بهگزارش
حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان جنوبی، علی شریعتیمنش معاون صنایعدستی این ادارهکل گفت: «در جریان برگزاری کنگره تاریخ معماری و شهرسازی خراسان جنوبی در بهمن امسال و با توجه به تأکید محسن طوسی، رئیس اداره حفظ و احیای بناهای تاریخی، طرح ویژه محدوده تاریخی تهیه میشود. هدف از این طرح حفظ بافت تاریخی خوسف بهلحاظ ارزشهای معماری سنتی، بومی و فرهنگی آن است.»
او افزود: «شهر خوسف که در 35 کیلومتری غرب بیرجند واقع شده و دارای بافت تاریخی با ارزش و زیبایی است در جریان کنگره تاریخ معماری و شهرسازی خراسان جنوبی توجه شرکتکنندگان را جلب کرد. این بافت دارای بناهایی همچون مسجد جامع، آبانبار، خانههای تاریخی، حسینیه و مدارس علمیه است.»
شریعتیمنش بیان کرد: «24 اثر تاریخی در این بافت در فهرست آثار ملی ثبت شده که شامل 14 خانه، چهار مسجد، یک قلعه، یک مدرسه علمیه، دو آب انبار و دو آرامگاه است. توسعه شهری خوشبختانه آسیب کمتری به این بافت وارد کرده و زندگی در آن جریان داشته است و همچنان گذرهای بافت و آثار تاریخی زنده و پویا در آن وجود دارد.»
او گفت: «در حاشیه این بافت زیبا آرامگاه ابنحسام خوسفی، شاعر و مدیحهسرای قرن هشتم، بر بالای صخرهای دیده میشود که خود از افتخارات فرهنگی خوسف است. خانه زادگاه دکتر غلامحسین شکوهی، پدر علم تعلیم و تربیت، نیز در این بافت قرار دارد که شهرداری خوسف آن را مرمت و بازسازی کرده است.»
شریعتیمنش افزود: «مساحت بافت تاریخی خوسف 20 هکتار است که مطالعات اولیه آن برای تعیین و تصویب محدوده تاریخی آغاز شده است و امید میرود تا پایان سال جاری این اقدام مهم به انجام برسد.»
اتمام پیام/