به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،محمود عباسی معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری در «نشست تخصصی حقوق بشر آمریکایی» از نظر مقام معظم رهبری اظهار کرد: وقتی از تحریم سخن میگوییم باید دانست که استفاده از تحریم دارای سابقهای طولانی درمیان مستکبران است و اکثر کشورهای مستکبر از این ابزار برای اعمال فشار به دیگر کشورها استفاده میکنند.
معاون امور بین الملل وزارت دادگستری ادامه داد: این حقیقت که تحریمها در تضاد با حق حیات بوده مورد اجماع بین المللی قرار دارد و میتوان آن را از تحلیلهای صاحب نظران حقوق بین الملل استنباط کرد.
وی با اشاره به جنگ آمریکا و عراق تصریح کرد: بر اساس گزارش یونیسف در زمان جنگ عراق و آمریکا نیم میلیون کودک کشته شده اند و ادامه جنگ باعث از بین رفتن یک و نیم میلیون کودک دیگر میشود.
عباسی در مورد شکل گیری آمریکا بر اساس جنایات و ظلم گفت: این کشور با ویژگیهای خاصی شکل گرفته و از همان ابتدا بر مبنای جنایت و ظلم پایگذاری شده است که مصداق آن کشتار گسترده مردم بومی سرخ پوست آمریکا می تواند باشد، منشور سازمان ملل متحد به عنوان یک سند هدفش ایجاد صلح در جامعه بین الملل بوده و تحریم ابزار حل اختلافش است که متاسفانه امروز در اختیار یک کشور ظالم و مستکبر به نام آمریکا قرار گرفته است.
معاون امور بین الملل وزارت دادگستری خاطر نشان کرد: دولت ها الزام دارند برای ارتقا سطح زندگی مردم، افزایش رفاه اجتماعی و ارتقا سلامت گام بردارند و رعایت آن توسط دولتها واجب بوده که تحریمهای یکجانبه یک دولت طغیان گر و مستکبر به نام آمریکا در تضاد با این مسئله است.
وی با اشاره به خاطرهای در یک اجلاس صلح با حضور کشورهای صاحب تمدن مانند ایران در کشور فرانسه افزود: در آن اجلاس یکی از مهمانها از رییس جلسه پرسید که چگونه ممکن است آمریکا به عنوان یک کشور جنگ طلب در این اجلاس حضور ندارد. رییس جلسه اندیشمندانه پاسخ داد آمریکا یک کشور صاحب تمدن نیست و اگر تمدنی در آنجا شکل گرفته مربوط به کشورهای اروپایی است.
عباسی خاطر نشان کرد: بر اساس منشور سازمان ملل یکی از وظایف کشور حفظ صلح بین الملل از طریق اقدامات دسته جمعی است، بنابراین تحریم اقتصادی باید با سازو کاری ویژه و توسط سازمان ملل متحد و نه ایالات متحده آمریکا ایجاد.
معاون امور بین الملل وزارت دادگستری ادامه داد: تحریمها اگر بی اثر باشند باید لغو شود، زیرا اگر تحریم را یک ابزار به عنوان جایگزین جنگ بدانیم نباید فراموش شود که تحریم در تنافی با قواعد آمره حقوق بین الملل است و به عبارت دیگر ما باید بر اساس حقوق بین الملل به حداقلها بسنده کنیم.
عباسی خاطر نشان کرد: بسیار از صاحب نظران حقوق بین الملل اعتقاد دارند تحریمها یک جانبه در تضاد با حقوق ملتهای تحت تحریم است.
وی ادامه داد: در مقرارت بین المللی امکان اقدام متقابل برای کشوری که اتباعش مورد تحریم واقع شدن پیش بینی نشده است، اما عمل متقابل در عرف بین الملل پیش بینی شده است و از طرفی مکانیسم شکایت به کمیته حقوق بشر و حقوق کودک سازمان ملل شرایط خاصی دارد و یکی از آن شرایط عدم عضویت کشور تحریم کنند در آن است.
انتهای پیام/