بیماری فیبرومیالژیا در اثر استرس و افسردگی در بین زن و مرد بروز پیدا می کند که در مردان تشخیص این بیماری سخت است.

فیبرومیالژیا بیماری ناشناخته ای در مردانبه گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ براساس گزارش سازمان بهداشت آمریکا بین 2 تا 8 درصد از مردم این کشور به بیماری فیبرومیالژیا مبتلا هستند که این عارضه بیشتر در زنان شایع تر است و اثرات مخرب تری بر جای می گذارد به طوری که 80 درصد از مبتلایان به این بیماری را زنان تشکیل می دهند اما به طور کلی ممکن است مردان نیز در همه سنین آن را تجربه کنند.

دانشمندان در این زمینه می گویند؛ در حدود 1.5 میلیون نفر از مردان آمریکایی به بیماری فیبرومیالژیا مبتلا هستند که از این تعداد، افرادی از بیماری خود مطلع نیستند و در جریان چکاپ و آزمایش های معمول پی به این بیماری می برند.

افرادی که سابقه خانوادگی افسردگی و مشکلات خلق و خو دارند، بیشتر در معرض چنین بیماری هستند و نشانه های این بیماری برای مردان با زنان متفاوت است ولی تشخیص این عارضه در مردان به مراتب سخت تر از زنان است.

به عقیده پژوهشگران هنگامی که علائمی مانند خستگی، علائم سندروم روده تحریک پذیر و مه مغز به مدت سه ماه در بدن افراد ظاهر شود باید به پزشک متخصص مراجعه کنند، زیرا احتمال ابتلای آنها به بیماری فیبرومیالژیا زیاد است.

آنها معتقدند، برای مردان ممکن است این بیماری سبب بروز اختلالات دیگری در آنها شود که به همین خاطر باید رد این عارضه را در بیماری های دیگر پیدا کنند. به طوری که علائم این بیماری مانند اختلالات دیگر است که پزشک در این موارد باید به خوبی عارضه فیبرو میالژیا را تشخیص دهد.

اگر طی مدت معلوم داروها اثر نکرد، مشخص می شود که فرد به بیماری فیبرومیالژیا مبتلا نیست که در این بیماری افراد باید در حدود سه ماه درد را تحمل کنند تا پزشک متوجه شود که آنها به این بیماری مبتلا شده اند و متاسفانه هیچ تست آزمایشگاهی برای بیماری فیبرومیالژیا وجود ندارد  که در این میان یک متخصص با آزمایش خون و تصویربرداری می تواند بیماری های مشابه را رد کند تا به این عارضه در فرد دست یابد.

شناسایی بیماری در مردان به مراتب سخت تر از زنان است زیرا مردان از بیان درد خود چشم پوشی می کنند و به نوعی مسائل و مشکلات زندگی را در خود می ریزند.

متخصصان اعتقاد دارند، زندگی سالم، غذای مقوی و تحرک مناسب می تواند افراد را از بروز چنین بیماری ایمن کند و علایم این بیماری را در مردان به خصوص کاهش دهد. 

بیماری فیبرومیالژیا درمان قطعی ندارد و مصرف داروهای ترکیبی مانند ضدافسردگی خاص برای خواب و استراحت افراد، مصرف داروهای ضدتشنج و صرع ماند نالترکسون می تواند برای بیماران مفید باشد  اما برای کاهش درد بهتر است از داروهای حاوی مرفین به خاطر وابستگی بدن به آنها استفاده نشود.
  
پزشکان می گویند ورزش در ابتدا درد را در بیماران فیبرومیالژیا افزایش و پس از مدتی آن را کاهش می دهد که با انجام حرکات هوازی و یوگا از آثار آن کاسته شود فیبرومیالژیا یک بیماری مزمن است که در اثر بروز استرس شدید ایجاد می شود و بسیاری از مردان از گفتن بیماری خود می ترسند و علائم خفیف این بیماری در مردان بیشتر از زنان باقی می ماند. 
 
به طور کلی بروز این بیماری در مردان کمتر از زنان است که به همین خاطر از کار افتادگی و سختی کار به آنها کمتر تعلق می گیرد اما مردان می توانند زندگی خود و این عارضه را کنترل و با یک برنامه ریزی منظم بر این بیماری غلبه کنند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار