به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان ؛ به نقل از گاردین، بیل گیتس ثروتمندترین مرد جهان و موسس شرکت مایکروسافت، در جریان یک سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ با اشاره به پیشرفت های حیرت انگیز مهندسی ژنتیک هشدار داد مهندسی ژنتیک می تواند به عنوان یک سلاح تروریستی مورداستفاده قرار گیرد.
گیتس که برای اولین بار در این نشست امنیتی حضور می یابد، عنوان کرد ما ارتباط بین امنیت سلامتی و امنیت بینالملل را نادیده می گیریم و این یک خطری جدی برای ما بشمار می آید.
مؤسس شرکت مایکروسافت افزود: بیماری همه گیر بعدی می تواند از صفحه نمایشگر رایانه یک تروریست که به دنبال استفاده از مهندسی ژنتیک برای ایجاد یک نمونه مصنوعی از ویروس آبله و یا یک نمونه کشنده از ویروس آنفلوانزا است، سرچشمه بگیرد.
وی اضافه کرد: اینها ( نمونههای کشنده از ویروسهای واگیردار) چه به دلیل یک
تغییر ناگهانی در طبیعت و یا توسط یک تروریسم ایجاد شوند، به گفته متخصصان امراض
مسری، به دلیل رشد سریعشان در محیط قادر هستند که در عرض کمتر از یک سال سبب مرگ بیش
از 30 میلیون نفر شوند. این متخصصان بر این باورند که دلایل محتملی وجود دارد که
جهان می تواند ظرف 10 تا 15 سال آینده، شاهد شیوع چنین بیمارهای کشندهای باشد.
گیتس افزود: این میزان از فاجعه ممکن است دور از ذهن بیاید اما این مساله یک بار در زمانی نه چندان دور اتفاق افتاده است . در سال 1918 میلادی، یک نمونه خاص و مرگبار ویروس آنفلوانزا سبب مرگ بین 50 تا 100 میلیون نفر در جهان شد.
وی گفت: پیشرفت در بیوتکنولوژی، ساخت واکسنها و داروهای جدید می توانند به جلوگیری از شیوع و نیز تحت کنترل درآوردن چنین بیمارهای کشنده ای کمک کنند.
گیتس اضافه کرد: بیشترین نیازهای ما برای مقابله با شیوع طبیعی اینگونه بیماری ها، در واقع همان چیزهایی است که برای مقابله با حملات بیوتکنولوژی بینالمللی لازم است.
وی خاطرنشان کرد کسب آمادگی برای مقابله با شیوع جهانی این بیمارهای همه گیر و بیوتروریسم، به اندازه بازدارندگی هسته ای و جلوگیری از فجایع ناشی از تغییرات آب و هوایی مهم است و نوآوری ها، همکاری ها و برنامه ریزی دقیق می توانند به شکل مؤثری تهدیدات ناشی ازاین گونه تهدیدات را کاهش دهند.
گیتس که بنیاد خیریهاش بودجه
تحقیقات درخصوص تشخیص سریع شیوع بیماریهای فراگیر و افزایش سرعت تولید واکسن را
فراهم می کند در گفتگو با روزنامه دیلی تلگراف که روز شنبه منتشر شد نیز هشدار
داد تلفات احتمالی ناشی از شیوع یک بیماری همه گیر می تواند بیشتر از تلفات حاصل
از تغییر آب وهوا یا جنگ هسته ای باشد.
وی بیان داشت: بیماریهای همه گیر
طبیعی ممکن است در مقیاس وسیعی صورت گیرد اما شیوع تعمدی این گونه بیماریها یا
بیوتروریسم، از همه آنها گسترده تر خواهد بود.
گیتس افزود: شما ممکن است فکر
کنید می توانید آثار مخرب سلاح هسته ای را پس از کشته شدن 100 میلیون نفر متوقف
کنید. اما بیماری آبله متوقف نخواهد شد، اگر این بیماری شیوع پیدا کند، تلفات آن
بیشتر از تلفات سلاح هستهای خواهد بود.
وی گفت: مهندسی ژنتیک هم اکنون
به شکل حیرتانگیزی در حال پیشرفت است. پیش از این، بلندپروازیها درباره جنگافزارهای
بیولوژیکی به چند کشور محدود می شد اما اکنون در اختیار گروههای کوچک با منابع و
مهارتهای محدود نیز قرار گرفته است.
کنفرانس امنیتی مونیخ روز جمعه گذشته با شرکت 10 رئیسجمهوری، معاون رئیسجمهوری آمریکا، 8 نخست وزیر، وزیران امور خارجه 30 کشور، وزیران دفاع حدود 20 کشور و مقامات بینالمللی شامل دبیر کل سازمان ملل متحد، دبیر کل ناتو، دبیران کل سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب، سازمان شانگهای، رئیسان پارلمان و شورای اروپا، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مدیران کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، اینترپل، سازمان بینالمللی مهاجرت و کمیسونر عالی پناهندگان و کمیسیونرهای اتحادیه اروپا در هتل «بایریشه هوف» مونیخ آغاز شد و تا یکشنبه (فردا) ادامه خواهد داشت.
در این اجلاس موضوعات مهم بینالمللی ازجمله آینده ناتو، نظم جهانی، امنیت انسانی، تروریسم و افراطگرایی، مسائل منطقهای شامل آسیای جنوب شرقی و شبهجزیره کره، جهان عرب، سوریه و اوکراین بررسی می شود.
انتهای پیام/