به گزارش
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار محسن فتحیزاده جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا در خصوص برگزاری نهمین جشنواره حضرت علیاکبر(ع) درباره جشنواره جوان سرباز ناجا اظهار داشت: برابر تدابیر ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح و به منظور ارتقای منزلت خدمت سربازی، تقدیر و قدردانی از تلاش کارکنان وظیفه نیرویهای مسلح و نشاط آفرینی در جامعه سربازی، برنامهریزی شد که این جشنواره طی چهار مرحله شهرستانی، استانی، سازمانی و نیروهای مسلح برگزار و طی آن از سربازان نمونه نیروهای مسلح تجلیل شود.
وی افزود: نهمین جشنواره حضرت علی اکبر(ع) "جوان سرباز نیروهای مسلح" در اردیبهشت ماه 96 به میزبانی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برگزار خواهد شد.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا ادامه داد: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، نیروهای مسلح موظف هستند که جشنوارههای داخلی خود را برگزار و ضمن تجلیل از سربازان نمونه مطابق سهمیه تعیین شده، افراد منتخب را برابر محورهای تعیین شده به جشنواره نهایی معرفی کنند.
سردار فتحیزاده در پاسخ به این سوال که چه اهدافی در برگزاری جشنواره پیشبینی شده است؟ افزود: تجلیل، تکریم، ارایه الگوهای موفق و برتر به جامعه سربازان نیروهای مسلح و فرهنگسازی با تأکید بر ارزشها و آموزههای اسلامی، انقلابی و ملی، ارتقای روحیه و انگیزه خدمتی سربازان و همچنین ارتقای نشاط، پویایی و هویت بخشی به جامعه سربازان، بخشی از اهداف این جشنواره است.
وی اشاره کرد: تقویت اعتماد به نفس و خودباوری در سربازان، ارتقای سطح منزلت و قداست خدمت وظیفه عمومی در جامعه و کشور، الگوسازی مناسب برای جوانان سرباز و کمک در جهت رشد و ارتقای هدفمند آنان، ارزش نهادن به اندیشه و کارکردهای سازنده جوانان سرباز در تمام عرصه ها از دیگر اهداف است.
*محورهای دهگانه انتخاب سرباز نمونه
این مقام عالی انتظامی با اشاره به محورهای دهگانه انتخاب سرباز نمونه، یادآور شد: "سرباز؛ دفاع، امنیت و اقتدار ملی"، "سرباز؛ ایثارگری و فداکاری (شهید، جانباز)" و "سرباز؛ وظیفه شناسی و اقدام برجسته" از جمله محورهای انتخاب است.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا،"سرباز؛ امور فرهنگی هنری و تبلیغاتی"، "سرباز ؛ خلاقیت و فناوری" ، "سرباز؛ ورزش و تربیت بدنی" را نیز از محورهای انتخاب برشمرد و افزود: "سرباز؛ نظم و انضباط اجتماعی"، "سرباز؛ مسئولیت پذیری و خانواده"، "سرباز؛ دینداری و بصیرت" و "سرباز؛ سازندگی و تفکر بسیجی" از دیگر محورهاست.
وی در خصوص شیوه اطلاع رسانی این جشنواره افزود: اطلاع رسانی از طریق سایت سرباز به آدرس www.vazifeh.ir، درج در فیش حقوقی اسفندماه کارکنان وظیفه ناجا، تهیه و ابلاغ روش جاری به منظور نحوه انتخاب و مشارکت سربازان واجدالشرایط، بخشی از این فرآیند است.
سردار فتحی زاده گفت: اطلاع رسانی از طریق جلسات سخنرانی عمومی مسئولان و فرماندهان ویژه کارکنان وظیفه، توزیع فرمهای مشارکت شرکت در جشنواره در بین سربازان ناجا، چاپ و توزیع پوستر در سطح یگانهای ناجا و اطلاعرسانی از طریق سایتهای خبری پلیس و غیره از دیگر روشهای اطلاع رسانی است.
وی در پاسخ به این سوال که نحوه فراخوان در محورهای دهگانه چگونه و چه تعداد شرکت کننده در سراسر ناجا بوده است، تصریح کرد: ضمن اعلام فراخوان برگزاری جشنواره از طریق توزیع فرم های مشارکت در بین تمامی رده های ناجا در سراسر کشور، نسبت به جمع آوری فرمهای مشارکت اقدام و در نهایت 14 هزار و 34 نفر از کارکنان وظیفه برای مشارکت در جشنواره شناسایی شدند.
* چگونگی برگزاری جشنواره های استانی
سردار فتحیزاده، درباره تعداد و چگونگی برگزاری جشنواره استانی نیز گفت: پس از اطلاع رسانی، فراخوان، داوری و انتخاب کارکنان وظیفه نمونه، جشنواره استانی حضرت علی اکبر (ع)؛ " جشنواره سرباز ناجا" در تمامی فرماندهی انتظامی استانها، یگانها و فرماندهی مرزبانی استانها با مشارکت جمع کثیری از کارکنان وظیفه و با حضور مقامات، مسئولان استانی، فرماندهان ارشد نیروهای مسلح در سطح استانها در دی ماه سال جاری و با اجرای برنامه های متنوع و جذاب برگزار و در مجموع از تعداد 5 هزار و 777 نفر سرباز نمونه ناجا در شهرستان ها تجلیل شد.
وی درباره استانها و یگانهای شرکت کننده در جشنوارههای استانی تصریح کرد: در فرماندهی انتظامی استان ها 34 رده، فرماندهی مرزبانی استان ها 21 رده، مراکز آموزش 11 رده ، رده های ستادی 15 و در مجموع 81 رده حضور داشتند.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا در پاسخ به این سوال که سربازان نمونه براساس محورهای دهگانه چگونه انتخاب میشوند، افزود: با تشکیل کمیته داوری متشکل از فرماندهان، مسئولان استانی، نمایندگان عقیدتی، حفاظت، بازرسی در سطح فرماندهی انتظامی استانها و فرماندهی مرزبانی استانها و یگانها، مدارک و مستندات موجود بررسی و از میان 14 هزار و 34 نفر واجد الشرایط، برابر سهمیه تعیین شده در ابتدا تعداد 5 هزار و 777 نفر پذیرفته و در نهایت تعداد 600 نفر به عنوان سرباز نمونه جشنواره استانی انتخاب شدند.
وی افزود: با تشکیل کمیته داوری متشکل از کارشناسان خبره در حوزه معاونت نیروی انسانی ناجا نسبت به بررسی، مطالعه دقیق سوابق و مستندات ارسالی 600 نفر از سربازان نمونه منتخب استان ها و یگان های ناجا از سراسر کشور اقدام شد.
سردار فتحیزاده گفت: نهایتا با توجه به سهمیه تعیین شده و به منظور گرامیداشت سی و هشتمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تعداد 38 نفر سرباز نمونه شامل 14 شهید سال 95 ناجا، 2 جانباز سرباز و 22 نفر سرباز نمونه در محورهای دهگانه برای تجلیل در جشنواره سراسری ناجا انتخاب شدند.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا تصریح کرد: با موضوع "سرباز؛ دفاع، امنیت و اقتدار ملی"؛ تعداد نفرات جشنواره استانی 40 و منتخب هیئت داوری 4 نفر، "سرباز؛ ایثارگری و فداکاری (شهید و جانباز )"؛ تعداد نفرات 21 و منتخب هئیت داوری 16 نفر و "سرباز؛ وظیفه شناسی و اقدام برجسته" تعداد نفرات جشنواره استانی 117 و منتخب هئیت داوری دو نفر بوده است.
سردار فتحی زاده گفت: در موضوع "سرباز؛ امور فرهنگی، هنری و تبلیغاتی" تعداد نفرات جشنواره استانی 44 و منتخب داوری یک نفر، "سرباز؛ دینداری و بصیرت" تعداد نفرات جشنواره استانی 66 و منتخب هیئت داوری سه نفر و همچنین " سرباز؛ خلاقیت و فناوری" تعداد نفرات جشنواره استانی 46 و منتخب هیئت داوری دو نفر است.
این مقام عالی انتظامی افزود: همچنین در موضوع " سرباز؛ ورزش و تربیت بدنی" تعداد نفرات جشنواره استانی 83 و منتخب هیئت داوری چهار نفر، همچنین " سرباز؛ نظم و انضباط اجتماعی" تعداد نفرات جشنواره استانی 148 نفر و منتخب هیئت داوری 6 نفر است.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا ادامه داد: "سرباز؛ سازندگی و تفکر بسیجی " نیز 10 نفر تعداد نفرات جشنواره استانی و "سرباز؛ مسئولی پذیری و خانواده" تعداد نفرات جشنواره استانی 25 نفر بودند که این دو محور، منتخب هیئت داوری نداشت.
وی افزود: در مجموع تعداد نفرات جشنواره استانی 600 نفر و منتخب هیئت داوری 38 نفر است.
* روند اجرای جشنواره سراسری ناجا
سردار فتحی زاده درباره روند اجرای جشنواره سراسری ناجا گفت: مرحله سازمانی نهمین جشنواره حضرت علی اکبر(ع)؛ " جوان سرباز ناجا"، با حضور بیش از 700 نفر از کارکنان کادر، وظیفه منتخب و فرماندهان، مدیران، مسئولان ناجا و نیروهای مسلح، یکشنبه؛ یکم اسفندماه سال جاری در سالن کوثر ستاد ناجا برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: طی یک مراسم معنوی و باشکوه از 38 نفر خانواده شهدای سرباز، سرباز نمونه و جانباز سرباز ناجا که در محورهای دهگانه جشنواره ها حائز رتبه برتر شدند با اهدای لوح، هدیه یادبود و جایزه نقدی( به ارزش هر نفر حداقل به مبلغ 500 میلیون ریال) تقدیر خواهد شد.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا در پاسخ به این سوال که سهمیه نیروهای مسلح در جشنواره های نهایی به چه صورت است، گفت: مطابق فرایند تعریف شده، سربازان نمونه جشنواره سازمانی ناجا به میزباتی نهمین جشنواره حضرت علی اکبر (ع) که این دوره با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است، معرفی می شوند.
وی اضافه کرد: طی جلساتی در کمیته داوری نیروهای مسلح نفرات برتر هر یک از نیروهای مسلح برابر سهمیه تعیین شده انتخاب و در مراسم اصلی که اردیبهشت ماه سال 96 مقارن با سالروز ولادت حضرت علی اکبر ( ع ) و روز جوان است، تقدیر می شوند.
سردار فتحی زاده گفت: ارتش 12، سپاه پاسداران 9، ناجا 9، وزارت دفاع 4، ستاد کل 2، سربازان امریه ای یک ، شرح مجموع سهمیه کلی و سهمیه هر یک از نیروهای مسلح است.
وی هم چنین در پاسخ به این سوال که آیا ایده نو و خلاقانه ای در جشنواره امسال پیش بینی شده است ؟ تصریح کرد: در مراسم امسال سعی شده است حد الامکان مراسم بر عهده خود سربازان باشد و از ظرفیتهای بالقوه آنان در اجرای برنامههای فرهنگی و هنری استفاده شود.
جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا گفت: امسال به منظور تکریم و پاسداشت مقام سربازی از 81 فرمانده که در راستای تکریم شأن و منزلت سربازی کوشا بوده در جشنواره استانی تجلیل شد و 5 نفر از برگزیدگان نیز در مراسم جشنواره ناجا تجلیل میشوند که در نهایت 3 نفر از برگزیدگان به جشنواره نهایی وزارت دفاع راه خواهند یافت.
انتهای پیام/