به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، داود برنجی افزود: این شرکت با هدف تولید بذر مینی تیوبر مورد نیاز استان و سایر مناطق کشور با 51 نفر اعضا که از کشاورزان سیب زمینی کار منطقه هستند راه اندازی شده است.
وی گفت: این شرکت سالانه بر تولید 400 تن بذر سوپر الیت و سه هزار تن بذر الیت نیز نظارت مستقیم دارد.
مدیر فنی شرکت تولید بذر سیب زمینی دشت زرین اردبیل افزود: تولید بذر به روش کشت بافت یکی از تخصصی ترین روش های تولید بذور سیب زمینی عاری از ویروس و امراض و بیماری هاست که پس از کاشت گیاهچه در لوله های آزمایشگاه و رشد لازم در اتاق رشد به واحدهای گلخانه ای منتقل می شود.
برنجی تصریح کرد: کاشت در این واحدهای گلخانه ای ایزوله و استریل و عاری از هرگونه قارچ و آلودگی است و محصول تولیدی از این واحدهای گلخانه ای تولید بذور مینی تیوبر سیب زمینی است که پس از تایید موسسه بذر و نهال کشور لیبل دار می شود.
وی افزود: فرآیند تولید بذر نیاز به پشتوانه قوی مالی دارد و در حال حاضر این شرکت با سرمایه اندکی که از اعضا جمع آوری شده اداره می شود ولی انتظار است صندوق های حمایت از فرصت های شغلی با اعطای وام با بهره کم این شرکت را در انجام وظایف خطیر خود که تولید بذور سالم و عاری از ویروس و بیماری ها است یاری کنند.
مدیر فنی شرکت تولید بذر سیب زمینی دشت زرین اردبیل
گفت: این شرکت بذرهای مادری را تولید می کند و در نهایت به صورت بذرهای گواهی شده
در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
انتهای پیام/ع