به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به طور کلی دو نوع کارواش در سطح شهر تهران وجود دارد و این دو نوع کارواش به نامهای کارواش دستی و اتوماتیک معروف هستند که هر دو کار شستوشوی خودرو را انجام میدهند اما با این تفاوت که هزینه، زمان و نوع شستوشو در این دو نوع کارواش با هم تفاوت دارند.
کارواش اتوماتیک در کارواش اتوماتیک یک دستگاه (دستگاه صنعتی) به منظور شستوشوی خودکار و مکانیزه برای انواع خودروها مورد استفاده قرار میگیرد.
کار شستوشوی در کارواش اتوماتیک میتواند بر اساس نوع و مدل دستگاه متفاوت باشد. به عبارت دیگر انجام گرفتن کار در یک کارواش اتوماتیک در بخشهای مختلف صورت میگیرد. بخش شستوشوی در کارواش اتوماتیک به بخشهای زیر تقسیم میشود:
بخش پیش شستوشوی، پاشیدن مواد شوینده، عملیات برسزنی، آبکشی نهایی و خشک کردن.
استفاده از کارواشهای اتوماتیک علاوه بر افزایش کیفیت و کاهش زمان شستوشوی و خشک کردن خودرو دارای مزایای متعدد دیگری نیز است. کارواش اتوماتیک را از نظر تقسیم بندی میتوان به دو دسته تقسیم کرد:
دسته اول کارواش دروازهای
دسته دوم کارواش تونلی
روش کار کارواش دروازهای
انجام کار در کارواش دروازهای به این شکل است که، خودرو بر اساس حرکت دستگاه بر روی ریل قرار میگیرد.
در این مدل خودرو در قسمت مشخص شده به طور ثابت میماند و دستگاه با حرکت بر روی ریل عملیات مورد نظر را بر روی تمامی بخشهای خودرو انجام میدهد.
در کارواش دروازهای عملیات شستوشو و عملیات خشک کردن خودرو همزمان انجام میشود.
روش کار در کارواش تونلی
مدل دیگر کارواشها تونلی هستند، در این مدل بخشهای مختلف از جمله برسها و خشک کن در مکانهای مشخص و ثابت قرار گرفتهاند.
دستگاه با کشیدن خودرو توسط نوارنقاله آن را از داخل تونل عبور میدهد. دستگاههای کارواش تونلی به دلیل مساحت بالا تنها در مواردی که تعداد خودروی مورد شستوشوی بسیار بالا باشد مورد استفاده قرار میگیرند و به همین علت است که بیشتر از کارواشهای دروازهای نسبت به کارواش تونلی برای شستوشوی خودرو استفاده میکنند.
کارواشهای دستی (سنتی) تعداد کارواشهای دستی و سنتی در سطح شهر بیشتر از کارواشهای اتوماتیک است.خودرو استقبال مردم و پایین بودن هزینه کارواش دستی را میتوان مهمترین علت بیشتر بودن این نوع کارواشها دانست.
در این نوع کارواش شستوشو توسط کارگران صورت میگیرد و این کارواشها از دستگاههای خودکار و اتوماتیک استفاده نمیکنند و تمام عملیات شستوشو و خشک کردن توسط نیروی انسانی انجام میشود.
شستوشو و خشک کردن خودرو در کارواشهای دستی زمان 30 تا 40 دقیقهای نیاز دارد.
یکی دیگر از تفاوتهای کارواش دستی با کارواش اتوماتیک را میتوان فضای این دو کارواش دانست.
در کارواش اتوماتیک فضای نسبتاً بزرگی لازم نیست برای شستوشو خودرو اما در کارواش سنتی به علت اینکه کار توسط کارگران در هر قسمت جداگانهای انجام میشود پس در نتیجه فضای بیشتری نیاز است.
منبع:پرشین خودرو
انتهای پیام/