ابوطالبی مسول آموزش اداره حفاظت محیط زیست بهشهر در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،با بیان اینکه هشت هزار و 500هکتار از تالاب بین المللی میانکاله به دلیل دخل و تصرف انسانی در پایین دست دچار خشکسالی شده است گفت: با بارندگی های اخیر هزار هکتار از این تالاب بصورت مقطعی دوباره پرآب شد.
وی افزود: تالاب بین المللی میانکاله سالانه با ورود آب 200 هزار هکتار از زمین های جلگه ای و کوهستانی به دو کانال چپاقلی و خوزینی لب شور می شود که متاسفانه به دلیل افزایش فعالیت بیش از 100 مرکز پرورش ماهی و ایجاد آببندان ها از نیم تا 20 هکتار در روستاهای اطراف میانکاله در شهرهای بندر گز ،گلوگاه ،بهشهر ، زاغمرز و نکا تالاب دچار استرس بی آبی شده است.
مسول آموزش اداره حفاظت محیط زیست بهشهر گفت: خشکی بخشی از تالاب میانکاله در 40سال گذشته سبب از بین رفتن گونه عدسک آبی، سرخس آبی، جانورهای ریز درون آبزی و پلانگتون ها و میکروارگانیزم های تالابی شده است.
ابوطالبی افزود: با آغاز فصل کشت، شخم و شیار زمین کشاورزی و استقرار موتور پمپ های دیزلی در منطقه، میزان ورود آب به تالاب بین المللی میانکاله تا 30درصد کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه کانال خوزینی با عرض 600 متر و عمق یک ونیم متر رسوب گرفته سبب پایین آمدن سطح دبی آب شد، گفت: قسمت غربی تالاب میانکاله یک متر و 20 سانتی متر و قسمت میانی و شرقی 90سانتی متر عمق آب کاهش داشت.
مسول آموزش اداره حفاظت محیط زیست بهشهر گفت: امسال 40 کیلومتر کانال های منتهی به میانکاله با اعتبار 130میلیون تومانی لایروبی شد.
ابوطالبی افزود: برای پایان یافتن خشکسالی میانکاله کمیته نجات میانکاله با محوریت شناسایی و شیب سنجی میانکاله تشکیل شد.
وی گفت: یک میلیون و 200قطعه پرنده کنار آبزی و آبزی در سال 84 به میانکاله مهاجرت کرده بودند که این تعداد پارسال به 490هزار قطعه کاهش یافت.
وی افزود: با تغییر الگوی کشت کشاورزان و استفاده از آب باران و آبیاری قطره ای و صدور نشدن مجوزهای احداث مراکز پرورش ماهی می شود امیدوار بود تا خشکسالی در میانکاله پیشروی نکند.
انتهای پیام/ ر