به گزارش
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از وبدا سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت در این دیدار با اشاره به جایگاه برتر ایران از نظر شاخصهای بهداشتی در منطقه خاورمیانه، اظهار کرد: سعی کردیم که در دولت یازدهم در گام اول، منابع حوزه سلامت را پایدار کرده و وابستگی آن را به بودجههای عمومی حاصل از فروش نفت کاهش دهیم.
وزیر بهداشت به تشریح بخشی از اقدامات دولت یازدهم در حوزه سلامت پرداخت و گفت: بیمه کردن ۱۱ میلیون نفر از افراد فاقد پوشش بیمه، کاهش پرداخت هزینههای درمانی به ۳ درصد در روستاها و ۶ درصد در شهرها، تولید ۹۶ درصد داروی مورد نیاز در داخل کشور و افزایش ۲.۵ برابری صادرات دارو، حمایت از تولید واکسن در داخل کشور، گسترش شبکه بهداشت و ارائه خدمات بهداشتی اولیه توسط ۵۰ هزار مراقب سلامت در شهرها، حاشیه شهرها و روستاها و کلاشهرها و تشکیل پرونده الکترونیک سلامت، تنها بخشی از اقدامات انجام شده در حدود ۳.۵ سال گذشته است.
هاشمی یکی از محورهای همکاری مشترک ایران و مکزیک را تولید واکسن در مکزیک عنوان کرد و گفت: ایران در حوزه تولید واکسن همواره از کشورهای شاخص منطقه بوده و در تلاش هستیم تا بتوانیم همکاریهای بینالمللی را در این حوزه افزایش دهیم.
وزیر بهداشت یکی از بزرگترین مشکلات ایران در حوزه سلامت را بیماریهای غیرواگیر دانست و افزود: فشارخون، چاقی، قند خون، بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و بیماریهای تنفسی هر سال باعث مرگ تعداد قابل توجهی از مردم در دنیا و ایران میشود و هزینههای سنگینی را به دولت تحمیل میکند و برای کاهش این بیماریها در ایران سند ملی کنترل و کاهش بیماریهای غیرواگیر که یک سند با همکاریهای بینبخشی است تدوین شده و در حال اجرا است.
وی با اشاره به تحصیل ۲۰۰ هزار دانشجو در بیش از ۶۰ دانشگاه علوم پزشکی در ایران، اظهار کرد: تلاش کردیم تا از طریق بومیگزینی و اختصاص ۳۰ درصد از ظرفیت دانشگاهها به مناطق محروم، عدالت نسبی را در حوزه آموزش پزشکی در کشور برقرار کنیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه ایران در حوزه پیوند اعضاء، تجربیات بسیار طولانی و ارزشمندی دارد، افزود: از نظر فرهنگسازی در حوزه پیوند عضو در ایران اقدامات بسیاری انجام شده تا اهدای عضو به یک فرهنگ تبدیل شود و مقام معظم رهبری، رئیسجمهور، اعضای دولت و هیأت همراهی که در این محل حضور دارند، همگی دارای کارت اهدای عضو هستند.
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: امروز ایران باثباتتر و قدرتمندتر از همیشه است و خواستار توسعه روابط و همکاریهای مشترک با همه کشورها بهویژه کشورهای پیشرو در حوزه علم و تکنولوژی است و باید برای رسیدن به این هدف، هیاتهای کارشناسی بین ایران و مکزیک رفت و آمد داشته باشند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: فرهنگ مردم ایران و مکزیک همانند رنگهای پرچم دو کشور، بهم نزدیک است باید همکاریهای مشترک به سرعت در دستور کار دو کشور قرار گیرد.
وی پس از این نشست، با رئیس مجلس سنای مکزیک دیدار و بر تحکیم و توسعه روابط مشترک بهویژه در حوزه سلامت و تبادل هیأتهای کارشناسی پارلمانی، تجاری و بازرگانی تاکید کرد.
در ایران برنامههای بسیار خوبی در حوزه سلامت انجام شده است
الکساندر رئیس کمیسیون بهداشت، آموزش و پرورش، کار و بازنشستگی مجلس سنای مکزیک در این دیدار با اشاره به فرا رسیدن یکصدمین سال قانونگذاری در این کشور، گفت: چندین دهه است که ایران و مکزیک روابط سیاسی و دوستانهای دارند و برای اولینبار در چند ماه گذشته، تعدادی از سناتورهای مجلس سنا از مجلس شورای اسلامی ایران بازدید و با اعضای مجلس ایران گفتوگو کردند که بعد از این جلسه، روابط دو کشور توسعه مناسبی داشته است.
وی با اشاره به مطالعات خود درباره نظام سلامت ایران، اظهار کرد: در ایران برنامههای بسیار خوبی در حوزه سلامت از سوی دولت کنونی انجام شده که میتوان به پوشش بیمه همگانی، کاهش ۳۰ درصدی هزینههای درمان و افزایش رضایتمندی مردم از خدمات بهداشتی و درمانی اشاره کرد.
الکساندر با بیان اینکه در قانون اساسی مکزیک تاکید شده که تمام مردم حق دارند که از بیمه سلامت بهرهمند باشند، افزود: در مکزیک حدود یک سال است که برنامههای مناسبی در حوزه سلامت مکزیک در حال اجرا است و در قالب برنامه بهداشت عمومی مکزیک ۵۰ میلیون نفر از افراد فاقد پوشش بیمه، تحت پوشش خدمات بهداشتی قرار گرفتند. در سال ۲۰۱۶ توانستیم قراردادهایی را برای افزایش همکاریهای حوزه سلامت را با برخی از کشورها امضا کنیم و علاقهمندیم که از تجربیات ارزشمند ایران نیز استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون بهداشت، آموزش و پرورش، کار و بازنشستگی مجلس سنای مکزیک تصریح کرد: همواره نگران اختصاص بودجه مناسب و پایدار برای برنامههای حوزه سلامت هستیم و باید همواره در دولت حساسیت بیشتری ایجاد کنیم تا منابع پایداری را برای برنامههای سلامت محور مکزیک تعریف کنند.
وی کاهش بیماریهای ایدز، مالاریا و ایدز در مکزیک را یکی از موفقیتهای این کشور عنوان کرد و گفت: تمام تلاش ما بر این است که تا سال ۲۰۳۰ به پوشش همگانی بهداشت و سلامت دست پیدا کنیم و با توجه به برنامههای مکزیک برای کاهش مرگ و میر بهویژه در کودکان علاقه بسیار زیادی داریم که در حوزه دارو و واکسن با ایران همکاری بیشتری داشته باشیم و از تجارب ارزشمند آن استفاده کنیم.
الکساندر از اعتیاد کودکان و چاقی در مکزیک به عنوان بزرگترین مشکلات حوزه سلامت در مکزیک یاد کرد و افزود: بر اساس مطالعاتی که انجام دادهایم، در ایران برنامههای بسیار خوبی برای کاهش اعتیاد و چاقی اجرا شده و علاقه داریم که از دستاوردهای ایران استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: همکاریهای آکادمیک و تحقیقاتی، آموزش و تکنولوژی در حوزه پزشکی، میتواند یکی از محورهای همکاری های مشترک ایران و مکزیک باشد زیرا ایران در این حوزه پیشرفت قابل توجهی داشته است.
در ادامه این نشست، چند نفر از سناتورهای عضو کمیسیون بهداشت، آموزش و پرورش، کار و بازنشستگی مکزیک به بیان نقطه نظرات خود در حوزههای پیوند و بهویژه پیوند کبد، پوشش بیمه همگانی، برنامههای بهداشتی اجرا شده در روستاها و حاشیه شهرها در ایران و نحوه ارائه خدمات در مراکز بهداشتی پرداختند و علاقهمندی خود را برای همکاری بیشتر دو کشور در این حوزهها اعلام کردند.
انتهای پیام/