به گزارش خبرنگار
حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دید و بازدید از رسوم اصلی ایرانیان در ایام نوروز است و در روایات بسیاری بر صله ارحام تاکید شده و حتی ائمه هدی بارها نوروز را به سبب این رسم نیکو ستودهاند. اما میهمانی رفتن هم مناسکی دارد که باید به آنها توجه کرد و ملزوماتشان را بجا آورد.
رسول اكرم صلى الله عليه و آله میفرمایند : اَلضَّيفُ يَنزِلُ بِرِزقِهِ وَ يَرتَحِلُ بِذُنوبِ أَهلِ البَيتِ؛ ميهمان، روزى خود را مى آورد و گناهان اهل خانه را مى برد. «جامع الاخبار (شعیری) ص 136 - بحارالأنوار (ط-بیروت) ج 72، ص461، ح14»
که این یعنی نباید از ترس ضیغ مالی مهماننوازی را کنار نهاد اما از طرفی دیگر همان حضرت در جایی دیگر فرمودهاند: لا يَتَكَلَّفَنَّ أَحَدٌ لِضَيفِهِ مالا يَقدِرُ؛ هيچ كس نبايد بيش از توانش خود را براى ميهمان به زحمت اندازد. «نهج الفصاحه ص 679 ، ح 2520» و امام رضا علیه السلام هم در این رابطه به سیره جد بزرگوارشان امام اول شیعیان اشاره کرده و میفرمایند: أَنَّهُ دَعَاهُ رَجُلٌ فَقَالَ لَهُ عَلِيٌّ علیه السلام قَدْ أَجَبْتُكَ عَلَى أَنْ تَضْمَنَ لِي ثَلَاثَ خِصَالٍ قَالَ وَ مَا هِيَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ قَالَ لَا تُدْخِلْ عَلَيَّ شَيْئاً مِنْ خَارِجٍ وَ لَا تَدَّخِرْ عَنِّي شَيْئاً فِي الْبَيْتِ وَ لَا تُجْحِفْ بِالْعِيَالِ قَالَ ذَاكَ لَكَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ فَأَجَابَهُ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِب.
مردى اميرالمؤمنين عليه السلام را به ميهمانى دعوت كرد. حضرت فرمودند: مى پذيرم به شرط اين كه سه قول به من بدهى. عرض كرد : چه قولى اى امير المؤمنين؟ فرمودند : از بيرون چيزى براى من تهيه نكنى، حاضرى خانه ات را از من دريغ ننمايى و به زن و فرزندانت اجحاف نكنى. عرض كرد: قبول مى كنم اى امير المؤمنين. پس على بن ابى طالب عليه السلام دعوت او را پذيرفتند.
«عيون اخبارالرضا ج 2 ، ص 42 ، ح 138»
چنانکه دیده میشود، رعایت اعتدال در دست و دلبازی از طرفی و محاسبهگری اقتصادی از طرف دیگر، شیوهای است که طبق فرمودههای ائمه هدی در میهمانپذیری باید مد نظر قرار بگیرند.
انتهای پيام/