مبلغ فساد در صندوق فرهنگیان ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است ؛ اصل پول دو سه هزار میلیارد تومان است و بقیه سود و جریمه دیر کرد بوده است.

به گزارش  خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران،مولفه های امنیت جمهوری اسلامی ایران، امشب24 اسفندماه در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور سید محمود علوی وزیر اطلاعات مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سيد محمود علوی وزیر اطلاعات در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه مبنی بر اینکه، از نگاه جنابعالی امنیت سال 95 بر چه مولفه هایی سوار است گفت: خبر دستگیری تیمی که برنامه انفجار در 22 بهمن را داشتند به محضر مردم رساندیم.

شاخص های امنیت در بسیاری از کشورهای منطقه سیر نزولی داشته است


وی با اشاره به اینکه،  شاخص امنیت در بسیاری از کشورهای منطقه سیر نزولی داشته است اما در جمهوری اسلامی ایران امنیت بی بديلي حکم فرما است افزود: در کشورهای اروپایی شاهد اقدامات تروریستی هستیم.

وزیر اطلاعات با اشاره به اینکه، امنیت جمهوری اسلامی ایران حاصل همدلی، هم افزايي و تعاون دستگاه های مؤثر بر امنیت است ادامه داد: سپاه، بسیج، ارتش، قوه قضائیه، استانداری، فرمانداری، وزارت کشور، شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی امنیت کشور و وزارت دفاع عناصری هستند که به نوبه خود در برقراری امنیت موثر هستند.

نقش وزارت اطلاعات در ضربه زدن به گروه های تروریستی بی بدیل است


علوی با اشاره به اینکه، نقش وزارت اطلاعات در ضربه زدن به گروه های تروریستی بی بدیل است اظهار داشت:  در سال 95 همدلی و هم افزايي بین دستگاه ها، مؤثر در ایجاد امنیت بالا بود.
 
وی با اشاره به اینکه،مردم در طول سال 95 بوی باروت را استشمام نکردند گفت: مردم در مراسم شب چهارشنبه سوری به خود بها دادند و در این شب مراعات حال یکدیگر را کردند.

وزیر اطلاعات با اشاره به اینکه، در دو سه سال گذشته کار به مردم واگذار شد لذا تا دیشب صدای انفجار و ترقه را نمی شنیدیم عنوان کرد: مردم امسال به وظیفه خود عمل کردند.

زمانی یک مدیر دوتابعيتي که داماد یکی از شخصیت های ارزشمند کشور بود از مسؤلیت خود استعفا داد

علوی  در پاسخ به سوال دیگری پیرامون مدیران دو تابعيتي افزود:زمانی یک مدیر دوتابعيتي که داماد یکی از شخصیت های ارزشمند کشور بود از مسؤلیت خود استعفا داد.

وی با اشاره به اینکه، دادستان کل کشور طی نامه ای اسامی 16 نفر را به عنوان مدیران دولتی دو تابعيتي اعلام کرد و  ما بر روی آن کار کارشناسی کردیم و نتیجه را اعلام کرديم ادامه داد:  از این 16 نفر2 نفر گرین کارت دارند لذا، کسانی که در حین مسؤلیت به دنبال کسب اقامت بودند بر روی آنها حساسیت به خرج دادیم.

علوی تصریح کرد: اگر مدیری دو تابعيتي است یا باید از مسؤلیت دولتی خود  کنارگیری کند و یا اینکه دیگر پیگیر اقامت خود نباشد لذا، افرادی بودند که دست از پیگیری اقامت خود برداشتند و از سوی دیگر نیز افرادی بودند که بر  اقامت خود اصرار داشتند.

وی با اشاره به اینکه، از این دو نفر که دارای گرین کارت بودند نفر اول گرین کارتش منقضی و نفر دوم سابقه مدیریت دولتی دارد اما در حال حاضر بازنشسته شده و در خارج از کشور زندگی می کند.


وزیر اطلاعات با اشاره به اینکه، یکی از16 نفر تابعیت مضاعف ندارد گفت: 5 نفر دیگر تابعیت مضاعف دارند اما در هیچ یک از دستگاه های دولتی مسؤلیت مدیریت ندارند و در بخش خصوصی فعالیت می کنند.


طی تحقیقات به عمل آمده در کشور هیچ مدیر دو تابعيتي را نمی شناسیم
 
علوی با اشاره به اینکه، در قانون فعالیت افراد دو تابعيتي  در بخش خصوصی منع نشده است عنوان کرد: طی تحقیقات به عمل آمده در کشور هیچ مدیر دو تابعيتي را نمی شناسیم و اگر کسی وجود دارد که ما اطلاع نداریم اگر زمانی برایمان مسلم شود قطعا در زمینه اعمال قانون تعلل و درنگ نمی کنیم.


وزیر اطلاعات با اشاره به اینکه،  4 نفر از افراد دیگر تابعیت مضاعف دارند اما هیچ مسؤلیت دولتی ندارند افزود: این افراد به صورت موردی به دستگاه های دولتی مشاوره می دادند لذا یک نفر از افراد سالها مقیم خارج از کشور و مسؤلیت دولتی ندارد و یک نفر دیگر اقامت خارج از کشور دارد که دوره مسوليتش تمام شده است.

وی با اشاره به اینکه، یک نفر دیگر که شائبه دوتابعيتي داشت مدت ها قبل عزل شده و فرد جدیدی به جای آن منصوب شده است گفت: 3 نفر از افراد دیگر که اسامی آنها در نامه ذکر شده مسؤلیت دولتی دارند اما هیچ یک تابعیت مضاعف ندارند.

علوی با اشاره به اینکه، هیچ استاندار دو تابعيتي نداریم گفت: وزارت اطلاعات به تحقیقات خود ادامه می دهد.

 وی اظهار داشت: گاهی طوری از مدیران دو تابعیتی صحبت می شود که آن ها خائن، جاسوس و عامل بیگانه اند  در حالیکه این گونه نیست و خیلی از آن ها دل به مهر ایران بسته اند و از سرمایه های کشور هستند و یک لابی مجانی و بی هزینه برای جمهوری اسلامی دارند.

وزیر اطلاعات افزود: نباید نسبت به افراد دو تابعیتی عناوینی را مطرح کنیم که آن ها نسبت به خانه آبا و اجدادی خود ناامید شوند چراکه آن ها سرمایه کشور هستند و این سرمایه را از انقلاب گرفتند خوب نیست لذا باید مسئله را طوری مطرح کرد که این سرمایه را از دست ندهیم.

علوی افزود: برخی از این عزیزان مانند پروفسور سمیعی سرمایه های علمی کشور هستند و این در حالی است که یکی از جراید از این افراد تحت عنوان مدیران بی وطن نامبرده که این تعابیر درست نیست و گاها افرادی داریم که تابعیت ایرانی دارند اما به منافع کشور آسیب می رساند.

وی در بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی و همکاری وزارت اطلاعات با قوه قضاییه نیز بیان داشت: در سال های ۷۱ ، ۷۲ مقام معظم رهبری امر فرمودند: وزارت اطلاعات با توجه به توانمندی و اشراف اطلاعاتی که دارد وارد بحث مبارزه با مفاسد کلان اقتصادی شود که در این زمینه وزارت اطلاعات همواره مبارزه کرده است.

وزیر اطلاعات با بیان اینکه در بحث مبارزه با مفاسد کلان اقتصادی، وزارت اطلاعات در این دوره هم موفقیت های زیادی داشت گفت: در این دوره نیز وزارت اطلاعات توانسته مفاسد اقتصادی بسیار زیادی را کشف کند و در کل در این دولت مفاسد اقتصادی زیادی کشف شده است.

علوی افزود: بر این مبنا آقای سراج رئیس سازمان بازرسی کل کشور در یکی از جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی عنوان کرد که طبق قضاوت سازمان شفاف سازی، ایران در ده سال گذشته بهترین وضعیت را در بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی داشته و میزان مفاسد اقتصادی کاهش پیدا کرده است.
 
وی با بیان اینکه اینطور نیست که مفاسد اقتصادی الان اتفاق افتاده باشد بلکه گاها برخی مفاسد در گذشته اتفاق افتاده ولی هم اکنون آن را شناسایی و کشف می کنیم و از این دست موارد زیاد است، گفت: یک مورد آن بحث هشت هزار میلیارد صندوق فرهنگیان و صندوق سرمایه است و این فساد چیزی نیست که مربوط به مقطع زمانی حال حاضر باشد.

وزیر اطلاعات یادآور شد: متاسفانه یکی از ائمه جمعه بزرگوار در خطبه نماز جمعه عنوان کرده بود که هشت هزار میلیارد تومان پول فرهنگیان را خوردند و شما خواب بودید در حالیکه مبلغ این فساد اقتصادی هشت هزار میلیارد تومان نیست؛ است مبلغ شش هزار و هشتصد میلیارد تومان بوده ، اصل پول حدود دو  هزار میلیارد تومان بوده و بقیه آن سود و جریمه دیرکرد بوده است.

علوی اظهار داشت: این فساد اقتصادی از سال ۸۵ ، ۸۶ شروع شد تا اینکه در سال ۹۳ ما آن را کشف و متوقف کردیم لذا بیش از دو سوم آن مربوط به قبل از دولت یازدهم است و نهایتا وزارت اطلاعات در دولت یازدهم آن را کشف، متوقف و با آن برخورد کرد.

وی خاطرنشان ساخت: برای اینکه حق فرهنگیان را به آن ها برگردانیم راهکار بگیر و ببند را در پیش نگرفتیم بلکه با راهکارهای عقلایی افراد را وادار کردیم پول فرهنگیان را به صندوق فرهنگیان برگردانند که تا الان بیش از هشتصد میلیارد تومان از پول به این صندوق برگردانده شده است.

علوی ادامه داد: وقتی این فساد را کشف کردیم دیدیم اگر آن را رسانه ای کنیم فرقی در اصل موضوع نمی کند چه این فساد مربوط به دولت گذشته باشد و چه مربوط به دولت الان باشد و در صورت اعلام آن تنها اعتماد مردم نسبت به اصل نظام آسیب می دید، لذا ترجیح دادیم حرفی نزنیم اما یکدفعه دیدم عزیز بزرگواری تمام تیم مسئله را در کاسه دولت یازدهم گذاشته است در حالیکه شروع این فساد در دولت یازدهم نبوده و کشف آن در این دولت انجام شده است.

 علوی در خصوص دستاوردهای توافق هسته ای نیز اظهار داشت: قبل از انقلاب ۵۵۰ تن کیک زرد وارد کشور شد و تا زمانی که دولت یازدهم شروع به کار کرد تنها ۵۰ تن از آن باقی مانده بود که این مقدار طبق نظر کارشناسان تنها خوراک سه ماه UF6 اصفهان بود ضمن آن که دور زدن تحریم ها برای تهییه کیک زرد هم در دولت های نهم و دهم به جایی نرسیده بود و در چندین مورد که بنا بر بارگیری کیک زرد بود بارگیری لو رفت و نتوانستیم حتی یک کیلو کیک زرد تهیه کنیم.

وزیر اطلاعات با اعلام اینکه در ده سال گذشته چیزی حدود ده تا بیست تن کیک زرد تولید کردیم اظهار داشت: البته پیش بینی می شود با راه اندازی تاسیسات اردکان در سال ۹۶، بین ۴۰ تا ۵۰ تن کیک زرد بتوانیم در داخل تولید کنیم.

وی بیان کرد: به دنبال توافق هسته ای تا الان ۳۴۰ تن کیک زرد خریداری کردیم و با این مقدار کیک زرد،سانتریفیوژهایی که داریم در حال چرخیدن است و اگر این توافق صورت نگرفته بود قطعا با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا این توافق صورت نمی گرفت.

علوی با بیان اینکه درست است که همه تحریم ها برداشته نشده، ادامه داد: در حوزه کشتیرانی، صنعت هوایی و حمل ونقل گشایش هایی صورت گرفته است؛ به طور مثال ده سال پیش کره جنوبی برای ساخت کشتی از ما پول دریافت کرده بود که به دلیل تحریم ها پول ما را بلوکه کردند ولی هم اکنون مسئله برطرف و قرارداد مربوطه مجددا احیا شده است.

وزیر اطلاعات در پایان خاطر نشان کرد: این موضوع که مردم نتیجه گشایش های صورت گرفته بر اساس برجام را بر سر سفره های خود لمس کنند زمان بر خواهد بود؛ با تحریم ها اقتصاد ما چندین سال آسیب دید که تا این آسیب ها برطرف شود زمان می برد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار