به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مصطفی قانعی رییس انستیتو پاستور ایران در مراسم افتتاح استقرار زیرساخت تولید واکسن که در این مؤسسه گفت: در ابتدای آغاز انستیتو پاستور در دولت جدید در سازمان غذا و دارو، واکسن ب.ث.ژ و هپاتیت از خارج از کشور وارد میشد که این موضوع کار انستیتو پاستور را دچار اختلال کرده بود.
وی بیان کرد: زمانی مردم برای دریافت واکسن ب.ث.ژ در صفهای طولانی مقابل درِ داروخانهها منتظر میماندند و خوشبختانه اکنون بعد از گذشت یک سال در انستیتو پاستور صحبت از صادرات این واکسن میشود و همچنین به سازمان بهداشت جهانی فشار آوردهایم که این واکسن را صادر کنیم.
قانعی گفت: امروز اعلام شد که برترین واکسن ب.ث.ژ دنیا توسط انستیتو پاستور ایران تولید میشود.
رییس انستیتو پاستور ایران در خصوص تولید زیرساختهای واکسن عنوان کرد: هر کس با این حوزه آشنا باشد و پیچیدگیهای فناوریها را درک کند، در خصوص سختیهای تولید واکسن از موضوعاتی آگاهی دارد و خوشبختانه امروز شاهد بودیم با اقدام شرکتهای دانشبنیان این زیرساختها تولید و کیفیت محصولات افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: در این مدت انستیتو بازسازی شده و اقدام به جذب هیأت علمی جوان کرده است و همین اقدام باعث شد این موسسه از رتبه هشتم علمی به رتبه اول برسد.
قانعی اظهار داشت: ما خوشحالیم علیرغم فشار برخی نهادها، دولت و وزارت بهداشت از ما حمایت کرد و کار را به دست شرکتهای دانشبنیان سپرد و اینکه ما دو سال متوالی موفق به کسب رتبه اول شدیم، نشاندهنده نقش جوانان در این سازمان است.
وی گفت: با هماهنگیهای صورتگرفته 55 هزار مترمربع به پارک فناوری اضافه شده و بزرگترین پارک فناوری شکل خواهد گرفت.
رییس انستیتو پاستور ایران افزود: تعاملات بینالمللی خیلی خوب در سطح دنیا شکل گرفته و در اجلاس انستیتو پاستور موفق شدیم در میان همه شبکهها برتر باشیم، همچنین در این مدت با توافقی که با کشورهای خارجی صورت گرفت، قرار است 30 محقق به کشور فرانسه اعزام شوند.
در ادامه مراسم وی در جمع خبرنگاران گفت: اکنون در کشور واکسن های هپاتیت، ب.ث.ژ و فلج اطفال تولید میشود که شرکتهای دارویی تقبل کردند تا اقدامی در جهت موازی کاری با این موسسه انجام ندهند.
رییس انستیتو پاستور ایران بیان کرد: با اجرای این تفاهمنامه تا سه سال آینده واکسن فلج اطفال تزریقی ساخته میشود و قرار است انتقال واکسنها از موسسه رازی به انستیتو پاستور از طریق بخش خصوصی هر چه سریعتر صورت بپذیرد تا از تمام ظرفیتهای این موسسه به طور کامل استفاده شود.
وی اظهار داشت: واکسن تزریقی فلج اطفال هم اکنون در دنیا از کمبود برخوردار بوده که قرار است بخشی از سایت این موسسه در اختیار پژوهشگران برای تولید این واکسن قرار بگیرد و در این راستا شرکت خصوصی سرمایهگذاری بالغ بر 30 میلیارد تومان انجام داده و طی سه سال آینده ایران واکسن تزریقی فلج اطفال را تولید می کند.
قانعی تاکید کرد: قرار است واکسن تزریقی فلج اطفال با پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی در کشور تولید و نیازهای منطقه را تامین کند و ما اولین تولید کننده هستیم که علاوه بر صادرات واکسن انتقال تکنولوژی آن را به کشورهای چون عراق، سوریه، پاکستان و افغانستان انجام میدهیم تا به طور کامل بیماری عفونی ریشه کن شود.
انتهای پیام/