حس فعالیت اقتصاد مقاومتی در کارهای روزمره رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: تسهیلات ۱۰۳۰ میلیارد تومان به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده است.

پرداخت تسهیلات هزار و 30 میلیارد تومانی به شرکت‌های دانش بنیان/ ورود چهار بانک عامل در حوزه سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بهزاد سلطانی رییس صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی فناوری صبح امروز در مراسم نشست خبری این صندوق در ساختمان شکوفایی با اشاره به فعالیت 2 هزار و 590 شرکت دانش بنیان در کشور اظهار داشت: از میان 2 هزار و 590 شرکت دانش بنیان 3 هزار 330 طرح به صندوق نوآوری و شکوفایی داده شده است که از میان آنها 660 طرح با تقاضای هزار و 630 میلیارد تومان در دست بررسی بوده که هزار و 100 میلیارد تومان آن مصوب و تعداد دو هزار و 700 طرح تکلیفش مشخص شده است.

وی بیان کرد: از میان هزار و 822 طرح مصوب مبلغ هزار و 30 میلیارد تومان آن به تصویب رسیده و سال 95 برای اولین بار مبلغ تسهیلات ارائه شده از هزار میلیارد تومان گذشته است و همچنین علاوه بر طرح‌ها و تسهیلات شرکت‌های دانش بنیان صندوقهای پژوهشی، فناوری و سرمایه‌گذاری نیز جزء تسهیلات این صندوق محسوب می‌شود و ما به چهار صندوق سرمایه‌گذار و پنج طرح مشارکتی و دفاتر کاری برای توانمند‌سازی آنها تسهیلات می‌دهیم.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: مجموع مصوبات این صندوق هزار و 500 میلیارد تومان بوده که هزار و 30 میلیارد تومان آن پرداخت که هزار و 30 میلیارد تومان هزینه تسهیلات طرح‌های مصوب شده است که از این مبلغ میزان 700 میلیارد تومان پرداخت و 750 میلیارد تومان مابقی آن طلب شرکت‌های دانش بنیان است که اگر صندوق نوآوری فعالیت آنها را تأیید کند این رقم به آنها پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اگر شرکت دانش بنیان موفق عمل نکرده و طرح جدیدی از آنها مورد قبول واقع نمی‌شود، ما مو‌ظفیم که به عنوان تعهد پرداختی پول بلوکه به وسیله بانک اقداماتی انجام دهیم، افزود: در این راستا چهار بانک خدمات مختلفی برای شرکت‌های دانش بنیان با هدف اهر‌می شدن تسهیلات ارائه می‌دهند و از همین طریق مبلغ هزار و 104 میلیارد تومان بانکها پو‌لشان را در حوزه شرکت‌های دانش بنیان وارد کرده‌اند.

سلطانی ادامه داد: صندوق توسعه ملی اعتبارمان را به خزانه پرداخت کرده است که مبلغ آن در حدود 600 میلیارد تومان بوده که از این تعداد 128 میلیارد تومان به ما داده شده و قرار است تا پایان سال 95 ، 321 میلیارد تومان خزانه به ما پرداخت کند.

وی تأکید کرد: هیچ شرکت دانش‌بنیانی که طرح‌هایش اقتصادی باشد نبوده که طرح آن را به تصویب نرسانده باشیم و ما از لحاظ مالی مشکلی برای تصویب طرح‌ها نداریم.

 

لزوم افزایش اعتبارات شرکت‌های دانش بنیان

سلطانی ادامه داد: حوزه دانش بنیان باید اعتبار‌اتش بالا برود و اتفاقات خوبی در سال 95 اتفاق افتاده بطوریکه در این سال تعداد نمونه محصول توسعه یافته به وسیله شرکت‌های دانش بنیان به 257 مورد رسیده است و اعتبارات گرفته شده از صندوق و همچنین طرح‌های کاربردی را توسعه داده‌ایم و تمامی طرح‌های مصوب خاتمه یافته انجام شده است و همچنین در سال 95 ، 21 مورد خط تولید ایجاد شده و 63 میلیارد تومان نصیب شرکت‌های دانش بنیان از فروش محصولات فناورشان‌ شده و این شرکت‌ها از طریق لیزینگ‌ به خریداران کالاهای‌ آنها وام ارزان قیمت 9 درصد اعطا شده است.

وی با بیان اینکه در سال 95 ، شانزده صندوق با اعتبار هزار و 104 میلیارد تومان راه‌اندازی شده است، افزود: تعداد نهادهای فعالی که از طریق سازمان‌های دولتی در صندوق نوآوری و شکوفایی فعال بوده 21 مورد است و 400 طرح خاتمه یافته در سال جاری داشتیم که 22 مورد آن ناموفق و 377 طرح آن با موفقیت انجام شده است و شرکت‌های دانش بنیان 56 هزار شغل در کشور ایجاد کرده که 14 هزار شغل به صورت مستقیم و 42 هزار شغل به صورت غیر‌مستقیم ایجاد شده است و شرکت‌های دانش بنیان 20 نوع خدمت در سال 95 ارائه داده و این در حالی است که در سال 94 این تعداد 14 عدد بوده است.

سلطانی با بیان اینکه با تصویب هیأت امنای صندوق و هیأت امنای دولت صندوق نوآوری یک موسسه عمومی و غیر‌دولتی است، افزود: در سال 92 چهار طرح مصوب شده به مبلغ 3 میلیارد تومان، که هنوز پرداخت نشده، در سال 93 ، 255 طرح مصوب با تسهیلات 62 میلیارد تومان، در سال 94 ، 527 طرح با تسهیلات 313 میلیارد تومان و در سال 95 هزار و 33 طرح با تسهیلات 652 میلیارد تومان است که به طور مجموع از میان هزار و 819 طرح مصوب، هزار و 30 میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان داده شده است و همچنین در حوزه لیز‌ینگ در سال 94 نسبت به سال 93 از نظر تعداد تسهیلات و طرح‌ها سه برابر و در سال 95 نسبت به سال 94 از نظر تعداد طرح‌ها و تسهیلات نیز سه برابر شده است و این در حالی است که در حوزه قرض‌الحسنه در سال 94 نسبت به سال 93، 1.3 برابر و در سال 95 نسبت به سال 94، 1.4 برابر و از نظر ریالی دو برابر شده است و همچنین سرمایه در گردش صندوق نوآوری در سال 94 نسبت به سال 93 چهار برابر و در سال 95 نسبت به سال 94 دو برابر شده است.

 

شکل‌گیری شرکت‌های دانشگاهی نوپا در سال آینده

وی ادامه داد: در سال آینده زایش شرکت‌های دانش‌ بنیان دانشگاهی به طور جدی باید شکل بگیرد و برنامه‌هایی به همین منظور با هدف جریانات زایشی شرکت‌های دانش بنیان دانشگاهی داریم تا تعدادشان‌ افزایش پیدا کند.

سلطانی تأکید کرد: بودجه سال آینده صندوق از محل سود بانکی برای شرکت‌های دانشگاهی و دانش بنیان نوپا‌ مصوب شده است و از این سود بانکی برای این نوع شرکت‌ها اعتباری مد‌نظر قرار گرفته شده است تا شرکت‌های نوپای‌ دانشگاهی تشویق به تشکیل شرکت‌های دانش بنیان بشوند.

وی عنوان کرد: بر طبق برنامه قرار است یک شرکت‌ بزرگ چندین شرکت نوپا را در جهت کمک به شرکت‌های دانش بنیان نوپا برای تولید کالاهای فناور‌ تشکیل می‌شود و به نظر من اگر 10 درصد پایان‌نامه‌های کاربردی ارشد و دکترا تجاری‌ سازی و تبدیل به تأسیس شرکت دانش بنیان و تولید محصول فناو‌ر شوند این کار باعث رشد بیشتر کشور می‌شود.

تأمین محل استقرار شرکت‌های دانش بنیان با تصویب هیأت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی

وی ادامه داد: صندوق‌های سرمایه‌گذار خطر‌پذیر کمک بیشتری به شرکت‌های دانش بنیان می‌کنند و بر طبق برنامه قرار است محل استقرار شتاب دهنده‌ها با تصویب هیأت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه شتاب دهنده‌ها نقش مهمی در تبدیل شرکت‌های صفر به دانش بنیان نوپا‌ دارند، تصریح کرد: شرکت‌های نوپا‌ سقف تسهیلات دریافتی‌شان تا 300 میلیون تومان است چنانچه اگر شرکتی فروشش‌ در سال به یک میلیارد تومان برسد در زمره شرکت‌های نوپای‌ توانمند قرار می‌گیرد و این خود یک تدوین خوبی برای صندوق نوآوری و شکوفایی محسوب می‌شود و اگر شرکت دانش بنیان نوپایی 34 درصد سهامش‌ به وسیله شهرک صنعتی خریداری شده باشد یک تضمین خوبی برای صندوق به حساب می‌آید و این شرکت‌ها می‌توانند طرح‌های دوم و سوم را به طور همزمان ارائه و در صورت تصویب آن تا سقف 300 میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.

سلطانی ادامه داد مجتمع شکوفایی شرکت‌های دانش بنیان به وسیله هیأت امنا‌ به عنوان نماد فناوری ایرانی و مرکز خدمات رسانی کشور به شرکت‌های دانش بنیان تأیید و تصویب شده است و از شرکت‌های جدیدی که طرح‌هایشان‌ به پایان رسیده رونما‌یی می‌شود.

 

ارائه خط اعتباری صندوق به شرکت‌های دانش بنیان همانند صندوق توسعه ملی کشور

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی متذکر شد: ارائه خط اعتباری به صندوق نوآوری شبیه خط اعتباری صندوق توسعه ملی بوده که این صندوق به بانک‌ها ارائه می‌دهد و در این طرح دخالتمان‌ در تأیید و تصویب طرح‌های دانش بنیان به صفر می‌رسد، بطوریکه اگر طرحی با شکست مواجه شود باید پولش به صندوق توسعه ملی برگردانده‌ شود.

سلطانی متذکر شد: صندوق فن‌آوری در سال آینده تقویت و سطح استاندارد طرح‌ها افزایش پیدا می‌کند و بودجه‌ای برای کمک به ایجاد شرکت‌های یکپارچه ساز تصویب شده است بطوریکه در این طرح یک شرکت بزرگ می‌تواند چندین شرکت دانش بنیان نوپا‌ را در اختیار بگیرد تا به وسیله همین شرک‌ها پروژه‌های بزرگ کشور را به انجام دهد.

وی متذکر شد: شرکت‌های دانش بنیان موتور محرّک اقتصاد کشور است و تأمین دفاتر کاری این شرکت‌ها که در درون پارک‌های علم و فناوری هستند به آنها تسهیلات داده می‌شود و پارک می‌تواند آنها را تضمین مالی کند و سند مکان استقرار این شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک به رهن صندوق در می‌آید.

سلطانی ادامه داد: از ماه پیش سرعت بررسی‌ طرح‌ها در صندوق افزایش 50 درصدی پیدا کرده است و شرکت‌های دانش بنیانی‌ که ضمانتنامه‌ از این صندوق دریافت کرده‌اند طول مدت فرآیند کاریشان‌ به سه هفته رسیده است و اکثر شرکت‌های دانش بنیان مبحث اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان را در زندگی روزمره خودشان حس کرده‌اند.

وی متذکر شد: تمام هزار و 800 طرح در سال‌های بعد انشاالله شکوفا می‌شوند و اشتغال را با هزینه 100 میلیون در کشور ایجاد کنند.

 

ایجاد اشتغال از طریق شرکت‌های دانش بنیان یک، سوم روش‌های سنتی و مرسوم است

سلطانی با بیان اینکه ایجاد اشتغال از طریق روش‌های مرسوم و سنتی 300 میلیون تومان هزینه دربر‌ دارد، افزود: شرکت‌های دانش بنیان در زمینه اشتغال جوانان یک سرمایه بزرگی را در این عرصه می‌آورند و من امیدواریم تا چشم‌انداز 1404 شرکت‌های دانش بنیان تمام اقتصاد کشور را در دست بگیرند تا سبب رشد و پیشرفت ایران شوند.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار