استاندار کرمان بر استفاده از ظرفیت دانشگاه ها برای توسعه تولید در روستاها تاکید کرد .

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، علیرضا رزم حسینی در آئین گرامیداشت بیست و پنجمین سال تاسیس دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان افزود: کارآفرینی، تولیدی شدن دانشگاه، ایجاد ارتباط دانشگاه ها با صنعت و انتخاب دانشگاه ها به عنوان معین اقتصادی مناطق نسل سوم فعالیت های دانشگاهی است که باید مورد توجه همه دانشجویان و دانشگاهیان قرار گیرد.

وی در ادامه از مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی به عنوان مجتهدی ممتاز، مجاهدی هوشمند و خستگی ناپذیر و امین امام و رهبری یاد کرد و گفت: دانشگاه ولی عصر که با همت ایشان و آیت الله هاشمیان راه اندازی شده است می تواند در حوزه توسعه اقتصادی مناطق با پشتیبانی شرکت مس وارد شده و اقدامات اثرگذاری را انجام دهد.
استاندار کرمان با اشاره به این مطلب که امروز نقش دانشگاه در توسعه کشور و دنیا نقش پیشرفته و زیربنایی است، عنوان کرد: دانشگاه ها در تربیت نیروی متخصص برای گسترش مرزهای علم و تکنولوژی در دنیا نقش اساسی بر عهده دارند.
رزم حسینی با تاکید براینکه براساس آمار وزارت علوم پنج برابر کشورهای پیشرفته دانشگاه در کشور وجود دارد و ایران با دو هزار و 640 دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه ها را دارد، یادآور شد: کشورهایی مانند چین دو هزار و 481 دانشگاه، هندوستان یک هزار و 620دانشگاه ، آلمان 412 دانشگاه، انگلیس 291 دانشگاه و کانادا 329 دانشگاه دارند.
وی ادامه داد: هزینه های آموزش دانشجویان در وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری در هر سال25 هزار میلیارد تومان است.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه 80 درصد وزرای کشورها اروپایی لیسانس هستند، بیان کرد: امروز همه بخشداران ما در استان دکترا گرفته اند که کار بزرگی در این زمینه انجام شده است.
رزم حسینی با بیان این مطلب که در توسعه پایدار، توانمندسازی مردم و توسعه روستایی نقشی برای دانشگاه ها نداریم، گفت: دانشگاه های کشور در توسعه انسانی نیز رتبه 106 جهانی را به خود اختصاص داده اند ودر سند چشم انداز پیش بینی شده بود که رتبه اول منطقه را در این زمینه به دست آوریم.
وی گفت: کشورهای فاقد منابع بر مبنای منابع انسانی خود به پیشرفته ترین موارد دست یافته اند و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد.
نماینده عالی دولت در استان کرمان از خیران در توسعه دانشگاهی نیز تقدیر کرد و ادامه داد: دانشگاه سازان و مدرسه سازان نقش بزرگی را در جامعه دارند و اقدامات آنها بسیار ارزشمند است.
رزم حسینی به نگاه جدید به دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: چگونه می شود در یک منطقه دانشگاه کشاورزی داشته باشیم اما مدیریت آب و خاک را به درستی انجام ندهیم؟
وی با اشاره به اینکه اقدامات استان کرمان در تحقق اقتصاد مقاومتی به خوبی قابل مشاهده است، گفت: مدل توسعه استان کرمان مدل مرکز پیرامونی است.
استاندار کرمان از شهرستان های رفسنجان، انار و شهربابک به عنوان منطقه ششم اقتصادی استان کرمان یاد کرد و گفت: شرکت ملی مس معین اقتصادی این منطقه است و این شرکت در حالی سال ها در این منطقه فعال بوده که زیرساخت ها وجود دارد اما مردم اقتصاد ندارند و نقش روستاها در اقتصاد دیده نشده است.
رزم حسینی به ایجاد صندوق های خرد روستایی برای توانمندسازی مردم اشاره و بیان کرد: دانش اقتصادی مردم جامعه را باید ارتقا داد و بر مبنای دانش به ارتقای اقتصادی مناطق کمک شود.
وی با اشاره به اینکه پیشران توسعه نداریم، گفت: امروز 18 موسسه در استان کرمان می خواهند مدیریت
توسعه را دنبال کنند.
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: اساتید دانشگاه در کنار آموزش به دانشجویان می توانند در توسعه و توانمندسازی مردم نقش مهمی را ایفا کنند.
رزم حسینی با بیان اینکه مدل توسعه قلعه گنج را سه سال قبل اجرا کرده و امروز از آن صحبت می کنیم، گفت: مدل توسعه قلعه گنج مورد تائید مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بود و ایشان در این باره توصیه های زیادی داشتند و فرمودند این مدل را می توان در سر تا سر کشور اجرایی کرد
وی با اشاره به این مطلب که در استان کرمان یک هزار و 800 میلیارد تومان یارانه توزیع می شود، گفت: قرار نیست یک کشور را با قراردادی مانند ترکمنچای از بین ببرند و ضایع کردن مال بدتر از کشور فروشی است.
استاندار کرمان با تاکید بر اینکه پول های یارانه را در قلعه گنج جمع کرده و در اقتصاد مناطق از آن استفاده می کنیم، گفت: باید از ظرفیت دانشگاه برای توسعه تولید در روستاها استفاده کرد.
رزم حسینی با طرح این سوال که چرا باید پنج میلیون فارغ التحصیل بیکار در کشور باشند و چرا باید آسیب های اجتماعی داشته باشیم، گفت: کار را باید به مردم واگذار کرد و دولت تنها نقش حمایت کننده و نظارت را داشته باشد و مسیرها را باز کند.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.