به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، ایرج صاعدی مدير آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد كشاورزی مازندران با بیان اینکه امسال طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری در 3 هزار و 729 هکتار از روستاهای استان در قالب 35 طرح در حال انجام است، گفت: مطالعات نوسازی 9 هزار هكتار در حال انجام است.
وی افزود: طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری علاوه بر ایجاد بستر مناسب برای مکانیزه کردن مزارع، نقش مهمی در کاهش هزینه تولید، افزایش تولید، کاهش صعوبت انجام کار و صرفهجویی در مصرف آب و نهادههای کشاورزی دارد.
مدير آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد كشاورزی گفت: عملیات نقشه برداری طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری در 3 هزار هکتار از شهرستان های گلوگاه، بهشهر، نکا، میاندورود، ساری، جویبار، سیمرغ و قائم شهر در حال انجام است.
صاعدی افزود: عملیات نقشه برداری و مطالعات تفصیلی طرح تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری در 4 هزار هکتار از شالیزارهای شهرستانهای آمل، نور و محمودآباد انجام شد.
وی گفت: صرفه جویی در مصرف آب، افزایش راندمان کاربرد و توزیع آب، تبدیل اراضی دیم به آبی و ارتقای تولید از اهداف اجرای سیستم های آبیاری بارانی و قطرهای است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: در آبیاری سنتی 55 درصد از آب مصرفی از طریق رواناب یا تبخیر از دسترس گیاه خارج می شود.
صاعدی گفت: اجرای سیستم آبیاری تحت فشار سبب افزایش سطوح آبی و بازیافت آب به چرخه تولید می شود.
وی افزود: طرح آبیاری تحت فشار در 864 هکتار از ابتدای امسال تاکنون در اراضی استان اجرا شد که از این سطح 80 هکتار آبیاری بارانی و 784 هکتار آبیاری قطرهای اجرا شد.
انتهای پیام/ م