به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روزنامه فایننشال تایمز ؛ مقامات آمریکایی قصد دارند راه هایی پیدا کنند که دولت جدید آمریکا از طریق آنها بتواند نظام حل و فصل اختلافات تجاری در سازمان تجارت جهانی را دور بزند و تحریم های جدیدی علیه چین و سایر کشورها وضع کند.
در گزارش روزنامه فایننشال تایمز آمده است: این نخستین گام برای دور شدن از نظامی است که واشنگتن بیش از دو دهه قبل برای استقرار آن تلاش کرده است؛ مقامات جدید کاخ سفید از «دفتر نمایندگی تجارت آمریکا» خواسته اند، فهرستی از سازوکارهای قانونی را تهیه کنند که واشنگتن بتواند از آنها برای اِعمال تحریم های تجاری یکجانبه علیه چین و سایر کشورها استفاده کند.
این اقدام همچنین نشان می دهد که چگونه دونالد ترامپ، که وعده داده است سیاست خارجی «نخست آمریکا» را پیگیری کند - می خواهد نظم جهانی اقتصاد را که رؤسای جمهور سابق آمریکا ساخته اند و از آن دفاع کرده اند به بوته آزمون بگذارد.
دونالد ترامپ در تبلیغات انتخاباتی خود در سال گذشته سازمان تجارت جهانی را «فاجعه» خواند، ترامپ پیشتر آمریکا را از پیمان تجاری «تی پی پی» (شراکت دو سوی اقیانوس آرام ) با ژاپن و ده کشور دیگر خارج کرد.
رئیس جمهور آمریکا همچنین بارها نارضایتی خود را از نهادها و توافق نامه های بین المللی اعلام کرده است. ترامپ در زمینه تجارت، تیمی از محافظه کاران در اطراف خود جمع کرده است که با کلیات قواعد سیاست امنیتی وی در تعارض آشکار است.
رابرت لایت هایزر که ترامپ او را به سمت «نماینده تجاری آمریکا» منصوب کرد، خواستار آن شده است که آمریکا سیاست «حمایت گرایی» را در پیش گیرد؛ وی در سال 2010 پیشنهاد کرد، واشنگتن رویکردی تهاجمی تر در قبال سازمان تجارت جهانی اتخاذ کند.
ویلبر راس، گزینه انتخاب شده ترامپ برای سمت وزیر بازرگانی، و پیتر ناوارو، رئیس «شورای ملی تجارت» در ماه سپتامبر بخش زیادی از یک مقاله را صرف بحث در خصوص دکترین تجاری ترامپ کردند و از آنچه که آنها «برخورد ناعادلانه سازمان تجارت جهانی با نظام مالیات کسب و کارهای آمریکا» خواندند انتقاد کردند.
ناوارو، نویسنده کتاب «مرگ به دست چین» که در غیاب اعضای کابینه تنها عضو ارشد و فعال تیم تجاری ترامپ بود، در یافتن گزینه های جایگزین سازمان تجارت جهانی پیشتاز بوده است.
جان ورونیو، مشاور کل «نماینده تجارت آمریکا» در زمان ریاست جمهوری جورج بوش در این باره گفت: هر روز ناامیدی ها بیشتر می شود؛ نظام سازمان تجارت جهانی برای پایبند نگه داشتن کشورها به تعهدات تجاری شان کافی نیست. پرواضح است که دولت ترامپ به این دیدگاه ناامیدکننده نزدیک تر می شود.
کاخ سفید در خصوص اینکه آیا آمریکا به سازمان تجارت جهانی پایبند می ماند یا خیر اظهارنظری نکرد. لیندسی والترز، معاون مطبوعاتی کاخ سفید گفت: هنوز زود است که بگویم دولت به سیاست خاصی پایبند می ماند یا خیر.
انتهای پیام/