به گزارش
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از روابط عمومی معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ سیدعلی صدرالسادات، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت با بيان اينكه سامانه مدیریت نگهداشت جامع و مکانیزه منابع فیزیکی بیمارستانها با رويكرد به فرامين رهبر معظم انقلاب در خصوص تحقق اقتصاد مقاومتي طراحي شده است عنوان كرد: اين سامانه از ابتدای سال ۹۴ با استقرار یکی از پیشرفتهترین نرمافزارهای تحت وب با نام(MC-CMMS) به مدیریت نگهداری و تعمیرات منابع فیزیکی مي پردازد.
صدرالسادات ادامه داد: در اين سامانه امور مربوط به اصلاح کلیه فرایندهای کاری نگهداری و تعمیرات، ارتقاء مدیریت نگهداشت از تعمیرات خرابیها به نگهداری پیشگیرانه و پیشبینانه و تحلیل خرابیهای گسترده و نهادینه کردن علم مهندسی نگهداشت در دانشگاهها و بیمارستانهای تابعه به مدیریت و سازماندهی مناسب دوره حیات بیمارستانهای سطح کشور انجام ميشود.
وی درباره اهداف ایجاد اين سامانه گفت: کارکرد قابل اطمینان کلیه منابع فیزیکی بیمارستانهای سطح کشور، اهمیت ارتقاء بهره کاری نیروی انسانی درگیر تعمیرات و نگهداری، افزایش بازدهی تجهیزات، تاسیسات و ابنیه بیمارستانها و هزینهکرد هدفمند سرمایهها در راهبری و مدیریت مراکز درمانی به منظور افزایش طول عمر و در نتیجه کاهش هزینههای اتلافی از جمله اهداف ايجاد و طراحي اين سامانه است.
معاون توسعه وزیر بهداشت با اشاره به نحوه اجراي اين سامانه توضيح داد: نرم افزار مدیریت نگهداری و تعمیرات CMMS در سرور سانترال ستاد وزارت بهداشت طراحی و مستقر شد و پس از شناسنامه دار شدن منابع فیزیکی با کارکرد حیاتی حدود 200 بیمارستان کشور؛ تعیین مشخصات سایر منابع در بیمارستانهای باقیمانده (حدود 500 بیمارستان) در دست اقدام قرار گرفت.
وي ادامه داد: نگهداشت پیشگیرانه و برنامه ریزی نگهداری پیشبینانه در کلیه بیمارستانهای مستقر و مراکز درمانی باقیمانده انجام شد و برنامه ریزی برای یکپارچهسازی قراردادهای فروشندگان، پیمانکاران و نیروی انسانی نگهداشت انجام شده است.
صدرالسادات با بيان اينكه کلیه فرایندهای نگهداشت در شش قالب مشخص استانداردسازي شده است اضافه كرد: برای ایجاد ماژول مدیریت بایگانی الکترونیکی اسناد نيز برنامهريزي صورت گرفته است و پایش عملکرد کلیه فرایندهای نگهداری و تعمیرات منابع در سطح کشور از طریق رصد شاخصهای کلیدی استانداردسازي شده است.
معاون وزیر بهداشت درباره نحوه آشنايي نيروي انساني مورد نياز براي كار با اين سامانه گفت: ارتقاء سطح علمی و فنی و تجربی نیروی انسانی نگهداشت؛ اعم از مهندسین ناظر دفتر فنی ستاد و دانشگاهها و مدیران و مسئولین تاسیسات و پیمانکاران و تکنسینهای تاسیسات بیمارستانها از طریق برگزاری چندین هزار نفر ساعت آموزش آنلاین و حضوری در سطح کشور انجام شده است.
وي همچنين به میزان صرفه اقتصادی اين سامانه اشاره كرد و افزود: از زمان اجراي اين سامانه توانستهايم 40 درصد از هزینه های چرخه عمر منابع فیزیکی (LCC) را از طریق انتقال کلیه سرمایه مصرفی در تعمیرات به سامانه نگهداشت كاهش بدهيم.
انتهای پیام/