به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ تهران و اغلب شهرستان ها همچنان صحنه جنگ خونين مردم و نيروهای مسلح بود. از غروب روز بيستم، کسی خيابانها را ترک نکرده بود. درحاليکه حملات مردم مسلح به تمام مراکز قدرت رژيم شديدتر می شد خبر رسيد که ستاد ژاندارمری واقع در ميدان بيست وچهار اسفند انقلاب به دست افراد نيروی هوايی، دريايی و مردم افتاده است.
پس از ساعتها زد و خورد، پادگان عشرت آباد به تصرف مردم در آمد و بر اثر حملات مردم به تسليحات ارتش،کارخانهها و انبارهای اسلحه به دست مردم افتاد. سرانجام درحالی که همه خيابانها شاهد حضور جوانان مسلح بود، در ساعت 30/10 دقيقه صبح، شورای عالی ارتش با شرکت رئيس ستاد، وزير جنگ واکثر فرماندهان تشکيل جلسه داد و پس از مذاکرات بسيار، طی اعلاميهای بی طرفی ارتش را اعلام کرد:
با توجه به تحولات اخير کشور، شوراي عالي ارتش در ساعت ده و نيم امروز بيست و دوم بهمن سال هزار و سيصد و پنجاه و هفت، به اتفاق آراء تصميم گرفته شد که براي جلوگيری از هرج ومرج و خونريزي بيشتر، بی طرفی خود را در مناقشات سياسی فعلی اعلام و به يگانهاي نظامی دستور داده شد به پادگانهای خود مراجعت نمايند.
ارتش ايران همواره پشتيبان ملت شريف و نجيب و وطن پرست ايران بوده و خواهد بود و از خواسته های ملت شريف با تمام قدرت پشتيبانی می نمايد.
اين اعلاميه زمانی از راديو پخش شد که شهر پر بود ازمردم مسلحی که سوار برخودروهاي نظامی بودند. همچنين کاخ گلستان، مرکز راديو ايران و ژاندارمری کل کشور در دست مردم بود.
شهربانی کل کشور، دانشکده افسری، دانشکده پليس و دبيرستان نظام نيز به دست نيروهای مردمی فتح شد. مردم، زندان کميته کميتهی مشترک ضدخرابکاری را که مرکز بازجويی و شکنجه متهمان سياسی بود، به تصرف درآوردند و زندانيان را آزاد کردند.
تا غروب اين روز، تمام کلانتری ها، پادگانها، پاسگاه ها و مراکز نظامی به دست مردم افتاد، زندان قصر، زندان جمشيديه نيز تصرف شد و زندانيان آنها فرار کردند، اما توسط مردم دستگير شده و به مدرسه رفاه – محل شوراي انقلاب – برده شدند.
فرمانداری نظامی آخرين اطلاعيه خود را صادر کرد. به موجب اين اطلاعيه از نظاميان خواسته شد برای اجرای تصميم شورای عالی ارتش به پادگانهای خود برگردند.
درحالی که مردم به سوی کاخ نخست وزيری در حرکت بودند، بختيار که پس از فرار نظاميان با تعداد کمي محافظ تنها مانده بود ناهار خود را نيمه تمام رها کرد و از در پشتي ساختمان نخست وزيري گريخت.
سپهبد رحيمی فرماندار نظامی تهران و رئيس شهربانی به دست مردم اسير شد و سرلشكر ناجی فرمانده گارد جاويدان در حوالی ميدان فوزيه امام حسين (ع) در جريان زد و خورد به ضرب گلوله ای کشته شد.
اميرعباس هويدا نخست وزير اسبق، نيز خود را به شورای انقلاب تسليم کرد. راديو و تلويزيون نظامی به تصرف مردم در آمد. در آخرين لحظهها گوينده راديو پيامی را که از سو ی آيت الله طالقانی رسيده بود، خواند و سپس برنامه قطع شد. در آن پيام ازکارکنان اعتصابی راديو و تلويزيون خواسته شده بود تا به سرکار خود بازگردند. پس از سکوتی نسبتا طولانی، راديو دوباره آغاز به کار کرد. صداي گوينده از شدت هيجان می لرزيد:
توجه توجه ... اين صداي انقلاب ملت ايران است.
فرياد شادی از تمام خاک ايران برخاست، آخرين سلسلهی پادشاهی ايران، سرانجام سقوط کرد.
انتهای پیام/ ی