این خرید عمده و به قول معروف دربستی طبیعتا قیمت‌های ارزاتری را هم به همراه خواهد داشت. شرکت‌ها و آژانس‌هایی که این بلیط ها را می‌خرند تخفیف‌های قابل توجهی دریافت می‌کنند که هم برای آن‌ها و هم برای مسافر به صرفه‌تر است.

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بلیط چارتر چیست و چرا انقدر نام آن را اینور و آنور می‌شنویم؟! احتمالا اگر شما هم کمی در اینترنت گشته باشید و یا در سطح شهر دقت کرده باشید حتما با تبلیغاتی مواجه شده‌اید که انواع بلیط چارتر را به شما پیشنهاد می‌دهند.
 
چارتر چیست؟
 
در واقع واژه چارتر فقط برای بلیط هواپیما به کار نمی رود و در کشورهای دیگر برای رزرو هتل، هواپیما، قطار و… به کار می‌رود اما تفاوتی که با رزور عادی دارد این است که در حالت چارتر چیزی را دربست اجاره می‌کنیم. شاید هنوز کاملا برایتان روشن نشده است! پیشنهاد می‌کنیم ادامه مطلب را مطالعه کنید.
 
بلیط چارتر چیست؟
 
در واقع بلیط هواپیما در مسیرهای پر رفت آمد توسط شرکت های چارتر یا آژانس های هواپیمایی به صورت عمده خریداری می‌شوند، حالا این خرید می‌تواند همه صندلی‌های یک هواپیما در یک مسیر باشد یا تعدادی از آن‌ها. البته این را هم باید بگوییم که این خریدها تنها برای یکبار انجام نمی‌شوند و به عنوان مثال مسیر تهران–مشهد که نسبتا یکی از مسیرهای پر رفت و آمد است در اوایل یک فصی یا سال توسط شرکت‌ها و آژانس‌های مذکور خریداری می‌شوند.
 
این خرید عمده و به قول معروف دربستی طبیعتا قیمت‌های ارزاتری را هم به همراه خواهد داشت. شرکت‌ها و آژانس‌هایی که این بلیط ها را می‌خرند تخفیف‌های قابل توجهی دریافت می‌کنند که هم برای آن‌ها و هم برای مسافر به صرفه‌تر است.
 
مزایای بلیط چارتر چیست؟
 
احتمالا از توضیحات بالا تا حدودی متوجه شده اید که بلیط های چارتر نوعی معامله دو سر سود است. در واقع بلیط های مسیرهای پر رفت و آمد به صورت عمده و با قیمتی ارزان به شرکت‌ها و آژانس ها فروخته می شود و آن‌ها هم برای رقابت با یکدیگر سعی می‌کنند کمترین سود را روی بلیط‌ها کشیده تا مشتریان بیشتری را جذب کنند و بلیط‌ها روی دستشان نماند!
 
البته یکی دیگر از مزایای خرید این نوع بلیط ها این است که ساعت های نزدیک به پروازها در صورتی که تعدادی از بلیط های آن شرکت ها هنوز به فروش نرسیده باشند با قیمت های بسیار پایین تر و حتی کمتر از قیمت تمام شده برای خودشان می فروشند تا حجم ضرر را تا حد امکان کاهش دهند و این بخش کار کاملا به سود مسافر است.
 
معایب بلیط چارتر
 
خرید این نوع بلیط‌ها در کنار تمام مزایایی که دارند، معایبی هم خواهند داشت. به عنوان مثال در این نوع بلیط‌ها تفاوتی میان کودک و بزرگسال وجود ندارد و قیمت‌ها یکی است. یکی دیگر از معایب هم این است که در روزهای شلوغ که درخواست برای بلیط بسیار بالا می‌رود شرکت ها و آژانس‌ها که از پیش بلیط‌های آن مسیر را خریده‌اند قیمت‌ها را بالا می‌برند. این افزایش قیمت تا حدی می‌تواند بالا برود که بلیط چارتر تهیه شده گران‌تر از خرید بلیط معمولی برایتان آب بخورد. پس همیشه هم به نفع مشتری نخواهد بود.
 
عیب دیگری که به این بلیط‌ها وارد است این است که پس از تهیه بلیط امکان کنسلی آن‌ها وجود ندارد و بلیط سوخت خواهد شد. بنابر این اگر به سفرتان اطمینان دارید سعی کنید چارتر تهیه کنید چون در غیر این صورت ریسک خواهد داشت.
 
انواع چارترهای هواپیما
 
چارتر هواپیماها به دو صورت انجام می‌شود که بد نیست اصطلاح آن‌ها را یاد بگیرید و در موقع تهیه به آن‌ها توجه کنید.
 
۱- فول چارتر (Full Charter) یا اجاره کامل
 
در این نوع اجاره که توسط آژانس ها انجام می شود، تمام صندلی‌های مسافران یک هواپیما برای دوره ای معین اجاره می‌شوند که معمولا در این نوع چارترها می توانید قیمت‌های پایین‌تری نسبت به نوع دوم پیدا کنید.
 
۲- سیت چارتر (Seat Charter)
 
در این نوع چارتر، آژانس ها تنها تعدادی از صندلی‌های یکی مسیر را برای دوره‌ای معین خریداری رزرو می‌کنند.
 
اشتباه نکنید
 
در پایان هم بد نیست توضیح بدهیم که هواپیماهای چارتر با بلیط چارتر کاملا متفاوت هستند. این نوع هواپیماها دارای تعداد محدودی صندلی (کم تر از ۱۰ صندلی) هستند و معمولا قیمت‌های بسیار بالایی دارند. این نوع هواپیماها بیشتر برای جابجایی افراد سیاسی و معروف و ثروتمند استفاده می‌شوند در حالی که بلیط چارتر آن چیزهایی است که در بالا توضیح دادیم، این نوع بلیط‌ها صرفا نوع خاصی از بلیط هواپیماهای مسافربری معمولی هستند.
 
منبع:فردا
 
انتهای پیام/
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.