رئیس جهاد کشاورزی استان تهران گفت: بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری برنامه گسترده ای در راستای تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی با هدف افزایش بهره وری، تولید و ایجاد اشتغال از سوی جهاد کشاورزی استان تهران اجرا شده است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان علی اشرف منصوری رئیس جهاد کشاورزی استان تهران در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت سی و هشتمین سالگرد دهه فجر برگزار شد، اظهار داشت: بنا به فرمایش مقام معظم رهبری  مصوبات دولت برنامه گسترده ای در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی و تقویت بنیه های کشاورزی با هدف استمرار و افزایش تولید و ایجاد اشتغال از سوی جهاد کشاورزی استان تهران به کار گرفته شده است.

وی با اشاره به برنامه های مهم تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی گفت: ایجاد و تکمیل بنگاه های کوچک و زودبازده از جمله اقدامات مهم وزارت جهاد در جهت افزایش بهره وری و تولید محصول صورت گرفت به گونه ای که تا امروز بنگاه هایی در حوزه دام و طیور، شیلات، صنایع تکمیلی و تبدیلی امور زارعت باغبانی به کار گرفته شده است.

منصوری با اشاره به اینکه هزار و 645 میلیارد تومان تسهیلات به 35 طرح از سوی بانک کشاورزی به متقاضیان پرداخته شده است گفت: این میزان تسهیلات نقش بسزایی در استمرار تولید داشته است.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: به دنبال پرداخت تسهیلات 154 هزار تن افزایش تولید و محصولات کشاورزی در بخش صورت گرفته که با این وجود استان تهران جز استان های برتر محسوب می شود.

وی با اشاره به دیگر پروژه مهم و اثرگذار اقتصاد مقاومتی بیان داشت: یکی دیگر از پروژه های مهم در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی توسعه سامانه نوین آبیاری است که بر اساس برنامه ابلاغی 5هزار و 556 هکتار از سوی وزارت جهاد کشاورزی استان تهران در پی خشکسالی های اخیر باید مورد اجرا قرار می گرفت که وزارتخانه در این راستا سرعت بیشتری به خود گرفت به طوری که ده هزار هکتار به پیمانکاران واگذار شده که تا این لحظه 6هزار هکتار به بهره برداری رسیده و تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.

* توسعه واحدهای گلخانه سیاست مهم در راستای اقتصاد مقاومتی

این مقام مسئول با اشاره به اینکه توسعه واحدهای گلخانه‌ای از جمله برنامه های وزارتخانه و جهاد کشاورزی استان تهران در راستای تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی است، بیان داشت: بدین منظور جلسات کارگروه های مختلف شکل گرفته به انضمام آنکه برای آشنایی آموزش کشاورزان کلاس هایی برگزار شده به طوری که در مجموع 278 هکتار احداث جدید و تغییر گلخانه های سنتی به صنعتی داشته ایم.

منصوری در ادامه یادآور شد: علاوه بر فعالیت های انفرادی در این راستا ایجاد شهرک هایی بدین منظور طی سال های گذشته در دستور کار قرار گرفت که به سبب مشکلات و مسائل دستگاه های شبه دولتی مشکلاتی در راستای توسعه آن ایجاد کرد که از سال گذشته با فراهم شدن زیرساخت ها انتظار می رود که از 1370 هکتار که فاز اول آن در سطح 105 هکتار نهایی و آماده واگذاری است که تا کنون 29 هکتار ان واگذار شده و مابقی طی هفته های آتی واگذار خواهد شد.

منصوری با بیان اینکه این واحدها نقش بسزایی در افزایش تولید و بهره وری دارند عنوان کرد:  در هر واحد گلخانه به ازای هر هکتار 5 نفر اشتغال ثابت داریم که در فصل برداشت به 30 نفر می رسد.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به دیگر برنامه های مهم وزارتخانه بیان داشت: سال  گذشته سطح دانه های روغنی کمتر از 500 هکتار بود که امسال با چهار برابر افزایش این سطح به 2100 هکتار رسید که به دلیل سرمای غیرمترقبه پاییز بخشی از مزارع دچار خسران شدند که برای سال های آتی در نظر داریم که این سطح به سرعت گسترش یابد چرا که علاوه بر تامین نیاز داخل در کنترل آفات و حاصل خیزی خاک نقش بسزایی دارد.

وی با اشاره به فعالیت حوزه دام و طیور در بخش با هدف استمرار تولید خودکفایی محصولات نظیر شیر و تخم مرغ و گوشت اظهار داشت: علی رغم نوسانات بازار و شیوع بیماری 736هزار تن شیر 21 هزار و 500 تن گوشت قرمز و 50 هزار تن تخم مرغ تولید شده که بر اساس فعال سازی واحدهای نیمه تعطیل، تجهیز و نوسازی واحدها، راه اندازی آزمایش شیر، ارتقا فناوری در واحدهای مرغداری، بهینه سازی مصرف انرژی، کاهش ضریب تبدیل و اجرای برنامه های آموزشی به فعالان بخش در صدد استمرار تولید هستیم.

منصوری با بیان اینکه توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی یکی از عوامل اثرگذار در ایجاد ارزش افزوده و کاهش ضایعات است گفت: بدین منظور در سال جاری 112 فقره تاسیس داشته ایم که تا کنون 15 فقره به بهره برداری رسیده است.

*توسعه مکانیزاسیون امری مهم در ارتقای بهره وری

وی با اشاره به توسعه مکانیزاسیون در استان گفت: در دولت یازدهم چهار خط اعتباری به استان ها ابلاغ شده که با پیگیری همکاری وزارتخانه تا به امروز 175 میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب شده است.

منصوری با بیان اینکه ضریب مکانیزاسیون از 1.45 به 1.58 ارتقا یافته است، ادامه داد: با توجه به آنکه استان پیشرو در توسعه مکانیزاسیون است از این رو به دنبال آن هستیم سایر استان هایی نتوانسته اند از این اعتبارات استفاده کنند اعتبارات آنها را جذب نماییم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در راستای افزایش تولید محصولات استراتژیک نظیر گندم، جو  و کلزا اقدامات خوبی انجام شده افزود: علاوه بر آموزش رایگان به کشاورزان، تامین نهاده های کشاورزی و اثرات توسعه مکانیزاسیون، مراقبت از مزارع را در مزارع شاهد بودیم به طوری که میزان تولید گندم به 219 هزار تن و جو 146 هزار تن رسیده که این امر بدان معناست که در مقایسه برنامه پیش بینی شده از سوی وزارتخانه 108 درصد رشد را تجربه کرده ایم. 

به گفته وی این میزان افزایش تولید با کاهش سطح زیرکشت گندم صورت گرفته به گونه ای سطح زیرکشت از 2 میلیون و 100 هزار هکتار به یک میلیون و 400 هزار هکتار تقلیل یافته است.

منصوری با اشاره به اینکه توسعه کشت دانه های روغنی از دیگر اهداف اقتصاد مقاومتی است بیان داشت: طی برنامه ای در نظر داریم میزان خوداتکایی این محصول را به 75 درصد برسانیم که بدین منظور اقدامات حمایتی گسترده ای نظیر ماشین آلات، تامین بذر با یارانه دولتی در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به پروژه هایی که در دهه مبارک فجر به بهره برداری می رسد اظهار داشت: در این ایام 246 پروژه با اعتبار 1817 میلیارد ریال به بهره برداری می رسندکه به تفکیک سرمایه گذاری 68 درصد سرمایه توسط سرمایه گذاران، 12 درصد تسهیلات بانکی و 20 درصد سرمایه گذاری دولت است.

وی ادامه داد: اجرای این طرح های علاوه بر افزایش بهره وری، صرفه جویی 25 میلیون متر مکعبی آب و افزایش تولید، جذب مواد خام و ایجاد 4400 شغل در حوزه های مختلف کشاورزی نظیر سامانه های نوین آبیاری، توسعه آبزی پروری، پرورش طیور، صنایع تبدیل و تکمیلی،  تعاونی های عشایری ایجاد می کند.

منصوری با اشاره به تغییر کاربری و تخلفات در این حوزه بیان کرد: زمین به لحاظ قیمت و ارزش افزوده ای بالایی که در استان تهران به سایر استان ها دارد برخی از افراد اقدام به تغییر کاربری نمودند که با اقدامات گسترده وزارتخانه با بهره برداران غیرمجاز و متخلف برخورد از سوی مقامات قضایی صورت گرفته است.

*نگران تامین میوه شب عید نیستیم

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ذخیره سازی میوه شب عید اظهار داشت: امسال بر اثر سرمای شدید استان های شمالی و سرما زدگی باغات بخشی از پرتقال ها از بین رفت که در حوزه جهاد کشاورزی به دنبال تامین و ذخیزه سازی میوه های باکیفیت برای این ایام هستیم.

وی ادامه داد: بر اساس ستاد تنظیم بازار و سهم پیش بینی شده جهاد کشاورزی استان از باغات شمال و مناطق جنوبی به دنبال خرید ذخیره سازی هستیم که بدین منظور میوه های از مناطق جنوبی خریداری و سورت مراحل پایانی را می گذراند و از استان های شمالی در حال خریداری و حمل آن به استان هستیم.

منصوری در ادامه گفت: از اصناف و میادین میوه و تره بار شهرداری تقاضا داریم که تعاونی هایی جهت دسترسی آسان مردم در اختیار سازمان تعاون روستایی قرار دهند.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران با بیان اینکه مردم از کیفیت های پرتقال های موجود در بازار ناراضی هستند گفت: سرمای شدید استان های شمالی منجر به خشکیدگی و کاهش کیفیت پرتقال ها شد که به سبب حساسیت جهاد کشاورزی به دنبال ذخیزه سازی میوه های با کیفیت هستیم و هیچ گونه نگرانی از این حیث وجود ندارد.

گفتنی است که بر اساس پیش بینی های صورت گرفته از بیستم اسفند عرضه میوه شب عید در میادین میوه و تره بار آغاز می شود.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۱:۴۵ ۰۹ بهمن ۱۳۹۵
حالاخیلی تواستان تهران والبرزباران وبرف میادوآب زیرزمینی زیادی داریدکه به بخش کشاورزی تسهیلات میدهید؟به بخش ازدواج ومسکن وام بدهیدبهترهست
آخرین اخبار