وی گفت که این اتحادیه ماه گذشته اعلان اولین جشنواره سراسری شعر افغانستان را از طریق رسانه ها نشر کرد و برای شاعران علاقهمند 20 روز فرصت داد تا آثار خود را به این جشنواره بفرستند.
محمدی افزود که پس از بررسی آثار نامزدان، مژگان فرامنش، مهتاب ساحل، امیر مروج، کاوه جبران، راشد رامز، فرید بزگر، اسماعیل سراب، وحید بکتاش، روح الامین امینی و کریمه شبرنگ به عنوان 10 شاعر برتر فارسی زبان سال 1395افغانستان انتخاب شدند.
رئیس اتحادیه نویسندگان افغانستان خاطر نشان کرد که این جشنواره به هدف حرمت گذاشتن و قدرانی از زحمات و همت شاعران در عرصه ادبیات و شعر کشور راه اندازی شده بود.
مژگان فرامنش، یک تن از برندگان گفت که راه اندازی این گونه جشنواره ها به شاعران جوان انگیزه می دهد تا شعر به ویژه اشعاری که درد مردم را بازتاب می هد بسرایند و باعث آرامش آنها شوند.
در پایان مراسم، از شماری از شاعران پیشکسوت فارسی زبان از جمله حیدری وجودی، فدایی هروی، و عفیف باختری با لوح تقدیر قدردانی شد.
عفیف باختری، ضمن ابراز خرسندی از این اقدام اتحادیه نویسندگان افغانستان، خواستار روی دست گرفتن اقدام های جدی برای تقویت زبان و ادبیات دری شد.
وی گفت:” بخاطررشد زبان فارسی باید اقدامات جدی از سوی کشورهای فارسی زبان صورت گیرد؛ کارهایی که صورت گرفته کافی نیست بلکه باید برای رشد زبان فارسی همه فارسی زبانها همکاری مشترک کنند.”
باختری افزود:” شاعران افغان در سال های اخیر جایگاه خوبی در بین کشورهای همسایه به خصوص ایران و تاجکستان پیدا کرده اند و کسب کردن این جایگاه نتیجه تلاش شاعران و نویسندگان افغان است.”
در این مراسم، مهدی قزلی از شعرای شناخته شده ایرانی که به عنوان مهمان در این جشنوار شرکت کرده بود، گفت: در شرایط کنونی دولتها ارزشی به زبان و شعر قایل نیستند و باید برای رشد و زند ماندن شعر و ادبیات زبان فارسی کارهای جدی صورت گیرد.
به گفته وی، زبان همانند مادر است که تعویض و تبدیل کردن آن غیر ممکن است.
این شاعر ایرانی خاطر نشان کرد که وجود زبان مشترک بین افغانستان و ایران سبب شده است که مردم دو کشور هیچ وقت از هم جدا نشوند.
انتهای پیام/
برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید