به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار اجاره در روزهای قبل از نوروز ۱۳۹۶ برخلاف رستههای لباس و آجیل و تنقلات، شرایط آرامی را سپری میکند؛ زیرا با توجه کاهش تعداد جابهجاییها در زمستان، معاملات بخش اجاره هم در تعداد و هم در قیمت کاهش نسبی را تجربه کرده است.
در طی سال معمولا بیشترین جابهجایی مستاجران در تابستان انجام میشود. بعد از آن فصول بهار و پاییز دارای بیشترین تعداد سررسید قراردادهای اجاره است و زمستان کمترین حجم از نظر تعداد جابهجایی را به خود اختصاص میدهد. با اینکه هنوز آماری از تعداد و نرخ قراردادهای اجاره در زمستان منتشر نشده، با توجه به افزایش ۸.۶ درصدی اجاره بها در پاییز امسال نسبت به پاییز سال قبل میتوان گفت نرخ سالیانه افزایش اجاره بها در زمستان کمتر از ۸.۶ درصد بوده است.
مظنه نرخ اجاره بها در تهران بر اساس قراردادهای انجام شده در اسفندماه ۱۳۹۵ در پاییز سال جاری متوسط مبلغ اجاره ماهانه بهعلاوه سه درصد ودیعه پرداختی برای اجاره یک مترمربع زیربنای مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی در شهر تهران ۲۲ هزار و ۴۲۴ تومان، با میانگین مساحت ۷۴ مترمربع و متوسط عمر بنای ۱۳ سال بوده است که نسبت به فصل قبل ۰.۴ درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال قبل ۸.۶ درصد افزایش داشته است.
رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: در فصل پاییز شاهد بودیم که اجاره بها متناسب با نرخ تورم نسبت به مدت مشابه سال قبل بالا رفت اما در دی و بهمن ماه تقریبا ثبات نسبی در اجاره بها حاکم بود و حتی قیمتها نسبت به پاییز و تابستان مقداری تعدیل شد.
حسام عقبایی درخصوص پیشبینی از بازار اجاره در سال آینده به ایسنا گفت: پیشبینی ما این است که بازار مسکن در سال ۱۳۹۶ به سمت و سوی رونق میرود. به همین دلیل امیدوارم با توجه به اینکه دهکهای متوسط و ضعیف عموما از مستاجران هستند شاهد ثبات نسبی اجاره بها باشیم و اگر افزایشی قرار است رخ دهد با افزایش قیمت مسکن متناسب باشد. اگر قیمت مسکن بالا نرفت قیمت اجاره هم نباید افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: به احتمال زیاد سال آینده رشد نرخ اجاره بها به میزان تورم خواهد بود و بیش از آن ظرفیت افزایش ندارد؛ چرا که اساسا کارگرها و کارمندها توانایی پرداخت مبالغ اجاره بالاتر از نرخ تورم را ندارند.
انتهای پیام/