‎معاون سابق بهداشت درمان و توانبخشی هلال‌احمر عنوان کرد: با وجود محدودیت منابع بیمارستان ها نگران ادامه طرح تحول سلامت هستیم.

عجله و شتاب در اجراى طرح تحول/تفاوت پرداختى بين گروه هاى آموزشى مختلف پزشكى
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدرضا رئیس کرمی ‎معاون سابق بهداشت درمان و توانبخشی هلال‌احمر در جلسه كرسي آزاد‌اندیشی ابعاد طرح تحول سلامت در تالار ابن سينا دانشکده پزشکی علوم پزشكى تهران گفت: قبل از سال 92 مردم برای انجام کارهای کوچک تشخیصی و درمانی در بیمارستان‌ها تحت فشار مالی بودند و دفترچه‌های بیمه نیز ارزش خود را از دست داده و مردم برای تهیه دارو و انواع آزمایش به بیرون بیمارستان ارجاع داده می‌شدند.

‎وی با اشاره به اینکه انتقاد ما از طرح تحول به معناى مخالفت با اجراى آن نیست، افزود: ما نگران ادامه طرح تحول هستیم چرا که مشاهده می‌کنیم با وجود محدوديت منابع بيمارستان ها، برخی از داروها و خدمات کم‌کم از اینکه تحت پوشش طرح بوده در حال خارج شدن بوده  و بیمارستان‌ها به سمت کمبودهای مالی پیش می‌روند.

‎رييس كرمى عنوان کرد: يكى از ایرادهاى اساسی كه به طرح تحول وارد شده در واقع عجله و شتاب در اجرا و گستردگى آن بوده، البته شايد اين عجله به اين خاطر بوده كه دولت و وزارت بهداشت سعى داشتند كه همه معضلات سلامت را به سرعت حل كنند و این مسئله سبب بروز عجله شد و آینده‌نگری چندانی مورد توجه قرار نگرفت. 

‎وى افزود: منکر نداشتن مطالعه دوستان در این طرح نیستیم چرا که کارشناسان آن را مطالعه کرده‌اند.

معاون سابق بهداشت درمان و توانبخشی هلال‌احمر گفت: دولت‌های مختلف با درآمدهای متفاوت نفت عمل كردند و يكى از مشكلات  در اجرای طرح تحول اين بود كه منابع را به صورت پایدار در نظر نگرفته‌اند و شاید اگر با حوصله بیشتری این طرح اجرايى  می‌شد، ديگر منابع تحت شعاع قرار نمی‌گرفت.

‎وی عنوان کرد: با اجرای طرح تحول هرچند که در زمینه ارائه خدمات کار شده و در مناطق مختلف عدالت در بهداشت و درمان افزایش یافته است ولی در پرداخت‌ها با کادر درمانی با مشکل مواجه شده‌ایم و تفاوت بین رشته‌های مختلف وجود دارد و اختلاف درآمدی در گروه‌های مختلف پزشکی احساس می‌شود.

‎رئیس کرمی گفت: بسیاری از دوره هاى آموزشی به ویژه دوره رزیدنتی تحت شعاع طرح تحول قرار گرفته و پذیرش در رشته‌های مختلف بدون توجه به ظرفیت رشته‌های آموزشی صورت گرفت كه مشكلاتى را ايجاد كرد، افزون بر اين تفاوت پرداخت در حوزه هاى آموزشى بين استادان گروه هاى مختلف علوم پايه و بالينى وجود دارد كه بايد به آن توجه شود.

‎معاون سابق بهداشت درمان و توانبخشی هلال‌احمر عنوان  کرد: در طرح تحول کاهش پرداختى از جيب مردم بسيار خوب بوده اما در اجرای آن به قوانین بالادستی به ویژه برنامه پنجم مانند پزشك خانواده و نظام ارجاع به خوبی توجه نشده است.

‎وى يادآور شد: باید در اجرای طرح تحول بخش‌های خصوصی و غیر دولتی و سازمان‌های مردم‌نهاد نیز همچون هلال‌احمر ظرفیت‌شان در حوزه سلامت مشخص می‌شد تا اجرای این طرح با نتایج بیشتری همراه باشد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار