به گزارش
مجله سرگرمی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراکش یا مغرب یکی از کشورهای شمال غرب آفریقا است و سواحل اقیانوس اطلس در این کشور، یکی از زیباییهای طبیعی آن محسوب میشود. امروزه ایرانیها هم تمایل زیادی برای سفر به مراکش پیدا کردهاند. به همین دلیل میخواهیم در این مقاله به معرفی غذاهای محلی آن بپردازیم تا در سفر به مراکش بدانید که فرهنگ غذایی مردمان آن چیست و آیا با ضائقهی شما سازگار است یا خیر.
در مراکش میتوانید همه جا از این غذا پیدا کنید. این غذا را در طرفی سفالی با درب مخروطی شکل میپزند. در این ظروف موادی مانند گوشت گاو، گوشت بره، مرغ، سبزیجات و ... که آهسته پخته میشوند، طبخ میشود. این غذا در همهجای مراکش (رستورانهای کنار جاده، کافهها و حتی رستورانهای اسم و رسمدار).
کوسکوس یکی از غذاهای اصیل مراکشی است و معمولا با گوشت یا خورشت سبزیجات سرو میشود. مردم مسلمان مراکش طبق سنت این غذا را روزهای جمعه و مناسبتهای خاص طبخ میکردند اما امروزه شما میتوانید همهروزه در بسیاری از رستورانها و کافهها از این غذا میل کنید.
زالوک یک غذای فرعی معمولی است که با نان ترد سرو میشود. این غذا از بادمجان، گوجهفرنگی، سیر، روغن زیتون و ادویهجات تهیه میشود.
چرمولا ترکیبی از گیاهان و ادویهجات است که با ماهی بریان، ماهی کبابی و غذاهای دریایی استفاده میشود. بسته به موادی که در پخت این غذا استفاده میشود، میتوانید طعم پیاز، گشنیز، فلفل قرمز یا زعفران را کاملا احساس کنید. گاهی اوقات در مراکش از این مواد به عنوان سس هم استفاده میشود.
حریرا در اصل نوعی سوپ عدس مراکشی است که معمولا به عنوان استارتر یا در ماه مبارک رمضان، برای باز کردن روزه سرو میشود. اگر شما ترکیب طعم شیرین و شور را دوست دارید، قطعا عاشق این غذا میشوید. پاستیلا در قدیم و در دستور سنتی آن با گوشت کبوتر پخته میشد اما امروزه با گوشت مرغ طبخ میشود.
چه کسی است که غذاهای سرخشده دوست ندارد؟ ماکودا توپهایی از سیبزمینی است که کاملا در روغن سرخ شده است. این توپها را در سس تند میریزند و این غذا را میتوان از غذاهای اصلی خیابانی مراکش نامید.
این نان ترد معمولا در تنورهای عمومی طبخ شده و با انواع غذاها سرو میشود. اگر به مراکش رفتید، از دیگر نانهای محلی آنها هم بچشید مانند هارچا (نان روغنی)، rghaif (نان صاف ورقهورقه) یا باگیرا (کیک بدون شیرهی اسفنجی).
در جشن عید قربان کسانی که گوسفند قربانی میکنند، کله پاچهی آن را هم میپزند. در مراکش هم مثل ایران میتوانید کله پاچه خریده و با زیرهی سبز، نمک و فلفل نوش جان کنید. گوشت کله، مغز و زبان خوشمزهترین قسمتهای این خوراکی هستند.
مراکش بزرگترین صادرکنندهی ماهی ساردین در جهان است. به طور طبیعی مراکشیها هم در سراسر این کشور از این ماهی در غذاهایشان استفاده میکنند. این ماهی را با سس تند چرمولا پر کرده و میپزند و در روغن فراوان سرخ میکنند. این غذا یکی از لذیذترین غذاهای مراکشی است.
در مراکش هر کسی با توجه به سلیقه و ضائقهی خود چای نعناع را درست میکند. این نوشیدنی چایی است که از نعناع و شکر تهیه میشود.
بیسارا معمولا در وعدهی صبحانه سرو میشود و سوپی سالم و مغذی پخته شده از باقلای خشک است. این سوپ را معمولا با روغن زیتون و زیرهی سبز میل میکنند.
شما میتوانید این خوراکی خوشمزه را با سیبزمینی یا به شکل ساندویچ نوش جان کنید، اما روغن موجود در این جگر، به تنهایی آن را به یک غذای بسیار خوشمزه تبدیل میکند.
این کبابهای خوشمزه در نمک و ادویهجات خوابانده میشود و در جایجای مراکش میتوانید از این کباب خوشمزه نوش جان کنید. شما میتوانید کباب مرغ، بره یا گوشت گاو بخورید.
بادمجان در غذاهای مختلف مراکشی استفاده مشود اما یی از بهترین آنها بادمجان سرخشده است که حتما باید امتحان کرد. مراکشیها بادمجانها را برش داده، در خمیر پاپریکا میخوابانند و سپس در روغن فراوان سرخ میکنند.
شکل این غذا سوسیسمانند است و معمولا با گوشت گاو یا گوسفند، زیتون، ادویهجات و مقداری از چربی کوهان شتر پر میشود. این غذا را معمولا به شکل ساندویچ سرو میشود.
تانجیا نام خود را از ظرف رسی گرفته است که در آن طبخ میشود. این غذا معمولا از تکههای گوشت گوسفند یا گاو و مقداری از ادویهجات تهیه میشود. برای طبخ این غذا میگذارند تا مواد آن در کورهای از زغال، آرام پخته شود.
کعبالغزال یا شاخ غزال نوعی شیرینی هلالی شکل است که از خمیر بادام تهیه میشود و با عرق بهارنارنج و دارچین طعمدارش میکنند. قبل از این که از این شیرینیهای خوشمزه بخورید، مراکش را ترک نکنید! بریوات نوعی شیرینی است که در زوغن سرخ میشود و شکل مثلثی دارد که پر از بادام است.
یک دسر خوشمزهی دیگر مراکش شباکیا است که شیرینی کنجدی به شکل گل است که آن را سرخ کرده و به عسل آغشته میکنند. معمولا میتوانید در تمامی بازارهای این کشور این شیرینی خوشمزه را پیدا کنید که زنبورها دور آنها پرواز میکنند.
منبع :زومیت
انتهای پیام/