به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این روزها بسیاری از جوانان پس از فارغالتحصیلی و تلاش برای دستیابی به شغل هر چند کم درآمد، با شوق و ذوق فراوان برای تشکیل زندگی مشترک و ورود فرد جدید به زندگیشان رویابافی میکنند.
در جامعه امروز، اقدام به ازدواج در ابتدا به شرایط مالی و تحصیلی فرد بستگی دارد تا ترس از عدم توانایی در تأمین مخارج زندگی از آنان دور و انگیزه ورود به زندگی مشترک افزایش یابد.
* غولهای ترسناک پیش روی زندگی یک ایرانی از نوجوانی تا جوانی
در یک جامعه توسعهیافته تمامی سازوکارهای لازم برای مرحله به مرحله رشد افراد برنامهریزی میشود، به گونهای که از لحظه تولد تا مرگ زمینه شکوفاسازی استعدادها برای کودکان، نوجوانان و حتی جوانان فراهم خواهد شد، در واقع مسئولان و کانونهای تصمیمگیرنده به درستی و با انجام کارهای کارشناسی و دقیق از انتظارات و نیازهای افراد جامعه باخبرند.
این گونه میشود که در جامعه با برنامهریزی تمامی اهداف و انتظارات به درستی پیش خواهد رفت و دیگر جوان فارغالتحصیل از دانشگاه، به دلیل نبود اشتغال در به در پیدا کردن شغلی حتی خارج از رشته تحصیلی خود نخواهد بود، بنابراین هنگامی که جامعه و افراد آن برای لحظه به لحظه زندگی خود هدف داشته باشند، همه آنچه که باید در زمان مناسب اتفاق بیافتد، مانند یک برنامه از قبل تعیین شده از انتخاب رشته تا ازدواج برایشان رقم خواهد خورد.
اما متأسفانه در جوامع غیر پیشرفته و ناآگاه از نیازهای جامعه، مشکلات از آنچه که فکر میکنیم بحرانیتر است بدینگونه که از همان ابتدای تولد به دلیل نبود کانونهایی که خانوادهها را به رایگان برای چگونگی رشد فرزند و شکوفایی استعدادهایشان راهنمایی کنند، کودک با آموزش بسیار ابتدایی پرورش یافته و در سن نوجوانی باز هم برای انتخاب رشته بدون مشاوره و کوچکترین مطالعهای از علایق و استعداد های خود، انتخاب رشته میکند زیرا در طول دوران تحصیلی تواناییهای خود را نشناخته و حتی نمیداند به چه شغلی علاقهمند هستند.
حال پس از گذراندن دوران تحصیلی دانشآموزی وقت آن میشود که دانشجو شوند و اینجاست که سد کنکور و شکستن آن برای ورود به دانشگاه تمام هم و غم یک نوجوان میشود.
فرد بیشتر از فکر کردن به رشتهای که قصد تحصیل در آن را دارد، همه توجهش به مبارزه با این غول بیشاخ و دم و رتبه کنکورش بوده که در نهایت با اعلام رتبهها، هر رشتهای که پذیرش در آن صد درصد باشد به اجبار انتخاب و حال وارد دانشگاه میشود، درس میخواند و پس از فارغالتحصیل شدن، نوبت به شکستن و مبارزه با سدی دیگر است.
افراد در بسیاری از مواقع شغل مناسب با رشته تحصیلی خود را نمییابند و پس از تلاشهای بسیار به دستیابی حرفهای خارج از تخصص خود راضی میشوند و اگر شانس با او یار باشد، شغل کمدرآمدی نصیبشان میشود که با آن هم باید روزگار بگذرانند و هم پساندازی برای آینده و ازدواج خود ذخیره کنند.
* و اما ازدواج ...
دیگر از وقت ازدواجش گذشته و او همچنان به دنبال اندک پساندازی برای آینده و تشکیل زندگی مشترک است، خانواده و اطرافیان هر روز گذشتن از زمان ازدواجش را یادآوری میکنند اما او به تأمین هزینههای اولیه زندگی مشترک و اجارهبهای سنگین مسکن فکر میکند.
با خود میگوید حتی اگر از پس هزینههای زندگی برآید، هیچگاه نمیتواند با این حقوق کم، خانهای اجاره کند، روزهایش اینگونه میگذرد که در همان گیر و دار خبرهای تازهای می شنود " وام ازدواج از 3 به 10 میلیون افزایش یافت" خبری شیرین که نور امید را در دلش روشن میکند.
با تحقیق در خصوص صحت و سقم تصویب قانون افزایش وام، تصمیم به ازدواج گرفته و پس از متأهل شدن به همراه همسر به دنبال دریافت وام می روند که با سایت بسته شده بانکها مواجه میشوند.
با پیگیریهای فراوان و حرف و حدیثهای بیشمار در خصوص لغو افزایش وام، روزهای شیرینشان دوباره تلخ میشود و هر روز خبرها را پیگیری میکنند و چشم انتظار تصمیم و همت مسئولان هستند.
* زوجهای جوان همچنان در صف دریافت وام 10 میلیونی
با تصویب افزایش وام 3 میلیونی ازدواج به 10 میلیون تومان از سوی مجلس شورای اسلامی در راستای اقتصادمقاومتی و کمک به تسهیل ازدواج جوانان، مسئولان مربوطه نظرات متفاوتی در این خصوص دارند.
ناصر صبحی، مدیر کل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان در این باره معتقد است: با وجود تأکید مجلس شورای اسلامی به پرداخت وام 10 میلیون تومانی ازدواج به جوانان در زمانی که میتوانیم به جوانان هدیه بدهیم، نیازی نیست که 10 میلیون تومان وام بدهیم در حالی که شأن جوان ما بیش از پرداخت این مبالغ است.
وی میگوید: وزارت ورزش و جوانان هیچ مخالفتی با پرداخت این وامها به جوانان در آستانه ازدواج ندارد اما بعید به نظر میرسد با این شرایط مالی بانکها بتوانند در پرداخت وام 10 میلیون تومانی مساعدت کنند.
صبحی با اشاره به مشکلات فعلی بانکها در پرداخت وام 3 میلیونی افزود: در حالحاضر که برخی از بانکها در پرداخت وام 3 میلیون تومانی دچار مشکلاتی هستند، این موضوع که آیا منابع مالی پرداخت وام 10 میلیون تومانی جدید، فراهم است یا خیر، باید به طور جدی روشن شود، بنابراین در ابتدا باید مشکلات فعلی در پرداخت مد نظر قرار گیرد و متناسب با شرایط واقعی جامعه حرکت کنیم.
این در حالی است که میر محمد صادقی، مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی با بیان اینکه پول برای پرداخت وام 10 میلیونی نداریم، میگوید: اجرای مصوبه اخیر مجلس برای افزایش وام ازدواج به 10 میلیون تومان مستلزم توجه به چند نکته است، بارها در کمیسیونهای مختلف مجلس عملکرد قرضالحسنه را ارایه دادهایم و به دفعات گفتهایم که با کمبود منابع مواجه هستیم.
وی تأکید کرد: در صورت اجرای وام 10 میلیونی ازدواج تا پایان سال، نظام بانکی به 12 هزار و 500 میلیارد تومان منابع نیاز دارد، این در حالی است که کل موجودی هر سال قرضالحسنه بانکها 5 هزار میلیارد تومان است.
از سوی دیگر پروانه سلحشور، رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار
باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار داشت: در قانون تسهیل ازدواج، وام 10 میلیونی، از جمله قوانین مصوب شده و به اجرا در نیامده است که در حال پیگیری و مذاکره با مسئولان اجرایی برای پرداخت این وام به تمامی جوانان در صف مانده هستیم.
سلحشور ادامه داد: امیدواریم با رایزنیها و صحبتهای انجام شده با بانکها و دیگر مسئولان، برای سال 96 دیگر هیچ زوج جوانی در انتظار دریافت این وام نباشد.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده گفت: با برگزاری جلسات، در نهایت مقرر شد تا در ابتدا موانعی که بانکها از آن دم میزنند، برداشته و با تأمین اعتبارات لازم این قانون به طور کامل اجرا شود.
حال پس از کش و قوسهای فراوان و چشم انتظاری از سرانجام وام 10 میلیونی، ناصر صبحی با اعلام این خبر که افزایش وام 10 میلیونی از مرداد ماه در تمامی بانکها پرداخت میشود، بار دیگر اما و اگرهای این موضوع پرحاشیه را رقم زد، به طوری که سلمان خدادادی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به نامعلوم بودن سرانجام پرداخت وام 10 میلیونی ازدواج میگوید: با وجود زوجهای بیشمار در صف دریافت وام 3 میلیونی، پرداخت وام 10 میلیون تومانی از سوی بانکها که قانونشکنی را از دیرباز بلد بودهاند، امری غیرممکن به نظر نمیرسد.
وی با بیان اینکه متأسفانه نظام سیستم بانکی در کشور فلج است، افزود: با وجود تصویب قانونی وام 3 میلیونی، خرید خودرو، خرید کالا و غیره در دورههای مختلف شاهد قانونشکنی بانکها در اجرای کامل قوانین تصویب شده بودهایم، بنابراین با وجود پیشینه موجود در خصوص عملکرد بانکها، چشممان از اجرا و پرداخت وام 10 میلیون تومانی آب نمیخورد.
اکنون با شرایط پیش آمده، سرانجام وام 10 میلیونی ازدواج چه خواهد شد؟ آیا چشم جوانان در صف مانده به دریافت این وام روشن میشود؟
انتهای پیام/
متولدجلیل۶۹ هستم تمام موی سرم سفید شده
مسئوليد بفكر وام سالخوردگان باشند.
مثل وزارت جوانان كه كار چندان مفيدي نداشت و حالا بايد بفكر وزارت سالخوردگان باشند
کاش ثروت برای تموم آدمای روی زمین یکسان بود
خواهش میکنم به مسئولان امور مملکت بگین یه وام و نتونستن بدن پس لطفا اینقدر نگن جونا ازداوج کنن جونا بچه دار شن
هر وقت تونستن جاشونو با ما عوض کنن و بدون پول ازدواج کنن بیان بگن چرا بچه دار نمی شن
چند ماه پیش نامزد کردم و من و همسرم با خوشحالی از اینکه می تونیم 20 میلیون با سود کم داشته باشیم، برای اجاره خونه در بوم هن کلی برنامه ریزی کردیم اما الان 10 ماه میشه که هنوز وام و بهمون نمیدین بخدا میخوایم باهم بریم زیر یک سقف اما پول کرایه خونه رو نداریم اونوقت هی میگن جوان ها چرا ازدواج نمی کننن
مشکل سودی که وام ازدواج داره هس!!بانک راضی به سود کم هس!
سود وام رو بکنین 18 درصد یا بیشتر ببینید کسی توی صف میمدنه!!!