به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
تبریز؛این پل از دو پل مستقل تشکیل شده است که قسمت های از این پل ها شکسته و نیمی از آن باقی مانده است ،ولی پل دیگر کاملا سالم می باشد این پل ها در نزدیکی سد خدا آفرین و در چند کیلومتری روستای ساری جالو قرار گرفته است .
این پلها در میان دو قسمت از سرزمین آذربایجان یعنی قره داغ و قره باغ بنا شده اند پل های خداآفرین به تعداد دو فقره و با فاصله 800 متر از یکدیگر در نقطه باریک این رودخانه ساخته شده است هر دو پل از نظر مهندسی و معماری با یکدیگر متفاوت دارند یکی از آنها سنگ سفید ساخته شده و 11 دهانه دارد بلندی آن 12 متر و طول آن 130 متر است ،پایین تر از پل سنگی ،پل دیگری با آجر پخته ساخته شده است چون رودخانه دراین قسمت عریض تر است طول پل آجری و تعداد دهانه آن بیشتر است.
این پل 200 متر طول و 4/5 متر عرض و 15 دهانه دارد برای این پل نیز موج شکن های مخصوصی ایجاد شده است اندازه آجرها و معماری این پل ،احداث آن را در سده 13 امکان پذیر میسازد .
برخی معتقدند که چون پل سنگی ناتوان گردید پل آجری ساخته شد این اندیشه صحیح نیست چرا که قدیمی ترین پل در سده 19 به سختی خراب شده است و تازه نتوانسته اند به طور کامل ویران کنند .
در سال 1828 پس از عهد نامه ترکمن چای ،قسمت متصل به دو ساحل پل منفجر گردید .
این اثر در تاریخ 5 اسفند 1376 با شمارۀ ثبت 1858 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .
انتهای پیام/خ