به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
گرگان؛
صفر سیجانی رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گنبدکاووس گفت: در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در واحد ممیزی اراضی منابع طبیعی شهرستان در سال جاری 600 فقره استعلام انجام، حدود 200 عرصه برداشت شده توسط واحدهای حفاظتی جانمایی و بیش از 246 هکتار اخذ سند موات شده است.
وی افزود: در 6 ماه نخست سال جاری بیش از 200 هکتار آرا له، بیش از 31 هکتار آرا علیه و 24 فقره آرا در حال رسیدگی و 22 فقره اعتراضات به ثبت رسیده و بیش از 98 درصد از پروندههای موجود یعنی حدود 10 هزار پرونده اعم از استعلامات، موات، تخلفات، کمیسیون، واگذاری و دادخواست بایگانی شده است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گنبدکاووس تصریح کرد: در سال جاری بیش از 180 هزار اصله نهال گلدانی تولید و 10 نفر قرقبان نیز برای حفاظت از منابع طبیعی قرارداد بسته شده است.
سیجانی ادامه داد: در همین مدت 2 مورد پروانه چرا به خاطر تخلف ابطال، 27 مورد پروانه چرا انتقال، 2 مورد پروانه چرا اعاده و 7 مورد پروانه چرا در کمیسیون بند 49 در دست اقدام است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گنبدکاووس اظهار کرد: حدود 3 میلیون و 110 هزار و 84 مترمربع از اراضی ملی که به شکلهای مختلف اشخاص من غیرحق و غاصبانه آن را متصرف شده بودند خلع ید و در قسمتی از این مراتع عملیات فاروزنی و کشت گونههای مرتعی صورت گرفته است.
وی افزود: تعداد 47 مورد به مبلغ 244 میلیون و 211 هزارو 493 ریال بابت خسارت پرونده وصول شده و کارشناسان حقوقی و همکاران یگان حفاظت در 205 جلسه دادگاه برای قرار کارشناسی حاضر شدند و از سال 90 تا 95 حدود 100 پرونده با مساحتی بیش از یکهزار هکتار در شعب ویژه دادگستری رسیدگی شده است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گنبدکاووس اظهار کرد: در شش ماهه نخست سال 95، 61 مورد در سطح بیش از 771 هزارو 135 مترمربع به علت تخریب و تصرف عرصههای ملی و 27 مورد به تعداد 5 هزارو 10 واحد دامی با تنظیم تخلف و شکوائیه به محاکم قضایی ارسال شده و تحت رسیدگی است.
وی اظهار داشت: در اقدامی ابتکارانه و در راستای سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی و برای پیشگیری از وقوع جرم و کاهش هزینههای پرداختی به کارشناسان منتخب دادگاه، 100 مورد از پروندههایی که متخلفان اراضی ملی به علت عدم احراز سوء نیت یا سبق تصرف و یا به انحاء مختلف دیگر با وجود ملی بودن عرصه در نقشههای این اداره برائت حاصل کردند را شناسایی کرده تا قبل از اینکه متخلفان این اراضی را تحت کشت قرار دهند با همکاری ماموران یگان حفاظت در این عرصهها عملیات فاروئینگ و اصلاح و احیاء عرصه انجام شود.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گنبدکاووس تصریح کرد: در سال جاری 45 مورد از عرصههای خلع یدی سنواتی بازدید، عملیات فاروئینگ توام با بذرپاشی در سطح 31 هکتار از اراضی ملی انجام، 283 هکتار از اراضی ملی در 4 مرحله اطفاء حریق، 2 مورد از تاسیسات غیرمجاز دامداری قلع و قمع توسط واحد حقوقی و حفاظت انجام شده است.
وی اظهار داشت: سطح کل حوزه استحفاظی شهرستان 556 هزارو 797 هکتار است که سطحی بالغ بر 333 هزارو 73 هکتار آن منابع ملی و 223 هزارو 724 هکتار آن مستثنیات اشخاص است که در حوزه آبخیز گرگانرود و اترک و در شرایط آب و هوایی استپی و نیمهاستپی قرار دارد.
سیجانی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی،مراتع شهرستان جز مراتع قشلاقی است و زمان بهرهبرداری از آن عمدتا از اول آذر تا پایان اسفند هر سال است که با تعداد 68 سامان عرفی مرتع و یکهزارو 617 دامدار ذیحق اعم از دامداران بومی داخل استان و عشایر از خراسان شمالی با تعداد452 هزارو 92 واحد دامی مورد استفاده قرار میگیرد.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گنبدکاووس گفت: از تعداد 68 سامان عرفی حوزه استحفاظی این اداره، 39 مرتع در قالب طرح مرتعداری و به صورت شرکت تعاونی به مدیران عامل و نمایندگان دامداران واگذار شده که در 30 مرتع تاریخ اجرای طرح پایان یافته و نیاز به بازنگری دارد و پیشبینی میشود با برنامه کوتاه مدت در مدت 2 سال آینده با نگاه بهرهبرداری چند منظوره از مرتع و احیاء و اصلاح و توسعه مراتع با نظارت کارشناسان فنی و متخصص در این زمینه صورت گیرد.
وی اظهار داشت: تعداد 11 مرتع از مجموع 68 مرتع این شهرستان فاقد قرارداد واگذاری و طرح مرتعداری هستند و پیشبینی میشود در مدت 3 تا 5 سال آینده این مراتع در قالب طرح و به صورت مشارکتی واگذار شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گنبدکاووس ادامه داد: با توجه به برنامهریزی به عمل آمده و در راستای حفظ و حراست از اراضی ملی پیشبینی میشود در 6 ماهه دوم سال جاری بالغ بر 50 فقره و حدود 300 هکتار از اراضی ملی از ید متصرفان و متخلفان خلع ید و رفع تصرف شود.
وی اظهار داشت: در نظر داریم از ابتدای سال 96 با همکاری ماموران یگان حفاظت در پروندههای که متخلفین و متصرفین اراضی ملی محکوم شدند برای صرفهجویی در هزینههای پرداختی به کارشناسان منتخب دادگاه خسارات پرونده قبل تنظیم دادخواست خسارت در صورت رضایت متخلف، مطابق تعرفه نرخی ابلاغی اداره کل و برآورد خسارت اجرت المثلی که توسط احدی از کارشناسان این اداره انجام میشود، وصول شده تا از تراکم پروندهها در محاکم و از پرداختهای بیمورد به کارشناسان منتخب دادگاه جلوگیری شود.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گنبدکاووس افزود: با توجه به لزوم بررسی و پالایش پروندههای تخلف تنظیم شده و همچنین گستردگی حوزه استحفاظی و برای پیشگیری از وقوع جرم در نظر داریم سوابق پرونده تخلف از سال 90 و قبل آن بررسی کرده تا آخرین وضعیت عرصه ارزیابی و از کشت مجدد عرصه جلوگیری شود.
انتهای پیام/