درصد نرخ رشد تولید را شاهد باشیم و مهم‌ترین اثربخشی‌هایی که انتظار داشتیم افزایش تولید و درآمد تولیدکنندگان و بهره‌برداران کشاورزی بود.

عرب با بیان اینکه افزایش تولید در دو حوزه محصولات استراتژیک و سایر محصولات بررسی می‌شود، افزود : در محصولات استراتژیک پیش‌بینی 30 درصد افزایش تولید را داشتیم که خوشبختانه این شرایط به وقوع پیوست و یک افتخار بزرگ برای بخش کشاورزی است.

انتهای پیام / ذ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.