وی ادامه داد: معماری در شكل گيری سلايق و شكل گيری تاريخ تمدن هر ملتي موثر است و حتي مي تواند ذائقه فرهنگي آدم ها را تغيير دهد.
مديركل ميراث فرهنگي زنجان، يكسان سازی بناها و معماری را در ايران تهديدی براي معماری اين كشور دانست و اظهار كرد: اين كنگره مي تواند ياد آور اين مسئله باشد كه يكسان سازی بناها و معماری در ايران باعث مي شود تا شناسنامه ای از اين منطقه نماند و اين امر يكي از محورهاي اصلي كنگره تاريخ معماری و شهرسازی زنجان است.
رحمتي با بيان اين مسئله كه يكي از شناسنامه های اصلي سبك معماری آذری در زنجان است، بيان كرد: سبك های معماری در ايران به خراساني، رازی ، اصفهانی و آذری تقسيم مي شود كه يكی از شناسنامه های اصلی سبك آذری در زنجان قرار دارد و آن گنبد سلطانيه است.
وی افزود: گنبد سلطانيه يكي از آثار معماری فاخری است كه در جريان معماری بعد از خودش چه در ايران و چه در خارج از مرزهای كشور تاثير گذار بوده است.
مديركل ميراث فرهنگي زنجان يكي از شاخصه های اصلي معماری را زنجان را استفاده از مصالح بوم آورد دانست و اظهار داشت: استفاده از مصالحي كه در اقليم زنجان وجود داشته سبب شده كه مقاومت اين مصالح در افت و خيزهای اقليمي بيشتر باشد .
وی استقبال از كنگره تاريخ معماری و شهرسازی زنجان را قابل توجه دانست و بيان كرد: استقبال قابل توجهي از كنگره صورت گرفته است. بيش از 50 مقاله رسيده و تاكنون بيش از 200 نفر براي حضور در كنگره ثبت نام كرده اند.
گفتني است كنگره تاريخ معماری و شهرسازی ايران – زنجان روز چهارسنبه پيش رو در دانشگاه علامه طباطبايي دانشگاه آزاد اسلامي زنجان با حضور اساتيد برجسته كشور برگزار مي شود.
انتهای پیام/م