در حالی سوت قطار استیضاح آخوندی در صحن مجلس کشیده شد که با حواشی جالبی هم همراه بود.

از سوپر لابی برای پس گرفتن امضا تا شلیک مخالف برای استیضاحبه گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بالاخره بعد از تعویق 10 هفته‌ای؛ سوت قطار استیضاح عباس‌خان آخوندی در صحن مجلس کشیده شد. قطاری که اگرچه با تاخیر راه افتاد اما حالا ریز علی خواجوی (دهقان فداکار) هم نمی تواند از حرکتش جلوگیری کند.

 ** یکشنبه‌ای با دود سفید

درحالی استیضاح آخوندی در دستور کار هشتادمین جلسه علنی مجلس دهم قرار گرفت که تاریخ دوباره یکشنبه‌ای دیگر را در برابر نمایندگان می‌گذارد، یکشنبه‌ای که اگرچه به اندازه یکشنبه احمدی نژاد و ماجرای استیضاح وزیر کارش سیاه نیست اما دود سفید هم از آن بلند نمی شود.

 ** بدون تاریخ، بدون امضا/ سوپرلابی 24 ساعته

این در حالی است که شمارش معکوس استیضاح آقای «مخالف مسکن مهر! » روز گذشته با ۳۸ امضا روی میز هیئت رییسه مجلس قرار داشت تا اینکه تعداد استیضاح کنندگان با سوپرلابی 24 ساعت گذشته دست اندرکاران وزارت راه امروز صبح به 31امضا رسید و هیئت رییسه با این 31 امضا باند فرود وزیر را برای جلسه استیضاح مهیا کرد. 

ساعت 8:17  وزیر راه و شهرسازی با استقبال جمعی از نمایندگان وارد صحن علنی مجلس شد و پس از تکیه بر صندلی خود سری از روی ارادت به فیلسوف بهارستان (علی لاریجانی) پائین و بلند کرد.

**شرکای سیاسی آخوندی

البته استقبال از وزیر راه در ابتدا گرمِ گرم هم نبود تا اینکه فراکسیون امیدی‌ها از زن و مرد گرفته برای عرض خوشامد، برای لحظاتی کنار صندلی آخوندی ایستادند و حرارت استقبال را بالا بردند تا آخوندی به فراکسیون امید و شرکای جناح سیاسی در مجلس، امیدوار شود.

در ادامه اما معاون اول رییس‌جمهور و وزرای اطلاعات، ارشاد و ارتباطات در جلسه استیضاح آخوندی حاضر شدند تا نیمی از هیئت دولت در حمایت از آخوندی در صحن حاضر باشد.

 **استیضاح از جلوی مجلس!

با این حال حاشیه این جلسه جایی بیرون از مجلس هم به چشم می خورد و جمعی از کسانی که بی مهری مسکن مهر را دیده بودند با در دست داشتند پلاکاردهایی که بر روی آنها نوشته شده بود: آقای بت شکن. آقای نوبخت، آقای آخوندی، کلید مسکن مهر ما دست کیست؟" نسبت به مدیریت وزیر راه و شهرسازی درباره این پروژه اعتراض داشتند و به نوعی با جریان استیضاح آخوندی در مجلس هم مسیر شده بودند.

 **یک فراکسیون امیدی جلوی قطار استیضاح!

8:25 جلسه استیضاح با قرائت اسامی ناطقان موافق و مخالف استیضاح رسما آغاز شد اما هنوز قطار ناطقان به جریان نیفتاده یک فراکسیون امیدی جلوی قطار ایستاد و تیر مخالفت در کرد.

علیرضا رحیمی که موادی از آیین نامه را مورد خطاب تذکر خود قرار داده بود در ادامه گفت: طرح استیضاح ابهام دارد و برخی از سوالات صراحت لازم را برای استیضاح وزیر ندارد.

رحیمی گفت و گفت  تا اینکه لاریجانی فیلسوف عالم سیاست به وی گفت: علی الظاهر طرح استیضاح هیچ ابهامی ندارد.

 ** لابی در لابی 

اما در ادامه نوبت به اصولگرایان رسید و یک نماینده از فراکسیون ولایت ترمز را کشید. وی که از تاخیر در بررسی طرح استیضاح انتقاد کرد در ادامه پرده از لابی هئیت رئیسه مجلس برداشت.

ابطحی گفت: متاسفانه ما چه چیزی به عنوان لابی گری در هیئت رئیسه نداشتیم و درمورد طرح استیضاح  وزیر علوم هم چنین چیزی رخ داده است.

اما لاریجانی این‌بار هم پاسخی  کافی داد و گفت: البته زود قضاوت کردید ما چیزی به عنوان لابی گری در هیئت رئیسه نداریم، زمانی که طرح استیضاح مطرح شد ما در مواجهه با بررسی برنامه و بودجه قرار گرفتیم و بررسی این مسائل هم 6 هفته در صحن و کمیسیون‌ها به طول انجامید و از بررسی طرح استیضاح ممانعت کرد.

 ** تبریز در مه 

اما این پایان حواشی جلسه استیضاح عباس خان نبود و در ادامه ناطقان برای موافقت و مخالفت استیضاح وزیر راه، در جایگاه ناطقان مجلس صف کشی کردند.

زنگ اول را اسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز کوبید، نماینده‌ای که دلش از حادثه برخورد قطار مشهد - تبریز خون بود.

وی گفت: آقای وزیر! چرا به جای عذرخواهی از مردم در حادثه قطار گفتید مردم بیمه هستند؟ چرا مسکن مهر را مزخرف خواندید؟

** وقتی نادرخان یک گونی مدارک رو می کند

اما جلسه استیضاح در حالی ادامه داشت که هفت نماینده موافق استیضاح به انواع مختلف از مدیریت آخوندی در راس وزارت راه انتقاد کردند تا جایی که  نادرخان قاضی پور یک گونی مدارک از آخوندی رو کرد.

وی که نطقش از چند جهت مجلس به گوش می رسید در ادامه پا را فراتر از استیضاح گذاشت و موضوع را خانوادگی کرد.

 ** از باجناق تا اخوی ؛ روایت مشارکت در وزارت راه

نادرخان گفت: آقای وزیر! شرکت‌های شما را خانواده‌تان اداره می‌‌کنند! وزیر هم که در حین صحبت های قاضی پور مشغول صحبت با برخی از نمایندگان بود سری بلند کرد و دوباره به صحبت های نمایندگان گوش داد تا اینکه قاضی پور گفت: از زمانی که وزیر شدید هر چند از آن شرکت‌ها بیرون آمدید اما این شرکت‌ها از طریق اعضای خانواده، دوستان و شرکای تجاری‌تان اداره می شود، آیا شما زمانی که وزیر شدید شرکت‌های وابسته به شما و دوستانتان از جمله آقایان انصاری‌ها، محمدهادی احمد آخوندی، خانم نفیسه و ریحانه رسولی، باجناق حمید همدانی و سیدمحمد صدر هاشم‌نژاد به خصوص اصغر فخری کاشانی به طور مستقیم از کارهای عملیاتی استفاده کردند و طرحی داشتند یا خیر؟

**وقتی آخوندی کارخانه دار می‌شود

قاضی پور که دست به شوخی اش خوب است در ادامه به آخوندی گفت: آقای آخوندی ان شاالله اگر رای نیاوردید یک کارخانه خوب درست کنید و بروید سر کار ... با وجود اینکه این مسئله باعث خنده برخی از حضار در مجلس شد اما داد یک نماینده را درآورد تا نهایتا لاریجانی به قاضی پور درباره در موضوع صحبت کردن، تذکر داد.

البته ماجرا و حواشی نطق قاضی پور به همین راحتی ها در مجلس تمام نشد و پس از پایان نطقش لاریجانی سر شوخی را با وی باز کرد.

**شوخی پولکی لاریجانی با قاضی پور

لاریجانی که  به یک نکته از حرفهای قاضی پور انتقاد داشت، به طنز به وی گفت: شما در بین نطق خود یکبار گفتید "پول بی پدر مادر" چرا به پول توهین می کنید! که این مسئله باعث خنده حضار در مجلس شد.

با این حال روایت حواشی جلسه استیضاح آخوندی به این راحتی ها تمام شدنی نبود و قصه در برخی موارد وارونه شده بود، لذا وزرا که طبق روال در اینگونه جلسات در روی صندلی خود می نشستند اینبار اما سنت شکنی کرده و در صحن می چرخیدند و با برخی از نمایندگان وارد مذاکره می‌شدند؛ در این بین  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چندین بار به سمت صندلی برخی از نمایندگان  رفت و چند کلامی با آنها هم صحبت شد، در ادامه اما وزیر بهداشت هم چنین کرد و به اصطلاح برخی از نمایندگان، صحن مجلس گرم در لابی بود.

ساعت 10:06 آخوندی برای ایراد نطق خود در جایگاه ناطقان جلسه علنی مجلس قرار گرفت.

آخوندی پیش از هر حرفی گفت: "بابت هرگونه قصور و یا کوتاهی از سوی دستگاه خودم و شخص خودم پوزش می‌طلبم" و این جلسه، جلسه تاریخی خواهد بود.

** شور به دور عارف/ ترافیک لابی

صحبت های آخوندی در ادامه داغ شد اما نه داغ تر از ترافیکی که برخی از نمایندگان با وزرای دولت در ردیف های اول و دوم صحن علنی مجلس داشتند. با این حال کنار صندلی عارف هم خلوت نبود و در بسیاری از موارد شور فراکسیون امیدی ها با وی برقرار بود.

** پیام امام

اما در میان غیب چند ساعته مطهری در صحن و مخالفت نماینده موافق استیضاح، پیام درج شده در مانیتور جایگاه ناطقان مجلس از امام خمینی هم جلب توجه می کرد که بر روی آن نوشته شده بود؛"مجلس است که اساس یک کشور را به اصلاح می کشد."

**استیضاح در وقت اضافه

اما گذشت و گذشت تا اینکه نطق یک ساعت و نیمی وزیر راه در مجلس به پایان رسید و در ادامه لاریجانی سکان ریاست مجلس را  به پزشکیان سپرد تا صف کشی مخالفان استیضاح در مدت زمان باقی مانده آغاز شود.
 
مجلس بعد از سخنرانی آقایان تاجگردون و حسن بیگی در مخالفت  با استیضاح آخوندی پایان یافت تا این جلسه در نوبت بعد از ظهر پیگیری شود. 
 
جلسه استیضاح عباس آخوندی در نوبت بعد از ظهر در حالی آغاز شد که همچنان لابی برای عدم استیضاح آخوندی در صحن مشاهده می شد و برخی در گروه های چند نفره در حالی مذاکره و رایزنی بودند.

محمد حسین فرهنگی نماینده مردم تبریز در ادامه پشت تریبون جایگاه ناطقان صحن قرار گرفت و روایت موافقت خود با استیضاح آخوندی را از سر گرفت.

وی گفت: بنده همواره سعی کردم با موضوعات با انصاف برخورد کنم اما حادثه قطار حالت عادی نیست؛ جان یک عده انسان بی دلیل از بین رفته و آقای آخوندی در این رابطه مسئولیت مستقیم دارد.

دیری نپایید که ناطق بعدی هم پشت جایگاه قرار گرفت و به مدیریت آخوندی در وزارت راه انتقاد کرد.

دهقانی نماینده مردم چناران گفت: در وزارت راه و شهرسازی تعداد زیادی مدیر دو شغله وجود دارد که یک پایشان در شرکت‌ها و یک پایشان در وزارتخانه و دولت است و تنها 24 نفر از آنها در راه آهن مشغول هستند و 14 نفر نیز در سازمان بنادر همین وضعیت را دارند.

اما موارد یک به یک گفته شد تا اینکه آخوندی نطق آخر خود را در صحن آغاز کرد. وی که از اتهامات اثبات نشده به اعضای خانواده اش و همچنین برخی مسائل در وزارتخانه ناراحت بود در ادامه خطاب به ریاست مجلس گفت: خواهش می‌کنیم مجموعه نمایندگان مجلس درباره اظهاراتی که بیان می کنند متوجه جنبه حقوقی آنها باشند نمی توان بدون اینکه فردی در محاکم قضائی متهم شده باشد، نام از کسی برد.

داغ لاریجانی!

آخوندی در ادامه داغ دل لاریجانی را هم تازه کرد و در میان صحبت های خود گفت: ما از اینگونه قضاوت ها درباره اشخاص خیلی آسیب دیده ایم نمونه این موضوع ریاست مجلس است که در مجلس گذشته بسیاری از موارد را به وی نسبت می دادند و خود ایشان قربانی برخی مسائل شدند.

گزارش تخلف فرزند بنده را به مراجع قضایی بدهید!

آخوندی در ادامه اما از اتهامات مطرح شده درباره دخالت فرزندش در وزارت راه نگذشت و توصیه ای به نمایندگان داشت.

وی گفت: حتی اگر یک مورد فرزند بنده در قراردادی دخالت داشته است از نمایندگان خواهش می کنم بروند و این موارد را به سازمان بازرسی، قوه قضائیه و یا اینکه کمیسیون اصل نود گزارش دهند. مگر فرزند بنده چه فرقی با سایر فرزندان دارد.

یکشنبه سفید

سرانجام با اتمام اظهارات بلند و بالای وزیر راه در مجلس ، استیضاح این وزیر در مجلس به رای گذاشته شد و نهایتا مجلس با ادامه کار وی در وزرات راه و شهرسازی موافقت کرد و پرونده استیضاح آخوندی در یکشنبه کاری مجلس با وجود بسیاری از حرف ها مبنی بر لابی گری وزارت راه در مجلس، سفید شود.

انتهای پیام/ 



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۷ ۰۲ اسفند ۱۳۹۵
گذشته ها کمی مصالح مردم و نظام و اسلام مراعات می شد ولی حالا فقط مصالح حزب و گروه و جناح
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۹ ۰۱ اسفند ۱۳۹۵
عملکرد خالصانه متعهدانه وتلاشهای ایشان برمردم مسلم است
China
علی
۱۶:۴۲ ۰۱ اسفند ۱۳۹۵
انتظار دارید نماینده های اعتدالگرا و اصلاحطلب به خواست مردم اهمیت بدن و این وزیرو عزل کنن؟
Iran (Islamic Republic of)
صادق
۱۵:۴۰ ۰۱ اسفند ۱۳۹۵
محاله که این نماینده ها به استیضاح رأی بدن
Iran (Islamic Republic of)
اردشير
۱۲:۳۹ ۰۱ اسفند ۱۳۹۵
چه فايده؟
از اين پست برميدارن ميزارن سر يه پست ديگه
مثلا بشه رئيس مديريت بحران،زلزله مياد همه ميميرن يه کلمه ميگه نگران نباشين خواست خدا بوده حتما حکمتي داره.بعد ميگه حالا چند نفر مردن هم بيمه اجتماعي بودن هم بالاخره قسمته ديگه.
تا کي اين استيضاح ها براي سياه نمايي مردم ادامه داره؟
آخرین اخبار