سرطان درمان پیچیده‌‌ای است که نیازمند مشارکت بین بخشی پزشکان و حمایت خیرین سلامت و سیاست‌گذاران بهداشت و درمان کشور است.

محمد بابایی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: از آنجای که سرطان تمام ارگان های بدن را دچار اختلال عملکردی می‌کند نیازمند نگاه جامع سلامت است و باید در روند درمان گروه‌های مختلف پزشکی همکاری‌های بین بخشی را داشته باشند.

وی اظهار داشت: بحث درمان سرطان نیازمند مداخلات دارویی، جراحی و رادیوتراپی می‌باشد که در روند درمان بیمار دچار عوارض گوناگونی نظیر دهان و دندان، گردش خون و عفونت زایی است که باید تمام متخصصان مشارکت بین پزشکی را در کنار مشاوره بکار بگیرند تا بیشترین سود به بیمار و کمترین عوارض به وی تحمیل شود. 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: در حال حاضر یکسری از داروهای درمان سرطان در کشور تولید می‌شود و برخی از داروها وارداتی هستند که قیمت آنها زیاد و در برخی موارد رو به افزایش است که در این عرصه باید شرکت‌های داروسازی داخلی و مراکز دانش بنیان دست به کار شوند تا بیماران سرطانی تنها به فکر درمان خود باشند و از هزینه‌های آن رنج نبرند.

وی تصریح کرد: در حوزه پزشکی اعم از درمان بیماری های گوناگون وضعیت محققان کشور مطلوب است اما در بحث تجهیزات رادیوتراپی ما باید به روزرسانی تجهیزات را در نظر داشته باشیم که با توجه به محدودیت‌های مالی کشور و از سویی آمار مبتلایان سرطان چشم انتظار حمایت خیرین سلامت، هماهنگی بین بخشی متولیان سلامت و سایرافراد جامعه هستیم.

بابایی گفت: آمار سرطان در رسانه‌ها و فضای مجازی متغیّر اعلام می‌شود که این موضوع اذهان عمومی را مشوش می‌کند که باید بدانیم بهترین مرجع آمار سرطان اداره سرطان وزارت بهداشت است و نباید با آمارهای خیالی فضای روانی جامعه را بر هم بزنیم.

وی افزود: باید به جای فکر به آمار سرطان به بحث پیشگیری و تغییر سبک زندگی به زندگی سالم بپردازیم و فعالیت بدنی، تغذیه مناسب حاوی میوه‌جات و سبزی‌جات و حذف غذاهای نگهدارنده، دوری از استعمال دخانیات و معاینات سالیانه را مد نظر قرار دهیم می توانیم شاهد ارتقای سلامت جامعه و دور ماندن از عوارض بسیاری از بیماری‌ها باشیم.

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار